Forum » Problemi človeštva » Cenejša elektrika - se splača zamenjati ponudnika?
Cenejša elektrika - se splača zamenjati ponudnika?
Lonsarg ::
VSE ostalo razen elektrike je določeno z strani države in tudi dobi oskrbovalec omrežja oziroma država in NE ponudnik interneta.
trnvpeti ::
evo, bom napisal moj racun, da lahko malo debatiram
obracunska moc 7kw
gospodinjski odjem
obracunaska moc 7kw 0,75457 5,28199
omreznina VT 129 0,03995 5,15355
omreznina MT 137 0,03080 4,21960
prispevek 64. 7 0,33781 2,36467
prispevek 15 7 0,03493 0,24451
energija VT 129 0,06887 8,88423
energija MT 137 0,03471 4,75527
trosarina 266 0,00305 0,81130
prispevek 67 266 0,00050 0,13300
31,84812
Še podvprasanje, ce prevec placas elektriko, a ti potem tudi zmanjsajo pri obracunu za nazaj prispevke?
Kaj pomeni obracunska moc 7kW? Kdaj prides na 3kW?
obracunska moc 7kw
gospodinjski odjem
obracunaska moc 7kw 0,75457 5,28199
omreznina VT 129 0,03995 5,15355
omreznina MT 137 0,03080 4,21960
prispevek 64. 7 0,33781 2,36467
prispevek 15 7 0,03493 0,24451
energija VT 129 0,06887 8,88423
energija MT 137 0,03471 4,75527
trosarina 266 0,00305 0,81130
prispevek 67 266 0,00050 0,13300
31,84812
Še podvprasanje, ce prevec placas elektriko, a ti potem tudi zmanjsajo pri obracunu za nazaj prispevke?
Kaj pomeni obracunska moc 7kW? Kdaj prides na 3kW?
bond007 ::
7kW obračunaka moč pomeni pač kakšno moč potrebuješ... Mislim, da si lahko zbereš 3KW (16 ali 20A varovalka - torej max okoli 4kW) in potem plačaš tistih 5,5€ na mesec manj, ampak moraš paziti, da ti glavne varovalke ne skuri, ko imaš več stvari hkrati vklopljenih. Recimo sesalec+ fen ali bojler pa si že preko 3kw. Čeprav mi imamo obračunsko moč 7kw, pa ni zabrisalo vn tudi pri 9-10kW (3x20A varovalke)...
Pyr0Beast ::
Zakaj bi že to naredil ?
Samo v večji drek se porineš če boš kdaj rabil več štroma in bo nekdo drug odkupil tvojo kapaciteto.
Samo v večji drek se porineš če boš kdaj rabil več štroma in bo nekdo drug odkupil tvojo kapaciteto.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Lonsarg ::
To bi on naredil zarad 3EUR na mesec:) Pol bo pa 3 sesalce vklopil, pa mu že ne bo več šlo:D 3000W ni nič, to je za kakšno kolibico dobr.
Volk| ::
Kaj ni najmanj 7kW?
Če imaš zdaj trofazni tok, in boš šel na enofaznega, boš verjetno moral vsaj razdelilno omarico (varovalke) na novo zvezat.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
matejmesar ::
Pozdrav!
Potreboval bi še eno kodo za sorodnika. Če ima kdo še kak kupon odveč, se priporočam na ZS
LPM
Potreboval bi še eno kodo za sorodnika. Če ima kdo še kak kupon odveč, se priporočam na ZS
LPM
damek1a ::
7kW obračunaka moč pomeni pač kakšno moč potrebuješ... Mislim, da si lahko zbereš 3KW (16 ali 20A varovalka - torej max okoli 4kW) in potem plačaš tistih 5,5€ na mesec manj, ampak moraš paziti, da ti glavne varovalke ne skuri, ko imaš več stvari hkrati vklopljenih. Recimo sesalec+ fen ali bojler pa si že preko 3kw. Čeprav mi imamo obračunsko moč 7kw, pa ni zabrisalo vn tudi pri 9-10kW (3x20A varovalke)...
Sam sem opazil, da je možno imeti tudi 6kW. Trenutno imam 7kW in nizko porabo (mesečno 80VT in 80MT). Varovalke so 1x 20A (štedilnik, ki se itak zelo malo uporablja) in 3x 16A (pralni, sušilni stroj, ki se uporabljata vedno izmenično). Ostalo je vse manj, tv ipd. Vzel bi 3kW, vendar se bojim, da bi lahko bilo premalo, tako da bom verjetno vzel 6kW. Je pri taki spremembi potrebno urediti še kaj (menjava varovalk, ipd.)?
Prosil pa bi tudi za kodo za Gen-i. Se je potrebno vezati pri njih?
xxx
Imaš kupon na ZS! Varovalke ti bodo verjetno prišli zamenjat, če hočeš 6kW namesto sedanjih 7kW.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bond007 ()
maš na ZS
Koda za gen-i 3-161081
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
hotlips ::
Še ena koda GEN-I "1. mesec elektrika za 1EUR", dobil danes po pošti.
3-44898
Velja za nove naročnike do 30. junija.
lp.hl
3-44898
Velja za nove naročnike do 30. junija.
lp.hl
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hotlips ()
arch ::
Pozdravljeni!
Kolikor razumem pogoje (vir: http://www.pocenielektrika.si/pdf/gen-i..., lahko z enim kuponom pridobiš le enega novega uporabnika. Lahko pa kadarkoli dobiš nove kupone in povabiš z njimi spet nove uporabnike. Ne moreš pa istega kupona dati več kot enemu uporabniku.
