» »

CF spominska kartica - hitrost

CF spominska kartica - hitrost

sajmon ::

Zanima me, če hitrost spominskih kartic bistveno vpliva na delovanje fotoaparata oziroma na hitrost zapisovanja slike na kartico. Konkretno gre za fotoaparat Sony Alfa 300, ki podpira CF kartice. Ustrezne kartice pa imajo hitrostni razpon od cca. 6MB/s do 21MB/s in več.

Karen ::

Ja, pri serijskih posnetkih (če delaš 3 na sekundo pol minute se ti zabaše). Če si amaterski fotograf se ti najbrž ne bo poznalo.

kuglvinkl ::

Če tolčeš v RAW, se ti pozna.
Your focus determines your reallity

BALAST ::

Kot je Karen napisal-a če poredko slikaš v hitrem načinu, potem sploh ni pomembno koliko je hitra. Sam imam Sony A350 pa eno tajvan kartico z nazivno 120x in mi 3 posnetke naredi v prvi sekundi, potem pa se vse upočasni na 1 v naslednjih sekundah (malce boljša je hitrost če snemam brez Jpeg +RAW).

levaky ::

Jaz mojih Sandisk Extreme kartic ne zamenjam za nobeno drugo. Res da stanejo par € več kot druge, vendar mi pri serijah(ki so sicer redke) pride še kako prav. Ali pa pri slikanju panoram, kjer tudi v seriji našklocas 10 slik.

Jaz sem vsekakor za Sandisk Extreme serijo.

lp, Matej

sajmon ::

Se pravi da z vidika hitrosti bi si kartice sledile takole

1. sandisk-extremeiv
2. sandisk-extremeiii
3. sandisk-ultraii

s tem, da se hitreje opazi razliko med extreme in ultra serijo kot pa met extrem III in extreme IV?

levaky ::

Ne vem koliko je razlike med različnimi, ker imam sam samo Extreme IV. Enkrat sem testiral Ultra II, ampak je bila razlika očitna.

Pyr0Beast ::

Pozna se tudi pri snemanju filma, če je zadeva prepočasna bo trajalo predolgo, film pa se bo predčasno končal.

Seveda je pri kartici pomembna povprečna in ne max. hitrost.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero microSD kartico ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
19237608 (12664) LuIK
»

Hitra CF kartica

19846 (846) BluPhenix
»

Hitrosti SD kartic

61565 (1433) Dark Angel
»

CF: Lexar vs. San Disk