» »

os na zunanjem disku preko eSATA

os na zunanjem disku preko eSATA

ovdje kokoš ::

Pozdravljeni,

sem študent arhitekture, ustvarjam na faxu in doma, na obeh lokacijah imam lastnega stacionarca, zoprno pa je neprestano prenašanje podatkov med računalnikoma, zato sem prišel na idejo, da bi kupil zunanji eSATA disk, ter nanj naložil os (najbolje bi bilo, če bi lahko kar "pastal" vse z domačega računalnika - se to da ?).

Zanima me, kako bo operacijski sistem prenesel neprestano menjavanje host opreme, se da na os imet 2 razične driverje za večino stvari ?

LP, hvala za odgovore
jebi ga

sinko999 ::

Najprej preveriš če ti osnovna plošča v biosu to omogoča na obeh lokacijah, potem pa narediš dve particiji in dvojni particiji recima prva za lokacija A , druga za lokacijo B , potem pa imaš v enem skupnem direktoriju vse stvari, to bi bilo za začetnika najbolj pametno. Os dela med inštalacijo en kup stvari ki so vezane na samo en sistem , lahko probaš pa daš prvi sistem pa ga preneseš na drugega v kolikor nista preveč različna bo delalo, samo v večini primerov pa so problemi z gonilniki za matično ploščo itd... ki povzročijo samo BSOD .
Ni? ni ve?no !

k4vz0024 ::

Tole temo si bom malce sposodil. Zanima, a bi Vista delala tudi prek USB?

Tx

sakkra ::

Men se tud zdi najbolje dve particiji in različen boot.
Če se rabijo še skupni programi pa je skoraj nuja še virtualna mašina.

Kaj pa Remote desktop?:)

ovdje kokoš ::

Hvala za odgovore,

remote desktop nažalost še ne deluje, bi rabil ene 20+ uploada, pa še vseen so problemi, tko da to odpade.

Da še enkrat poudarim moj problem, jaz bi si v bistvu želel imeti en računalnik na dveh mestih.
Ok, razumem, da rešitev z enim os najbrž odpade, na prvi pogled se zdi, da nisem nič bližje rešitvi, sem pa ravnokar dobil novo idejo. Kaj, če bi imel na tem zunanjem disku 2 particiji, na vsaki instaliran os, prilagojen za določen comp, potem, pa bi (popravite me, če to ni možno) preko vsakega izmed teh dveh os dostopal do ene in iste virtualne mašine, ki bi bla pa moj "tapravi" os, na katerem bi dejansko delal, namreč, zoprno je imeti 2 desktopa, 2 maila, 2x enake programe, itd.

sedaj imam 2 podvprašanji: 1. je to možno, 2. kakšne so izgube performansov pri virtualnem os

k4, na netu sem že malo brskal o tem ipd, zasledil sem samo, da se da win xp in starejše na usb spravit (kar ne pomeni, da se viste ne da, le malo ljudi se s tem najbrž ukvarja)
jebi ga

grex ::

na hitro mi na pamet pade inštalacija dveh linux sistemov, kjer imaš isto /home particijo. Glede na programe, ki jih uporabljaš, pa to morda ne bo mogoče.

bosmla ::

Ce gre samo za podatke je dovolj da nosis disk s sabo - ne vem zakaj potrebujes na njem se OS? Sem pa nekoc resil zadevo ko je nekdo hotel podobno zaradi travniskih programov - prodal je oba PC in kupil dva identicna in zadeva je delovala bp (se na PATA).

_sem_ ::

Tud pri dveh enakih compih bi se znal pritoževat kakšen DRM od M$ ali koga drugega, ki bi preverjal serijske od MB ipd.

zee ::

Poljuben okus Linuxa in znotraj tega virtualna masina z Windowsi? IMHO bi to kar moralo spilat.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

slowie ::

Ne razumem čisto dobro problema.... Če delaš na dveh lokacijah, potem boš v vsakem primeru moral nekaj prenašati s sabo - podatke, delo... Zakaj torej na zunanjem disku potrebuješ skupen sistem? Saj nima veze, koliko sistemov imaš, bistvo je, da boš moral podatke (se pravi zunanji disk) v vsakem primeru prenašati s sabo.... Ena od rešitev je tudi , da podatke pač shranjuješ nekje na kakšnem serverju (saj menda obstajajo take strani, ki to omogočajo, ne?) Še ena rešitev je pa lahko tudi - prenosnik...8-)
Slowie
"... So let's give our children a chance, okay?" [Douglas Adams]

blackbfm ::

Z virtualizacijo bi blo lepo izvedljivo. Razen če se gre za kakšne zahtevne programe pol je mal kriza.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Disk in particije (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
598014 (6386) solatko
»

koliko particij priporočate imeti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5812510 (7991) carota
»

linux

Oddelek: Operacijski sistemi
242608 (2100) dottor
»

USB HD 2,5 iz laptopa ne gre kopirat

Oddelek: Strojna oprema
141493 (1281) Vasakhan
»

Skrbništvo 25 uporabnikov - predlogi in mnenja !

Oddelek: Pomoč in nasveti
333596 (2284) SasoS

Več podobnih tem