» »

Zamenjava OS iz Viste na XP (tezava)

Zamenjava OS iz Viste na XP (tezava)

[-=Jaka=-] ::

Iz pravkar kupljenega prenosnika HP 6830S, zelim odstraniti Windows Visto in naloziti XP-je. Driverji za XP so na voljo, tako da predvidevam, da je zamenjava OS možna. Pojavi mi se pa problem, ko zelim naloziti XP-je. Nekje v drugem koraku, ko skopira fajle na disk in hoce zagnati xp-je iz cdja,mi vrze sedeci blue screen.

Blue screen

Blue screen

Kaj delam narobe ? Je postopek pri zamenjavi viste na xp drugacen, kot, ce bi delal klasicni format in ponovno instalacijo XPjev ?
WW 3

toxius ::

Iz pravkar kupljenega prenosnika HP 6830S, zelim odstraniti Windows Visto in naloziti XP-je. Driverji za XP so na voljo, tako da predvidevam, da je zamenjava OS možna. Pojavi mi se pa problem, ko zelim naloziti XP-je. Nekje v drugem koraku, ko skopira fajle na disk in hoce zagnati xp-je iz cdja,mi vrze sedeci blue screen.

Blue screen

Blue screen

Kaj delam narobe ? Je postopek pri zamenjavi viste na xp drugacen, kot, ce bi delal klasicni format in ponovno instalacijo XPjev ?

vista ima za SATA kontroler nastavljeno v BIOSU SATA native mode, to daš ali na AHCI ali disable native mode ali... no odvisno od biosa, štos je pa v tem da XPji ne prepoznajo diska, če je kotroler nastavljen za native mode

Zgodovina sprememb…

• spremenil: toxius ()

In pol bi mogl stimat ?
WW 3

THX 1138 ::

Da.

Ja hvala za hiter odgovor ... upam, da bo zdaj slo
WW 3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

supreme commander se noče zagnati

Oddelek: Igre
361408 (1218) Guzzy
»

Ne morem prepisati Viste z XP-ji

Oddelek: Operacijski sistemi
191558 (1324) Mare2
»

navijanje Athlona 4200 + 939 socket

Oddelek: Navijanje
281277 (1075) bluefish
»

Blue Screen med inštlacijo XP-jev

Oddelek: Pomoč in nasveti
71365 (1267) kixs
»

P4: kako sploh dol vzet original ventila + hladilnik ?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
11894 (894) strictom

Več podobnih tem