» »

Group policy problem

Group policy problem

Rotty ::

Kot že naslov pove imam na en zanimiv problem. Prestavil sem WSUS na nov server in v GPO seveda popravil pot. Vse lepo in prav za 3/4 računalnikov, ki kažejo na pravi server, druga četrina pa po treh rebootih (gpupdate /force nima kakšnega vidnega uspeha) uspešno popravi pot na nov server vendar že pri naslednjem rebootu spet kaže na starega! In tako sistem 3:1 v nedogled. Aja oba serverja sta 2003 R2...

Kakšna ideja kaj bi bil vzrok temu?
  • spremenil: Rotty ()

noraguta ::

huh kar mi pade na pamet
, replikacija ad dela brezhibno?
v eventlogu na klientih ni kakih eventov v zvezi z gpo-ji?
lahko tudi ,da se katere gpo tepejo med seboj(sam sem imel nedavno probleme z dostopom do wmi).
najlažje narediti nov OU ter posebej linkat notri gpo-je dokler se ne najde kaj nagaja.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

dëych ::

-Preveri v event viewerju (event userenv), kaj se dogaja
-Preveri, če imaš pravilno DNS nastavljen na mašinah (mora bit IP od DCja)
-Instaliraj User Profile Hive Cleanup Service, zna pomagat

Lp

Rotty ::

Pozdravljena oba.

Vse dela brezhibno, nimam nobenih errorjev, pomagal ni niti Hive Cleanup Service. Edina rešitev je bila kreiranje novega GPO z eno samo nalogo - WSUS (zaenkrat 3x restart in 3x OK).
V prejšnjem GPO je bila cela plejada nastavitev za vse računalnike v domeni. Vse druge nastavitve delajo brezhibno, edino ta mi je požrla kar nekaj časa. Ker nisem hotel imeti ponovno 50 različnih GPO-za vsako malenkost svojega, sem vtaknil nastavitev v starega in pogorel.

Hvala vseeno!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

WSUS ne najde mašin

Oddelek: Programska oprema
163125 (2523) NeMeTko
»

Folder redirection, Win7 in offline files

Oddelek: Operacijski sistemi
261772 (1406) Blisk
»

SUS; kako nastavit, da na clinet PCju Windows Update kaze na lokalni SUS server?

131767 (1561) Microsoft
»

Group Policy; kako nastavit GPO za OU?

382912 (2584) Microsoft
»

Win2k Server TERMINAL server

14904 (763) Mr.B

Več podobnih tem