Forum » Operacijski sistemi » Zamenjava OS iz Viste na XP (tezava)
Zamenjava OS iz Viste na XP (tezava)
[-=Jaka=-] ::
Iz pravkar kupljenega prenosnika HP 6830S, zelim odstraniti Windows Visto in naloziti XP-je. Driverji za XP so na voljo, tako da predvidevam, da je zamenjava OS možna. Pojavi mi se pa problem, ko zelim naloziti XP-je. Nekje v drugem koraku, ko skopira fajle na disk in hoce zagnati xp-je iz cdja,mi vrze sedeci blue screen.
Kaj delam narobe ? Je postopek pri zamenjavi viste na xp drugacen, kot, ce bi delal klasicni format in ponovno instalacijo XPjev ?
Kaj delam narobe ? Je postopek pri zamenjavi viste na xp drugacen, kot, ce bi delal klasicni format in ponovno instalacijo XPjev ?
WW 3
toxius ::
Iz pravkar kupljenega prenosnika HP 6830S, zelim odstraniti Windows Visto in naloziti XP-je. Driverji za XP so na voljo, tako da predvidevam, da je zamenjava OS možna. Pojavi mi se pa problem, ko zelim naloziti XP-je. Nekje v drugem koraku, ko skopira fajle na disk in hoce zagnati xp-je iz cdja,mi vrze sedeci blue screen.
vista ima za SATA kontroler nastavljeno v BIOSU SATA native mode, to daš ali na AHCI ali disable native mode ali... no odvisno od biosa, štos je pa v tem da XPji ne prepoznajo diska, če je kotroler nastavljen za native mode
Zgodovina sprememb…
- spremenil: toxius ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | supreme commander se noče zagnatiOddelek: Igre | 1408 (1218) | Guzzy |
» | Ne morem prepisati Viste z XP-jiOddelek: Operacijski sistemi | 1558 (1324) | Mare2 |
» | navijanje Athlona 4200 + 939 socketOddelek: Navijanje | 1277 (1075) | bluefish |
» | Blue Screen med inštlacijo XP-jevOddelek: Pomoč in nasveti | 1365 (1267) | kixs |
» | P4: kako sploh dol vzet original ventila + hladilnik ?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 894 (894) | strictom |