» »

Rami v slotih!

Rami v slotih!

Cyberzion ::

zivjo, imam 2x2gb rama..in imam 4 slote po ugraditvi hladilnika za procesor sem bil prisiljen ugraditi ram v 3 in 4 slot..za vecji prostor pa me zanima ali je pomebno da je ram v prvih dveh slotih ali ga lahko das poljubno?

lp,

JayKay ::

ponavadi imajo matične dual channel kombinacije, recimo 1 in 3 ali 2 in 4. Odvisno od matične. To je seveda edino v primeru če želiš koristiti dual channel. Drugače pa normalno, ne glede na to v katerih slotih imaš

sequAn ::

Če malce ukradem temo:
Imam matično ploščo Gigabyte ga-m56s-s3 in vstavljena 2 rama PATRIOT 1GB DDR2 667MHz v prva dva od štirih slotov. Razmišljam o nakupu še dveh ploščic po 2 GB DDR2 rama 800MHz, ki bi ju vstavil v preostala slota. Zanima me, ali je bolje da vstavim samo nova rama, ali lahko pustim kar vse štiri in imam tako 6 GB? Je pomembno, če ni ista firma rama? Kakšne nevšečnosti lahko pričakujem od dveh parov ramov različnih firm in frekvence?

Hvala za odgovore!

StratOS ::

Daual channel dela na dveh popolnoma kompatibilnih in istih ramih (paroma). Poglej QVL ramov matične.
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."

drzni86 ::

sequan: bolje da vstaviš samo 2x2Gb saj bodo rami drugače delovali le na 667MHz...

solatko ::

Rame se praviloma instalira po parih na isto barvo ležišča - torej dva identična v eno barvo, druga dva v drugo barvo.

Hvala za odgovore!

lp

Še nekaj. Prej omenjeni RAMi, ki jih imam vstavljene imajo voltažo 1,8V. Te, ki jih nameravam kupiti [klik] pa 1,9V. Se bodo prenašali skupaj ali ne?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik se ne zažene zaradi RAM-ov

Oddelek: Pomoč in nasveti
211559 (1128) Han
»

Vprašanje o dual channel RAMu?

Oddelek: Kaj kupiti
252251 (1080) Mitja358
»