Tako da bi prosil na ZS, če ima kdo še kakšen neuporabljen kupon. Hvala.
Kolikor razumem pogoje (vir: http://www.pocenielektrika.si/pdf/gen-i..., lahko z enim kuponom pridobiš le enega novega uporabnika. Lahko pa kadarkoli dobiš nove kupone in povabiš z njimi spet nove uporabnike. Ne moreš pa istega kupona dati več kot enemu uporabniku.
Pozdravljeni!
To mislim, da ne bo držalo, saj sem dobil jaz 4 kupone, ki kao lahko izrežem, pa dam naokoli. Kode so pa enake.
Aja, pa link ti ne dela :D
Če je še komu odveč kakšna koda, se priporočam :)
\"You want us to build WHAT??\" - Ancient Chinese Wall Engineer
maš ZS
Pozdravljeni!
To mislim, da ne bo držalo, saj sem dobil jaz 4 kupone, ki kao lahko izrežem, pa dam naokoli. Kode so pa enake.
Drži, kode so enake.
Pšenični ::
Če kdo rabi še kakšno kodo za gen-i je tudi pri meni na voljo.
Kontakt na ZS
ali iztok.senitza@gmail.com
Kontakt na ZS
ali iztok.senitza@gmail.com
Furbo ::
Pozdravljeni!
Moj kupon 3-161081 velja za neomejeno število novih uporabnikov.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
arch ::
Pozdravljeni!
Drži, kode so enake.
Hvala za pojasnila. Iz pogojev bi človek sklepal drugače, a glede na to, da so na vseh kuponih enake kode, jih najbrž res lahko recikliraš. Sicer pa kodo že imam. LP
Alamar ::
A je treba to kodo še enkrat naknadno sporočit po oddaji pogodbe? Sem jo sporočil preko spletnega obrazca. Sedaj, ko pa sem oddal pisno pogodbo, ni bilo notri nikjer omenjena. Ali to mogoče upoštevajo v tistem dodatku "priporočilo za prijatelje"?
Pšenični ::
Dajem še številko mojega kupona oziroma kode. Če še kdo rabi.
3-191558
Dobrodošli na Gen-i.
3-191558
Dobrodošli na Gen-i.
Eno vprašanje:
Pri moji mami želim spremeniti dobavitelja el. energije(elektro maribor->GEN-I). Problem je v tem, da je račun na očeta, ki pa je že pred leti umrl, vendar nismo se ukarjali z birokracijo. Računi so pač prihajali na očeta. Sedaj če hočemo spremeniti, treba vnest davčno številko, katere pa seveda nimamo več in verjetno je tudi ne sprejme. Torej bi spremenili istočasno lastnika(na mamo). Problem je v tem, ker je oče bil oproščen plačila rtv prispevka(invalidnost), v tem primeru če spremenimo lastnika pa mislim, da bo rtv začel pošilja njihove položnice. Torej, bo posledično pri hiši še ena položnica več, ki pa mislim, da niti ni tako majhna.
Se da torej kako narediti,da ohranimo(če se malo čudno izrazim) status mrtve osebe?
Ja, vem, na nek način utaja. J**** ga, obstaja veliko več večjih lopovov v tej državi.
Pri moji mami želim spremeniti dobavitelja el. energije(elektro maribor->GEN-I). Problem je v tem, da je račun na očeta, ki pa je že pred leti umrl, vendar nismo se ukarjali z birokracijo. Računi so pač prihajali na očeta. Sedaj če hočemo spremeniti, treba vnest davčno številko, katere pa seveda nimamo več in verjetno je tudi ne sprejme. Torej bi spremenili istočasno lastnika(na mamo). Problem je v tem, ker je oče bil oproščen plačila rtv prispevka(invalidnost), v tem primeru če spremenimo lastnika pa mislim, da bo rtv začel pošilja njihove položnice. Torej, bo posledično pri hiši še ena položnica več, ki pa mislim, da niti ni tako majhna.
Se da torej kako narediti,da ohranimo(če se malo čudno izrazim) status mrtve osebe?
Ja, vem, na nek način utaja. J**** ga, obstaja veliko več večjih lopovov v tej državi.
Pokliči na Gen-i, ti bodo verjetno znali svetovati.
There are only two hard things in Computer Science:
Ne, ne bo šlo nikakor - preizkušeno v praksi! Raje ostani na trenutnem dobavitelju, je verjetno vseeno ceneje, kot pa dodatno RTV naročnino plačevati..
Ok, hvala! Se mi tudi zdi da bo bolje da ne dregam tja kjer smrdi :)
Kako pa je s tem, če ne spremeniš naročnika v tem primeru? Nas lahko kdo zaradi tega jaha?
Kako pa je s tem, če ne spremeniš naročnika v tem primeru? Nas lahko kdo zaradi tega jaha?
Davčna številka ni obvezen vnos pri spremembi dobavitelja. Vsaj za gen-i je nisem rabil vtipkati.
Limit-sky ::
Fantje, zdaj je pa že toliko teh kuponov in vsi bi radi polovičko zastonj. Jaz rabim en kupon. Kdo da več, da se prijavim z njegovo kodo? Resno.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | zamenjava ponudnika- Poceni plin (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 24031 (5385) | chucki |
» | Elektro energija ali GEN-i?Oddelek: Loža | 2936 (2766) | Master_Yoda |
» | Petrol elektrika - da ali neOddelek: Loža | 9935 (8104) | Alec999 |
» | Plačilo na obroke: položnica elektroOddelek: Loža | 4795 (4503) | Pšenični |