» »

Eksplodirajoči CDji?

Eksplodirajoči CDji?

Rogue Jedi X ::

Torej:
CD-Re kupujem pri Mullerju na Čopovi oz. SEM kupoval. Zakaj? Prijatelju posodim CD nakar me čez 30 min pokliče in mi poreče da se mu je uničil CD-ROM, ker je moj CD razgnalo?! 8-O Takrat sm še mislil, da model laže ko pes. Do včeraj. Moj kolega takisto kupuje pri Mullerju CD-Re, včeraj pa mi preko maila sporoči, da je njegov CD takisto šel po gobe. Na srečo ni bil v njegovem kompu, vendar pa zato še ena nesrečna duša luta po štacunah in kupuje nov CD-ROM. Se je to zgodilo še komu?

Predator ::

teh tem ej bilo že kar nekaj :'( :(

Enzo77 ::

wf??? kok je to mozno?
With a license to gib :)

Fury ::

Jest sem milerje 700mb uporablu dobr let.. zdej (2 tedna nazaj) sem presaltu na mmore/smartbuy (se ne vem :)) pa se mi ni nikol kej tazga zgodl

Gandalfar ::

Jedi: o kateri znamki CD-Rov je govora?

Fury ::

Jest bi reku da Müller :)

perci ::

Enzo: nekvalitetni mediji se v novejših enotah, ki se vrtijo na 54× hitrosti, preveč segrejejo in če jih imaš notri po nekaj ur nonstop se zna zgoditi, da dobiš eno lepo eksplozijo.

_Mortal_ ::

Perci: 48x in hitreje. Men je prejšni teden poču noname CD v 50x cd-romu
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

perci ::

Mortal: vem, sem vidu temo (ponaredek GTA-ja)

`ripper` ::

Percy, jest sm tist tadrug kolega, pa moram priznat dejstvo da je un drug CD razgonil v nekem weird CD-romu, (ksn klon CyberDrive-a, verjetn), k naj bi bil 52x hitr. Zatorej me skor ne cudi, da je tamalmu po 5ih urah nabijanja GTA3 razgonil stvar notr. Drugac pa, dokler bom najdeval tok pocen CDje, jih bom se kupvov, pol k bo men u pecki/CDromu kej razgonil, pol bom pa zamenju.

Pa se to: a je se gdo opazu drasticno podrazitev praznih CDjev?? ker jest sm ta tedn hodu po vec stacunah, k to prodajajo in opazu, da se use cene zmer bl nagibajo proti dvema tisocakoma za 10 CDjev, kar je pa, ce mene prasas, hudo prevec. Sej ne, da se mediji ne smejo drazit, sam pr takem navalu proizvajalcev bo clovk prcakvov kvecjemu ksno pocenitev.
Kaj porecete??
bibl bubl babl ble
tukej sicer napišeš, kaj maš v ohišju, sam mene je mal sram... :)

Fresh Prince ::

Meni najboljsi CDji so SilverCircle ki se jih dobi v TechTrade-u (za hotelom Lev)
1140sit za 10 ..sam so spindle, tko da ni skatlic, sam to me ne moti.

||_^_|| ::

Jst ze dolg uporablam SmartBuy (iz spara) in ni blemov.

HardwareMaster ::

Jst uporablam pa MMORE, EMTEC(bivši BASF) in SilverCircle. vse dela qul.

freejack ::

Do sedaj zapekel 500 komadov MMore, vse ql. Se mi je pa zgodil 1x, sam to je druga zgodba, da sn mel mal opraskan cd, pa mi ga cdrom očitno ni hotel prebrat, nato se cdrom odpre in meni nič tebi nič, izvrže cd 2 metra stran,.. še v zraku se je vrtel.. zgledal je tko, kot da bi Aliena igral, ko uni disk meče okrog,.. noro... :D

HardwareMaster ::

JSt sploh nam več peku teh bednih CD-jev od Milrja-pa kake NO NAME firme pa ta jajca. Raj dam mal ceč za 10 CD-jev, kot pa bom pol mogu kupt nov pekač! Sej konc koncev pa pekači tud niso več tok dragi, sam je škoda stran vreč dnar!

