Forum » Programiranje » C++ in števke
C++ in števke
black ice ::
Kako v c++ iz danega števila (recimo x) katerega vnesemo preko tipkovnice dobimo števke?
netanyahu ::
Ostanek pri deljenju z 10 vrne najbolj desno števko, celoštevilsko deljenje z 10 odreže najbolj desno števko.
ERGY ::
Kako v c++ iz danega števila (recimo x) katerega vnesemo preko tipkovnice dobimo števke?
torej imaš en string x v katerem je število.
//gres cez vse stevke for(int i = 0; i < x.length(); i++) //nekaj pocnes z stevkami x[i]
BigWhale ::
Saj, vsi vemo, da ne znas programirati. V redu, se se ucis. Nic narobe s tem, da pa ne znas malo pobrskati po forumu je pa ze grozn.
norcuron ::
Pa sej sem glih za tole stvar v C# dal primer kode, tok razlike pa tut ni, da ne bi iz tistega zgruntal kako v C++ spravt.
Great are mysteries of the mind ... or not?
black ice ::
Tole sem našel v eni izmed sorodnih tem. Je tudi to ena izmed možnih rešitev?
Kaj pomenijo "::"?
int i=0; cin>>i; while (i>0) { cout<<i%10<<endl; i/=10; }
std::string str; std::cin>>str; for(int i=0;i<str.size();i++) { std::cout<<str[i]<<std::endl; }
Kaj pomenijo "::"?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: black ice ()
Tutankhamun ::
pred main napiš
using namespace std;
pol pa lahko zbrišeš use std::
using namespace std;
pol pa lahko zbrišeš use std::
AMD Phenom QUAD 9950 Black Edition, 8GB
BigWhale ::
Rajs ne delaj tega. Najprej se navadi uporabljati namespaces potem pa lahko zacnes razmisljati o using namespaces... ;)
Tutankhamun ::
Eh, js sm najprej začel uporabljat using namespace, šele pol ko sm pršu na "višjo" raven, me je to začel zanimat. Pa mi prov nč ne manjka. Js ne vem zakaj bi že na začetku mogu pisat vs tist extra zapis namespace::.
AMD Phenom QUAD 9950 Black Edition, 8GB
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | JavaOddelek: Pomoč in nasveti | 1362 (987) | shadeX |
» | C++ 2 NALOGIOddelek: Programiranje | 1053 (821) | Tutankhamun |
» | C# nalogaOddelek: Programiranje | 1714 (1528) | gejzo |
» | [java] številaOddelek: Programiranje | 1282 (1152) | ta_pravi |
» | [C++] - Tolmačenje povedi in izvedba operacij nad števkamiOddelek: Programiranje | 3343 (2579) | jernejl |