Forum » Pomoč in nasveti » Rami v slotih!
Rami v slotih!
Cyberzion ::
zivjo, imam 2x2gb rama..in imam 4 slote po ugraditvi hladilnika za procesor sem bil prisiljen ugraditi ram v 3 in 4 slot..za vecji prostor pa me zanima ali je pomebno da je ram v prvih dveh slotih ali ga lahko das poljubno?
lp,
lp,
JayKay ::
ponavadi imajo matične dual channel kombinacije, recimo 1 in 3 ali 2 in 4. Odvisno od matične. To je seveda edino v primeru če želiš koristiti dual channel. Drugače pa normalno, ne glede na to v katerih slotih imaš
sequAn ::
Če malce ukradem temo:
Imam matično ploščo Gigabyte ga-m56s-s3 in vstavljena 2 rama PATRIOT 1GB DDR2 667MHz v prva dva od štirih slotov. Razmišljam o nakupu še dveh ploščic po 2 GB DDR2 rama 800MHz, ki bi ju vstavil v preostala slota. Zanima me, ali je bolje da vstavim samo nova rama, ali lahko pustim kar vse štiri in imam tako 6 GB? Je pomembno, če ni ista firma rama? Kakšne nevšečnosti lahko pričakujem od dveh parov ramov različnih firm in frekvence?
Hvala za odgovore!
Imam matično ploščo Gigabyte ga-m56s-s3 in vstavljena 2 rama PATRIOT 1GB DDR2 667MHz v prva dva od štirih slotov. Razmišljam o nakupu še dveh ploščic po 2 GB DDR2 rama 800MHz, ki bi ju vstavil v preostala slota. Zanima me, ali je bolje da vstavim samo nova rama, ali lahko pustim kar vse štiri in imam tako 6 GB? Je pomembno, če ni ista firma rama? Kakšne nevšečnosti lahko pričakujem od dveh parov ramov različnih firm in frekvence?
Hvala za odgovore!
StratOS ::
Daual channel dela na dveh popolnoma kompatibilnih in istih ramih (paroma). Poglej QVL ramov matične.
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."
solatko ::
Rame se praviloma instalira po parih na isto barvo ležišča - torej dva identična v eno barvo, druga dva v drugo barvo.
sequAn ::
Še nekaj. Prej omenjeni RAMi, ki jih imam vstavljene imajo voltažo 1,8V. Te, ki jih nameravam kupiti [klik] pa 1,9V. Se bodo prenašali skupaj ali ne?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik se ne zažene zaradi RAM-ovOddelek: Pomoč in nasveti | 1558 (1127) | Han |
» | Vprašanje o dual channel RAMu?Oddelek: Kaj kupiti | 2250 (1079) | Mitja358 |
» | Problemi z DDR2 ramiOddelek: Pomoč in nasveti | 1711 (1498) | amigo_no1 |
» | Dual-channelOddelek: Strojna oprema | 2062 (1542) | TechStreme |
» | Problem z rami !Oddelek: Pomoč in nasveti | 1451 (1097) | Klemenn |