Forum » Operacijski sistemi » Hibernate namesto Stand-by v Win XP
Hibernate namesto Stand-by v Win XP
VidKo ::
Aloha!
Na novo sem instaliral Windowse XP, zdaj pa imam namesto opcije hibernate v shutdown meniju opcijo stand by. A kdo mogoce ve kako bi se znebil "stand by" gumba in namesto njega imel gumbek "Hibernate". Na jetra mi gre, da moram pritisni tipko SHIFT da se stand by spremeni v hibernate.
Hvala za odgovor
VidKo
Na novo sem instaliral Windowse XP, zdaj pa imam namesto opcije hibernate v shutdown meniju opcijo stand by. A kdo mogoce ve kako bi se znebil "stand by" gumba in namesto njega imel gumbek "Hibernate". Na jetra mi gre, da moram pritisni tipko SHIFT da se stand by spremeni v hibernate.
Hvala za odgovor
VidKo
- premaknil: andrej ()
R-S-LoVe ::
Nekje se mi zdi da morš to funkijo obklukat, sam zdejle ti ne morn točno povedat, ker sm jih dol vrgu, men se zdi da je to tam k si naštimaš velikost hibernate fajla, čene pa tam k si naštimaš kaj ti Alt+Ctrl+Del pomen.Upam, da sm zadel.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: R-S-LoVe ()
VidKo ::
Velikosti hibernate fajla ne moreš nastaviti, saj je vedno enako količini rama v računalniku.
Lp, Vid
Lp, Vid
`ripper` ::
Nastimas hibernacijo tko, da se zapeljes v kontrolno panelo, poklikas power setting in potem se zalimas na jezicek Hibernate. Moras dat kljukico za enable hibernate oz. nekej podobnga, kar pa se ni zagotovilo, da bo stand-by gumbek zamenjal un za hibernacijo (usaj men ga nece =)) Jest to zadevo potem resm tako, da si nastimam, da mi en pritisk ATX switch gumba nadrihibernacijo, tko da mi konc koncev, se klikat ni treba. Prtisnem power gump in hibernacija je na mestu. Drugac pa zdej tega tko al tko ne uporablam, ker nimam 256 MB placa na disku ;))
bibl bubl babl ble
tukej sicer napišeš, kaj maš v ohišju, sam mene je mal sram... :)
tukej sicer napišeš, kaj maš v ohišju, sam mene je mal sram... :)
perci ::
mene pa zanima, zakaj je sploh dobr dat računalo hibernirat, meni se na laptopu potem še dlje louda, kot, če bi računalo prižgal na novo, pri domačem kompu pa mi ko dam hibernirat potem sploh noče prižgat računalo - ustavi se tam ko pravi da resuma winse.
Gandalfar ::
Perci: zato, ker lahko pustis vse programe prizgane. Ni ti treba cakat, da se ti recimo se Photoshop zazene itd.
Oziroma recimo, da gres k stranki in ji zelis nekaj pokazati na notebooku. Ali ni boljse da samo prizges rac. iz hibernacije in je ze vse nastavljeno za demonstracijo kakor, da bi moral se vse poganjati in pripravljati.
Oziroma recimo, da gres k stranki in ji zelis nekaj pokazati na notebooku. Ali ni boljse da samo prizges rac. iz hibernacije in je ze vse nastavljeno za demonstracijo kakor, da bi moral se vse poganjati in pripravljati.
Seki ::
Gandafar: Tudi meni ni jasno zakaj bi uporabljal hibernate. Sej mi čisto lepo dela stand by. Hibernate je namreč zelo
zelo počasen, pa še prostor na disku zavzema.
LP,
zelo počasen, pa še prostor na disku zavzema.
LP,
andrej ::
odvisno od masine. na moji masini je hibernate skoraj takoj. se winsi prej nalozijo kot pa traja POST procedura ko zazenes racunalo. Tako je hibernat na mojem desktopu bistveno hitrejsi kot na prenosniku. Mislim, da bo zaradi hitrega diska na desktop racunalu...
CaqKa ::
'pa še plac zaseda na disku' tisti kiri imate xpje instalirene se takih komentarjev vzdrzite ker ža sami xpji požerejo tolko diska da moreš bit med uporabniki ki imajo več diska in nimajo problemov z placom diska...
kak se tisti knofek naredi brez da shift držiš pa nebi vedo... mogoče da v device managerju diseblaš standby? pojma nimam resno ej.. če pa kdo pove pa fajn ;)
kak se tisti knofek naredi brez da shift držiš pa nebi vedo... mogoče da v device managerju diseblaš standby? pojma nimam resno ej.. če pa kdo pove pa fajn ;)
zigadr ::
Ha, sm dones nekje prebral, pa sm se spomnu da je nekoga zanimal...
Sploh ni treba, da bi prtiskoh Shift in klikov na Hibernate.
V "Turn Off Computer" oknu preprosto pritisneš tipko "H" in zadeva je urejena.
Sploh ni treba, da bi prtiskoh Shift in klikov na Hibernate.
V "Turn Off Computer" oknu preprosto pritisneš tipko "H" in zadeva je urejena.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ubuntu cilja na 10 sekund zagonskega časa (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 10628 (7381) | techfreak :) |
» | Zaganjanje sistema windowsOddelek: Pomoč in nasveti | 2215 (2029) | In Extremis |
» | Vklop v trenutku?Oddelek: Loža | 1804 (1391) | BigWhale |
» | Kako do Stand By & Hibernate v WinXP Pro?Oddelek: Operacijski sistemi | 1025 (896) | Macro |
» | WinXP / HibernateOddelek: Programska oprema | 1077 (919) | andrej |