Forum » Omrežja in internet » Težave pri nastavitvi WLAN usmerjevalnika (ASUS WL700gE)
Težave pri nastavitvi WLAN usmerjevalnika (ASUS WL700gE)
Gregor P ::
Večer
Imam naslednjo težavo z Asusovim routerjem WL700gE, namreč ne morem se brezžično povezati z mojim prenosnikom (HP Compaq z Intel PRO/Wireless 3945ABG, Win Vista 32-bit) na usmerjevalnik.
In sicer dosedaj nikoli nisem imel teh težav, kamorkoli sem ga priklopil, ne glede na ISP, vedno je vse delalo avtomatično, brez da bi jaz potreboval karkoli nastavljati.
Tokrat pa sem ga prinesel s seboj v tujino, kjer sem ga priklopil na Arrisov modem (Touchstone Telephony Modem TM602B) IS ponudnika UPC, ki zaklepa linijo na fizični naslov priklopljene naprave (torej v mojem primeru MAC naslov usmerjevalnika; v katerem stoletju ti živijo); Aususov usmerjevalnik uporablja isti MAC naslov tako za LAN kot WLAN, tako da nisem dal napačnega naslova.
Sedaj pa je trenutna situacija takšna, da mi LAN povezava deluje brezhibno, nikakor pa ne morem vzpostaviti WLAN povezave oz. se tu in tam poveže PC na usmerjevalnik, a le takrat, ko sta povezana tudi preko LAN-a; brez kabla, pa se noče povezati na usmerjevalnik (geslo ni težava, ga nisem spreminjal, pa tudi pri drugem računalniku se prav tako noče povezati, le da me tam še prej vpraša za geslo, preden mi javi napako).
Domnevam, da moram kaj spremeniti v nastavitvah usmerjevalnika (vnesti kakšne naslove), kjer je sedaj vse nameščeno na avtomatiko? Ne vem pa točno, kje bi začel, ker kot rečeno doslej z njim še nisem imel podobnih težav.
Najlepša hvala za odgovore!
Imam naslednjo težavo z Asusovim routerjem WL700gE, namreč ne morem se brezžično povezati z mojim prenosnikom (HP Compaq z Intel PRO/Wireless 3945ABG, Win Vista 32-bit) na usmerjevalnik.
In sicer dosedaj nikoli nisem imel teh težav, kamorkoli sem ga priklopil, ne glede na ISP, vedno je vse delalo avtomatično, brez da bi jaz potreboval karkoli nastavljati.
Tokrat pa sem ga prinesel s seboj v tujino, kjer sem ga priklopil na Arrisov modem (Touchstone Telephony Modem TM602B) IS ponudnika UPC, ki zaklepa linijo na fizični naslov priklopljene naprave (torej v mojem primeru MAC naslov usmerjevalnika; v katerem stoletju ti živijo); Aususov usmerjevalnik uporablja isti MAC naslov tako za LAN kot WLAN, tako da nisem dal napačnega naslova.
Sedaj pa je trenutna situacija takšna, da mi LAN povezava deluje brezhibno, nikakor pa ne morem vzpostaviti WLAN povezave oz. se tu in tam poveže PC na usmerjevalnik, a le takrat, ko sta povezana tudi preko LAN-a; brez kabla, pa se noče povezati na usmerjevalnik (geslo ni težava, ga nisem spreminjal, pa tudi pri drugem računalniku se prav tako noče povezati, le da me tam še prej vpraša za geslo, preden mi javi napako).
Domnevam, da moram kaj spremeniti v nastavitvah usmerjevalnika (vnesti kakšne naslove), kjer je sedaj vse nameščeno na avtomatiko? Ne vem pa točno, kje bi začel, ker kot rečeno doslej z njim še nisem imel podobnih težav.
Najlepša hvala za odgovore!
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Ok, sedaj sem vse nastavil na tovarniške namestitve, vse podatke na default itd. in sedaj brezžično omrežje dela; ko pa grem znova skozi namestitveni postopek (nastavim vse na avtomatiko), ga zaklenem (WPA-PSK/WPA2-PSK, TKIP), kot sem to storil vedno doslej, se pa začne zgoraj opisana težava. Ne razumem sicer zakaj je po novem drugače, ampak očitno je nekaj v zvezi z enkripcijo povezave
Se opravičujem za še ta tretji komentar, samo ne morem urediti zgornjega; hočem samo še dodati tisti kratek postopek konfiguracije usmerjevalnika, po katerem WLAN nato več ne deluje:
1. System Setup (Machine Name, User Name, Password, Time Zone)
2. Configure Wireless Interface (SSID, Security Level - tukaj lahko izbiram med None, Medium [WEP-64bits], Medium [WEP-128bits] in High [WPA-PSK] - ponavadi vedno izberem High)
3.Select Internet Connection Type:
- Cable Modem or other connection type that gets IP automatically (običajno izberem to)
- ADSL connection that requires username and password. It is known as PPPoE
- ADSL connection that requires username, password and IP address. It is known as PPTP
- ADSL or other connection type that uses static IP address
- Telstra BigPond Cable Modem Service
4. Fill Information Required by ISP (Host Name, MAC Address - pustim prazno)
5. WAN IP Setting (Get DNS Server automatically? Yes, No - izberem Yes)
6. Usmerjevalnik se ponovno zažene/Reboot
Pri drugi točki sem poskusil tudi z Medium (WEP-64bits) zaščito, a WLAN še vedno ne deluje;
pri četrti pa sem še vnesel fizični naslov usmerjevalnika torej tisti ki je registriran pri ISP, a tudi brez spremembe.
