Forum » Programiranje » c++ ftp
c++ ftp
alexxxx ::
Imam problem, z c++ sem generiral kodo spletne strani z c++, sedaj pa bi rad da mi skripta še avtomatsko prenese spletno stran na strežnik, zatakne se tukaj že pri prvem ukazu, in sicer program se ne izvaja dalje mislim wt* prvi ukaz se izvede pravilno, nato pa piše ftp> drugi ukaz pa se noče izvesti. Prosim za pomoč.
lp sandi
//edit lahko je tudi *.bat skripta
//sem že naredil z *.bat -> hint klik
tema se lahko zaklene/izbriše
lp sandi
. . cout<<"Uspesno!"<<endl<<"Pricetek nalaganja na streznik!"; system("ftp"); system("open ftp.***********.si"); system("username_blabla"); system("kreno_geslo"); system("bin"); . .
//edit lahko je tudi *.bat skripta
//sem že naredil z *.bat -> hint klik
tema se lahko zaklene/izbriše
- spremenilo: alexxxx ()
BlueRunner ::
Čisto narobe si se lotil...
open, username, pass, bin, ... niso sistemski ukazi, ti pa jih poskušaš klicati kot sistemske ukaze.
Če imaš pred seboj *ix, potem uporabiš preprosto preusmeritev ukazne datoteke: "$ ftp < ukazi.txt".
Po istem kopiu lahko tudi program napišeš tako, da poženeš ftp, nato pa mu preko njegovega standardnega vhoda pošiljaš ukaze, preko njegovega standardnega izhoda pa dobivaš rezultate.
open, username, pass, bin, ... niso sistemski ukazi, ti pa jih poskušaš klicati kot sistemske ukaze.
Če imaš pred seboj *ix, potem uporabiš preprosto preusmeritev ukazne datoteke: "$ ftp < ukazi.txt".
Po istem kopiu lahko tudi program napišeš tako, da poženeš ftp, nato pa mu preko njegovega standardnega vhoda pošiljaš ukaze, preko njegovega standardnega izhoda pa dobivaš rezultate.
Matako ::
Ker očitno želiš to narediti v C++... obstaja POSIX funkcija popen() v stdio.h.
Zažene program in dobiš stream za branje/pisanje, nakar vse skupaj zaključiš s pclose().
Zažene program in dobiš stream za branje/pisanje, nakar vse skupaj zaključiš s pclose().
/\/\.K.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako onemogočiti prijavno gesloOddelek: Pomoč in nasveti | 3164 (2614) | Laki_ laik |
» | Kako restartat proces?Oddelek: Programiranje | 3655 (3207) | k4vz0024 |
» | [Bash] remote izvajanje ukazov prek sshOddelek: Programiranje | 903 (709) | ta-mau |
» | link in avtomatski loginOddelek: Izdelava spletišč | 857 (788) | techfreak :) |
» | Kako deluje strojna koda?Oddelek: Programiranje | 2205 (1665) | Zheegec |