» »

CeBIT 2009 se je končal

CeBIT 2009 se je končal

vir: Heise
Heise - Včeraj se je v Hannovru sklenil letošnji CeBIT, ki ga ja zaznamovalo zmanjšanje števila tako razstavljavcev kot obiskovalcev. Letos si je sejem ogledalo približno 400.000 obiskovalcev, kar je dvajset odstotkov manj kot lani, in je najnižja številka po letu 1987. Tudi razstavljavcev ni pretirano vleklo v Nemčijo, saj so jih našteli le okrog 4300, kar je najmanj po letu 1990 in skoraj četrtino manj kot lani.

Kljub temu naj bi bili razstavljavci pozitivno presenečeni, saj so bili pričakovali še slabši obisk, je dejal August-Wilhelm Scheer, predsednik Bitkoma. Šef sejma, Ernst Raue, je prav tako zelo zadovoljen z izkupičkom. V letih rasti je uspešnost sejma meril skozi prizmo števila obiskovalcev, tokrat pa je moral spremeniti zorni kot. Resda niso dosegli nobenega rekorda, je spravljivo dejal, a je šlo vse po načrtih. Spremljevalni kongresni program je uspel, prav tako so razstavljalci v hali 11, kjer se je nahajal nov oddelek IT-varnost, obljubili, da se vrnijo. Tudi Webciety bodo prihodnje leto ponovili.

Prihodnje leto bo sejem dan krajši, saj se bo končal že v soboto. Raue si želi, da bi se letos odsotni razstavljavci vrnili. Veliko pričakujejo tudi od zvezne države Kalifornije, ki je letos postala uradni partner prireditve, tako da jo je obiskal tudi guverner Arnold Schwarzenegger. Že letos je ta poskrbel za veliko promocijo, saj je bilo na otvoritvi mnogo več novinarjev kot prejšnja leta.

1 komentar

G-man ::

Bil tam, je bilo kar kul. Schwarzi je pustil za sabo le lutko Terminatorja iz tretjega dela. :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Konec neke ere: CeBIT se poslavlja

Oddelek: Novice / Ostale najave
296103 (2767)          
»

Na CES-u problem tatvine razstavljene opreme

Oddelek: Novice / Varnost
174610 (3383) jlpktnst
»

Začenja se CeBIT 2011

Oddelek: Novice / Ostalo
83662 (2975) mr1two
»

Macworld 2010 uspel tudi brez Appla

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
93727 (2891) Pat_MaGroin

Več podobnih tem