T_O_M_M_Y ::

situacija je taksna 8-) jaz nic hudega slutec igram GTA3 pa ko pac hocem nalozit znova mi rece naj vstavim cd ..jaz pac dam cd ven in nato nazaj naenkrat je CD-Rom zabobnel in zahrumel kot se nikoli prej >:D naenkrat pokne kr fajn bi se reklo tak da je foter prletel v sobo ;( eksplozija je bla tak mocna da je spredno plosco od CD-Roma odtrgalo dol pa vratca so se odprla malo >:D Cd je razneslo na prafaktorje ROM pa ne dela vec :8)

Paramedic ::

Zaenkrat sm zadovoln s temi iz Spara, Smurtbuy, ko so 2.340 za 25 kom. To je 94 SIT na CD. Ti so se celo pocenili, prej so bli okol 2.490. :))
End transmission.

_Mortal_ ::

Men je tud počl ko sm špilu Gta3
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

Alec999 ::

Da ni to ksna protipiratska zascita pr GTA3 ;) :D :D :\

krho ::

a nimate po 40GB diska v kisti.
A se vam tako zdi skoda placa da bi si spil al pa film na HDD posnel pa ga pol s tam dol igral oz. gledal.

Nutcracker ::

Men se je to zgodl že 3x !!! Najprej mi frend prnese en CD pa prav: "Ej, lej k je CD že mal počen, dej mi ga presnem, da mi ne bo do konca poču." Jest, takrat nevedna budala sem šel to narest, nakar mi razgon CD, odlom sprednji del vratc in izstreli milijon delčkov ex-CDja (en delček je nič hudega sluteč priletel fotru v glavo, ki je spal 3m stran od compa - s tem, da je comp postavljen pravokotno proti kavču). O.K., kupm nov CD-ROM (iz enga lame 50x sem prešel na Teac 40x) in kasneje kupim še DVD Pioneer 16x. Enkrat pridem s treninga, pa mi fotr na cajtngu pokaže CD razstavljen na prafaktorje, ki mu ga je baje razgnal. Sem mislu, da bom ponoru, saj je blo to šel 2 tedna po nakupu enote, pa je fotr k sreči odprl enoto in jo spucal, zato je pol DVD nekaj časa še pridno delal. Pol sem šel pa enkrat spet neki snemat, pa mi je med branjem razgonil še en CD. Spet sem poskusil srečo s čiščenjem, a tokrat brez uspeha. Torej R.I.P. Pioneer 16x. Naj dodam še tole - prvič sem si bil sam kriv za eksplozijo, toda v zadnjih dveh primerih sta bila CDja zagotovo cela!

Al mam smolo, al kva???

.:Toto:. ::

Ja, meni je tudi ze razneslo ze dva noname cd;( . Pa sploh ni rablo dosti: kako minuto se je gnal in BUM!! 8-O Men so sli kar lasje pokonci, ker sem ravno pred dvemi tedni kupil nov pogon od AOpen! Pa sem vseeno imel sreco: odpru sem ga in temeljito pocistil CDjeve prafaktorje... in zadeva deluje brezhibno.:P Pogon je narejen tako, da v ravnini v kateri je ploscek ni nicesar. Ko ga je razneslo so kosi udarili ob ohisje, en vecji kos je skozi prednja vratca ven vrglo, sama elektronika pa ni blo nic. Ne vem kako so narejeni drugi cdromi, ker po nih ne sarim ravno vsak dan.

Problem BUM efekta:| se pojavlja predvsem pri hitrejsih opgonih 52x,56x, ker je hitrost vrtenja ze okoli 12k rmp in malo bolj cenena plastka takih sil ne prenese. Sedaj uporabljam DriveSpeed (programcek, ki pride zraven Nerota). Ce imam v rokah kak "sumljiv" cd, enostavno zmanjsam hitrost in sem miren. 8-)

Sandi79 ::

Men se je pa to nardil pr gledanju porniča !!:O

krucymucy ::

Me je v 56X cyberdrive CD-romu tud že men se zdi 3 razturil ... pač odpreš mal spucaš pa spet dela - in on se ne bo dal .... :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

CD razletel na 100 kosov v pogonu

Oddelek: Pomoč in nasveti
232222 (1384) 'FireSTORM'
»

Razneslo cd v cd-romu

Oddelek: Pomoč in nasveti
201667 (1137) postar_si
»

CD-r razgnal

Oddelek: Pomoč in nasveti
121361 (931) AngelOfDeath
»

Sfukan CD-rom

Oddelek: Strojna oprema
291426 (1076) stromar
»

Ko vam v CD-ROM-u raznese CD...

Oddelek: Novice / Optične enote / mediji
271946 (1946) Brane2

Več podobnih tem