Na koncu sem znova dal vse na prednameščene nastavitve "restored to defaults" (torej kjer ni nič specifično nastavljenega, brez kakršnekoli zaščite itd.) in WLAN znova deluje
Kje bi lahko potem bila težava (torej zagotovo v tem, da nekaj ne znam pravilno namestiti, vnesti, samo kaj)?
1. System Setup (Machine Name, User Name, Password, Time Zone)
2. Configure Wireless Interface (SSID, Security Level - tukaj lahko izbiram med None, Medium [WEP-64bits], Medium [WEP-128bits] in High [WPA-PSK] - ponavadi vedno izberem High)
3.Select Internet Connection Type:
- Cable Modem or other connection type that gets IP automatically (običajno izberem to)
- ADSL connection that requires username and password. It is known as PPPoE
- ADSL connection that requires username, password and IP address. It is known as PPTP
- ADSL or other connection type that uses static IP address
- Telstra BigPond Cable Modem Service
4. Fill Information Required by ISP (Host Name, MAC Address - pustim prazno)
5. WAN IP Setting (Get DNS Server automatically? Yes, No - izberem Yes)
6. Usmerjevalnik se ponovno zažene/Reboot
Pri drugi točki sem poskusil tudi z Medium (WEP-64bits) zaščito, a WLAN še vedno ne deluje;
pri četrti pa sem še vnesel fizični naslov usmerjevalnika torej tisti ki je registriran pri ISP, a tudi brez spremembe.
Na koncu sem znova dal vse na prednameščene nastavitve "restored to defaults" (torej kjer ni nič specifično nastavljenega, brez kakršnekoli zaščite itd.) in WLAN znova deluje
Kje bi lahko potem bila težava (torej zagotovo v tem, da nekaj ne znam pravilno namestiti, vnesti, samo kaj)?
PaJo ::
Nekaj ti ne štima z wlan nastavitvami, ko ga daš na default potem wlan dela brez zaščite in ti deluje, priporočam ti da si vklopiš vsaj WPA PSK zaščito, na WEP kar pozabi raje. Pa na računalniku pobriši ven vse znane wlan profile, ker tudi to lahko včasih zafrkava ali pa na routerju izberi neko čisto novo ime wlana pa se poizkušaj priklopit nanj.
Če ti nič od tega ne pomaga, potem verjetno na routerju wlan ne deluje dobro.
Če ti nič od tega ne pomaga, potem verjetno na routerju wlan ne deluje dobro.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
Torej kot kaže, bo zgleda res kaj narobe z usmerjevalnikom; začne se hecat z mano le takrat, ko namestim zaščito (tudi potem ko sem upošteval zgornji nasvet). V pregledovalniku dogodkov (Event Viewer/Custom views/Dogodki omrežne diagnostike) mi sicer piše naslednje:
Helper Class (RNWF MSM Helper Class) Event:
Dogodek razreda brezžičnega diagnostičnega pomočnika
Če želite vse informacije o tej seji, glejte »Informacijski dogodek diagnostike za
brezžična omrežja«.
Razred pomočnika: Izvorni WiFi MSM
Stanje inicializacije: Uspeh
Informacije za povezavo, ki se pregleduje
GUID vmesnika: 32aa5522-2cd4-4267-9929-29d9a8b4f2ac
Ime vmesnika: Intel(R) PRO/Wireless 3945ABG Network Connection
Vrsta vmesnika: Izvorni WiFi
Profil: LinijaX
Določevalni niz storitev (SSID): LinijaX
Dolžina določevalnega niza storitev (SSID): 7
Način povezave: Infrastrukturno
Varnost: Da
Vzpostavi povezavo, tudi če omrežje ne oddaja: Ne
Rezultat pregledovanja: Težava je bila najdena
Korenski vzrok:
Windows ne more vzpostaviti povezave s/z »LinijaX«
Brezžično povezovanje ni uspelo, ker Windows ni prejel odgovora iz brezžičnega
usmerjevalnika ali dostopne točke.
Podroben korenski vzrok:
Brezžično povezovanje s tem omrežjem ni uspelo. Windows ni prejel odgovora iz
brezžičnega usmerjevalnika ali dostopne točke.
Možnost popravila:
Če želite več informacij o odpravljanju težav z nizko kakovostjo brezžičnega
signala, kliknite tukaj
Event Verbosity:0
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pomoč pri povezavi brezžičnega usmerjevalnika s Siol modemomOddelek: Omrežja in internet | 3331 (3199) | Daniel |
» | Iphone in Wi-FiOddelek: Omrežja in internet | 4936 (3921) | Iatromantis |
» | Pomoč. Nastavitev routerjaOddelek: Omrežja in internet | 2014 (1902) | AndrejS |
» | Kako nastaviti router?Oddelek: Omrežja in internet | 8484 (7510) | Miha_T |
» | netgear WGR614 kot AP na T-2 ?Oddelek: Omrežja in internet | 2349 (2150) | trnvpeti |