Forum » Strojna oprema » CF kartica na SATA adpter
CF kartica na SATA adpter
amper ::
POzdravljeni
Imam namen izdelati čisti tih računalnik za v dnevno sobo. Za hišni kino.
Na njem bi zaganjal win XP in mediaportal. Vse ostalo pa bi delalo pšreko mreže.
Pa me zanima če bo tale kartica uredu: Compact Flash kartica Lexar 8GB (300x)
Ali predlagate kakšno drugo.
In zanima me še kako se tak sisitem obnaša glede na navaden sata disk. Ali je vsaj toliko hitra katrica kot disk.
LP
Imam namen izdelati čisti tih računalnik za v dnevno sobo. Za hišni kino.
Na njem bi zaganjal win XP in mediaportal. Vse ostalo pa bi delalo pšreko mreže.
Pa me zanima če bo tale kartica uredu: Compact Flash kartica Lexar 8GB (300x)
Ali predlagate kakšno drugo.
In zanima me še kako se tak sisitem obnaša glede na navaden sata disk. Ali je vsaj toliko hitra katrica kot disk.
LP
Delaj dobro in pusti vrabčkom čivkati !!!
kixs ::
Ce ne bos imel nobenega ventilatorja (CPU, GPU, napajalnik), potem res rabis CF ali SSD. Sicer se bodo pa ventilatorji prevec slisali - tudi, ce jih imas pod 900 obrati in se ti bolj splaca vzeti kak tih disk (WD Green), vsaj glede kapacitete. Ce pa velikost res ni problem, pa tudi te CF kartice niso _tako_ drage.
Glede hitrosti ne bi smel biti tak problem. Prenos ima okoli 45MB/sek, dostopni cas pa pod 1ms. Tako je po eni strani pocasnejsa od diskov, po drugi pa dosti hitrejsa. Pri delovanju ne bos opazil kaksnih negativnih razlik.
lp
Glede hitrosti ne bi smel biti tak problem. Prenos ima okoli 45MB/sek, dostopni cas pa pod 1ms. Tako je po eni strani pocasnejsa od diskov, po drugi pa dosti hitrejsa. Pri delovanju ne bos opazil kaksnih negativnih razlik.
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup tihe mrcine (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 9525 (6707) | Sylar007 |
» | Gradim zmogljiv HTPC (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 9513 (7548) | AvtoR |
» | Rad bi utišal računalnikOddelek: Hlajenje in modifikacije | 3659 (2683) | jcb |
» | Nakup tihega računalnika (Intel Q9450)Oddelek: Kaj kupiti | 3842 (2380) | vir |
» | Izdelava in nabava tihega računalnika?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1601 (1088) | BozidarB |