Forum » Programiranje » C++ program
C++ program
black ice ::
Spisal sem program, ki ti izpiše ime, priimek in starost ter prilagodi izpis glede na spol. Problem nastane ko izbereš ženski spol - izpiše pa vedno za moškega.
Vem da je problem v zadnjem stavku "else if..." vendar ne vem kaj je treba točno narediti.
Vem da je problem v zadnjem stavku "else if..." vendar ne vem kaj je treba točno narediti.
#include <iostream> using namespace std; int main() { double starost; char ime [20]; char priimek [20]; char spol; char M; char Z; //Vnos imena cout << "Vpisi ime: " << endl ; cin >> ime ; //Vnos priimka cout << "Vnesi priimek: " << endl ; cin >> priimek; //Spol cout << "Vnesi spol (M/Z): " << endl; cin >> spol; //Vnos letnice rojstva cout << "Vnesi starost: " << endl ; cin >> starost; // Izpis podatkov if (char spol = M) cout << "Ime ti je " << ime << ", pises se " << priimek << " in star si " << starost << " let." << endl ; else if ( char spol = Z) cout << "Ime ti je " << ime << ", pises se " << priimek << " in stara si " << starost << " let." << endl ; system ("PAUSE"); return 0; }
Ktj ::
Al jo ti prirejaš vrednost, al primerjaš v if & else if ^^?
Pa namig; spremenljivk se ne deklerera ponovno.
Pa namig; spremenljivk se ne deklerera ponovno.
Tutankhamun ::
pa primerjaš
else if (spol == 'Z')
narekovaji pa pe dvojni enačaj.
else if (spol == 'Z')
narekovaji pa pe dvojni enačaj.
AMD Phenom QUAD 9950 Black Edition, 8GB
@ Tutankhamun: Sem popravil, vendar ne deluje.
@jan01: Ravno sedaj berem - Uvod v programiranje in programski jezik c++. Zatika se mi zato, ker sem pri eni izmed začetnih nalog dodal še nekaj stvari in če sem prišel že tako "daleč" bi stvar rad pripeljal do konca.
@jan01: Ravno sedaj berem - Uvod v programiranje in programski jezik c++. Zatika se mi zato, ker sem pri eni izmed začetnih nalog dodal še nekaj stvari in če sem prišel že tako "daleč" bi stvar rad pripeljal do konca.
ja že neki nis naredu prov
double starost; char ime [20]; char priimek [20]; char spol; //Vnos imena cout << "Vpisi ime: " << endl ; cin >> ime ; //Vnos priimka cout << "Vnesi priimek: " << endl ; cin >> priimek; //Spol cout << "Vnesi spol (M/Z): " << endl; cin >> spol; //Vnos letnice rojstva cout << "Vnesi starost: " << endl ; cin >> starost; // Izpis podatkov if (spol == 'M') cout << "Ime ti je " << ime << ", pises se " << priimek << " in star si " << starost << " let." << endl ; else if (spol == 'Z') cout << "Ime ti je " << ime << ", pises se " << priimek << " in stara si " << starost << " let." << endl ; else cout << "ti si vesolc" << endl;
al pa še lepš, brez array-ev da nebi kdo napisu predolg ime...
pa includat morŠ še include "string"
pa includat morŠ še include "string"
int starost; string ime; string priimek; char spol; //Vnos imena cout << "Vpisi ime: " << endl ; getline (cin, ime); //Vnos priimka cout << "Vnesi priimek: " << endl ; getline (cin, priimek); //Spol cout << "Vnesi spol (M/Z): " << endl; cin >> spol; //Vnos letnice rojstva cout << "Vnesi starost: " << endl ; cin >> starost; // Izpis podatkov if (spol == 'M') cout << "Ime ti je " << ime << ", pises se " << priimek << " in star si " << starost << " let." << endl ; else if (spol == 'Z') cout << "Ime ti je " << ime << ", pises se " << priimek << " in stara si " << starost << " let." << endl ; else cout << "ti si vesolc" << endl;
Pardon, pozabil sem dvojni enačaj pri spol == M.
Sedaj deluje.
Kako pa najhitreje napišeš enojni narekovaj?
Sedaj deluje.
pa ne spol == M, ampak spol == 'M' narekovaji!
= je operator prirejanja
a + 5;
Pojma nimam kaj hočeš vprašat.
= je operator prirejanja
a + 5;
Pojma nimam kaj hočeš vprašat.
Ktj ::
Takole: '
Probaj z tipko ki je nad "p" in "š" ter levo od "+" in desno od "0" da dobiš "'"!
BigWhale ::
Programira se z US tipkovnico. Enojni narekovaj je pa med Č in Ž. Torej Ć. Seveda z US razporedom.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [C++] vprašanja (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Programiranje | 27479 (12025) | aljazko1995 |
» | [C] čuden izpis iz txt dat. na zaslonOddelek: Programiranje | 1681 (1418) | l0g1t3ch |
» | [c++] uporaba char*Oddelek: Programiranje | 1009 (886) | zavger |
» | [c++] prekrivanje konstruktorjevOddelek: Programiranje | 1994 (1809) | zavger |
» | c++ datotekeOddelek: Programiranje | 4062 (3551) | Vesoljc |