Forum » Kaj kupiti » Kater 12cm ventilator za procesor?
Kater 12cm ventilator za procesor?
Fifty ::
Torej, imam proce. hladilnik Big Typhoon, na katerem pa mi je crknil ventilator. Zamenjal sem ga z novim SilenX, ki pa se mi glede na prejšnjega zdi malce preglasen (čeprav piše da ima samo 18dB).
Zanima me, katerega mi svetujete, da bo zamenjvama z originalnim optimalna (originalni je imel glasnost 16dB ter zmogljivost 92m3/h oz. 54CFM)
Sam sem se nagibal k Thermaltake 1 ali Thermaltake 2
Hvala za odgovore
Zanima me, katerega mi svetujete, da bo zamenjvama z originalnim optimalna (originalni je imel glasnost 16dB ter zmogljivost 92m3/h oz. 54CFM)
Sam sem se nagibal k Thermaltake 1 ali Thermaltake 2
Hvala za odgovore
Steinkauz ::
Ima 1400 vrtljajev, ne more bit tih, tudi če si dal 25eur zanj.
Kupi en kontroler vrtljajev pa zbij obrate pa bo tih.
Kupi en kontroler vrtljajev pa zbij obrate pa bo tih.
Steinkauz ::
No ja...
Slip stream so najbolši za svojo ceno. Če imaš dnar pa Noctua
Ali
http://www.silentpcreview.com/article63...
Slip stream so najbolši za svojo ceno. Če imaš dnar pa Noctua
Ali
http://www.silentpcreview.com/article63...
kakšn se va zdi tale?
Zanima, kakšne je realnost pri navedbah glasnosti, ker prejšnji je imel 16dB, zdajšnji pa naj bi imel 18dB, vendar se mi zdi razlika precej večja, tako da me res zanima kateri so najtišji venti, pa da imajo dober pretok zraka.
Zanima, kakšne je realnost pri navedbah glasnosti, ker prejšnji je imel 16dB, zdajšnji pa naj bi imel 18dB, vendar se mi zdi razlika precej večja, tako da me res zanima kateri so najtišji venti, pa da imajo dober pretok zraka.
Torej, prebral sem kar nekaj člankov in prišel do zaključka, in sicer : Noctua odpade, sicer je odličen vent. ampak ga ne priporočajo za procesorske hladilnike, tako da se sedaj odločam med :
Scythe S-FLEX SFF21D ter Scythe S-FLEX SFF21E
Prvi ima 800RPM drugi pa 1200RPM, tako da me sedaj zanima, če mislite da bi bilo 800RPM za proc. hladilnik dovolj? Ali je razlika med njima v glasnosti zelo očitna, saj je navedenim podatkom težko verjeti, tako da prosim za pomoč pri izbiri, tnx
Scythe S-FLEX SFF21D ter Scythe S-FLEX SFF21E
Prvi ima 800RPM drugi pa 1200RPM, tako da me sedaj zanima, če mislite da bi bilo 800RPM za proc. hladilnik dovolj? Ali je razlika med njima v glasnosti zelo očitna, saj je navedenim podatkom težko verjeti, tako da prosim za pomoč pri izbiri, tnx
axee ::
Pomoje bo 800rpm dovolj, kej navijaš? Če si prej živel z tistim ventilatorjom na minimum (če se ne motim ma en regulator zraven ane?) potem bo 800rpm super zate.
originalen ventilator je delal na 1300rpm (baje) pri 16dB, bojim pa se, če vzamem model z 800rpm da mi ne bo hotlo bootat, ker ko se mi je pokvaru originaln vent je proti koncu delal na ene 700-800rpm, pa je zmer napisal "CPU fan error", tko da še zmer nism čist zihr al 800 al 1200rpm. Naviju pa ne bom nč.
axee ::
Če imaš še vedno tisti regulatorček bi jaz na tvojem mestu kupil S-FLEX 1200rpm in ga zvezal nanj, če si res imel na 1300 (pomoje ne, ker bi bil ziher ker je to že kr glasno...) bo tudi ta na 1200 več kot dovolj, drugače pa itak nastaviš z regulatorjem.
Kateri procesor imaš? Če nimaš neke zverine bo 800rpm vrjetno dovolj, kako jaz poznam ta hladilnik...
Kateri procesor imaš? Če nimaš neke zverine bo 800rpm vrjetno dovolj, kako jaz poznam ta hladilnik...
regulatorja ni zravn, tko da je blo 1300rpm default (v biousu je delal od 1250-1300rpm) in za moje pojme ni biu glasn, tko da če prou razmišlam nej tud S-Flex 1200rpm ne bi smel biti glasnejši, kvečjemu tišji, ne? Procesor je pa Athlon 64 3400
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kje kupiti Modre LED 120mm ali 140mm ventilatorje v Sloveniji?Oddelek: Kaj kupiti | 1195 (1095) | Steinkauz |
» | regulator vrtljajevOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1344 (1097) | oberskitona |
» | GF9800GT - Scythe GentleTyphoon 120mm 800rpm - accelero s1 ?Oddelek: Kaj kupiti | 978 (866) | nejko8 |
» | Kako utišati tole konfiguracijo?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 3128 (2191) | Steinkauz |
» | Tih 120mm ventilatorOddelek: Kaj kupiti | 2304 (2042) | 3furious |