Forum » Izdelava spletišč » Pingi do serverjev v tujini
Pingi do serverjev v tujini
mercury ::
Ola!
Veliko naših webhost-ov ful poudarja "strežniki v sloveniji". Pa me zanima, kolikšni so pingi do webhost-ov v tujini (Hostmonster in podobni...).
Trenutno imam račun pri hostko.si in so pingi tam, 40ms (sem na 1MBit ADSLju). Koliko so kaj počasnejši v tujini?
Hvala!
Veliko naših webhost-ov ful poudarja "strežniki v sloveniji". Pa me zanima, kolikšni so pingi do webhost-ov v tujini (Hostmonster in podobni...).
Trenutno imam račun pri hostko.si in so pingi tam, 40ms (sem na 1MBit ADSLju). Koliko so kaj počasnejši v tujini?
Hvala!
- spremenil: mercury ()
user4683 ::
V ZDA so ponavadi vsaj za 200ms pocasnejsi kot v sloveniji. V EU so pa skoraj primerljivi z nasimi (odvisno kje).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: user4683 ()
Vice ::
No ja kar "težko" je dobiti strežnik ki ima 200ms pinga v ZDA kaj šele da je za 200ms slabši... So pa večinoma vsi tam okoli 200, z izjemami s 160ms.... Načeloma pa kar se tiče hitrosti sam ping ne pomeni nič. Čeprav sem imel pri našem slovenskem ponudniku 50ms pinga se mi je stran počasneje odzivala kot na hostgatorju, kjer sem imel tam med 160-190ms pinga. Tako da je odvisno kako kdo upravlja s strežnikom.
Definitivno pa paketi kjer ponujajo neomejene resurse od A-Ž v 99% delujejo počasi, pa naj imajo ping 1 ali pa 250ms (žal pa tudi ta neomejenost ne drži kot jo oglašujejo....)
Definitivno pa paketi kjer ponujajo neomejene resurse od A-Ž v 99% delujejo počasi, pa naj imajo ping 1 ali pa 250ms (žal pa tudi ta neomejenost ne drži kot jo oglašujejo....)
Karlos ::
Hostgator = Avg 180ms
BlueHost = Avg 217ms
arnes.si = Avg 40ms
siol.net = Avg 39ms
24kur.com = Avg 25ms
Pa tudi ko kdaj preverjam dosegljivost so kar podobne vrednosti.
Torej razlika zna biti tudi velikostnega reda 10x, kar se po mojem mnenju zelo pozna.
Za primer sem odpru eno spletno stran in je FireBug pokazal "46 requests" in zdej če paketek potuje v vsako smer samo za 5ms več => 10ms v obe smeri krat 46 poizvedb je to skoraj 1/2 sekunde.
BlueHost = Avg 217ms
arnes.si = Avg 40ms
siol.net = Avg 39ms
24kur.com = Avg 25ms
Pa tudi ko kdaj preverjam dosegljivost so kar podobne vrednosti.
Torej razlika zna biti tudi velikostnega reda 10x, kar se po mojem mnenju zelo pozna.
Za primer sem odpru eno spletno stran in je FireBug pokazal "46 requests" in zdej če paketek potuje v vsako smer samo za 5ms več => 10ms v obe smeri krat 46 poizvedb je to skoraj 1/2 sekunde.
Sai Baba: "Dam vam to, kar hočete, da boste hoteli to, kar vam želim dati."
darkolord ::
Za primer sem odpru eno spletno stran in je FireBug pokazal "46 requests" in zdej če paketek potuje v vsako smer samo za 5ms več => 10ms v obe smeri krat 46 poizvedb je to skoraj 1/2 sekunde.Ampak sočasnih requestov je več...
mercury ::
Hvala fantje!
Ima mogoče kdo stran na Hostmoster, Hostgator... karkoli v tujini in da link? Toliko da vidim kako hitro dela.
L.P.
Ima mogoče kdo stran na Hostmoster, Hostgator... karkoli v tujini in da link? Toliko da vidim kako hitro dela.
L.P.
Vice ::
www.Hostmoster.com
www.Hostgator.com
Ne vem kako si predstavljaš, da boš videl kako hitro dela če nimaš s čim primerjat. Reskiraj tistih par dolarjev, da vidiš če ti sploh nastavitve ustrezajo...
www.Hostgator.com
Ne vem kako si predstavljaš, da boš videl kako hitro dela če nimaš s čim primerjat. Reskiraj tistih par dolarjev, da vidiš če ti sploh nastavitve ustrezajo...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Različen PING - kako realno testirati povezavo v svet?Oddelek: Omrežja in internet | 2937 (2250) | hojnikb |
» | Amis internet - pogostost izpadov?Oddelek: Omrežja in internet | 2321 (1151) | ABX |
» | Brezžični router - oddaljenostOddelek: Omrežja in internet | 1369 (1148) | Spc |
» | WiFi; za igranje igerOddelek: Omrežja in internet | 1145 (1006) | Paramedic |
» | Zakaj ping pri "dobri" povezavi??Oddelek: Omrežja in internet | 2147 (1769) | Tr0n |