» »

avto: sharan ali espace?

avto: sharan ali espace?

DavidJ ::

torej.. kaj je boljse.. pa ne upostevat cene, lahk pa mimogrede pove da je espace cenovno bolj zasoljen.. kaj bi bila boljsa odlocitev?
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

Boeing ::

sharan 2.3 cdi
tudi galaxy ni napačen... :D
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

SkIDiver ::

Jz bi raj espacea, ker je nižji to pomen večjo stabilnost. Sicer pa preglej enega in drugega a ne. Notranjost mal zafuri enga pa druzga pa boš vidu kaj ti leži. Sploh ker ti dnar ni ovira. Do avto centra pa probavi onga pa tega, pa boš vidu ker ti bol sede.

blue96 ::

zlo podobn na zunej je chrysler voyager, in ker je dolar v pi**i, je za 5% cenejsi kot 2 mesca nazaj....
.

||_^_|| ::

a je opcija tut Grand Espace?

IceIceBaby ::

Najboljš da oba probaš. Sej ti dajo testno vožnjo v salonih.

Sicer pa bi jaz izbral espace 3.0. Če ti denar ni problem v vsakem primeru kupi najmočnejšega bencinarja ker vse ostalo je prešvoh. Se pravi 3.0 pri renaultu ali 2.8 pri VW.

DavidJ ::

glede dodatne opreme sta povsem na istem, le da ima espace 4 air bags, sharan pa 2. oba klimo, elektricni pomik stekel, ... in podobno saro :)

masina bo najbrz TDi..

sploh pa ni avto zame.. ampak so me vprasali za mnenje, pa sem jst tut takoj rekel VW, sam pol sem pa sel mal bol gledat mi je pa espace po obliki bolj usec.. nemc pac.. od francozov je peugoet, drugo ni tk fajn.. ;)

samo.. kot sm reku, cena ni blem, avto bo pa eden od teh dveh..
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

IceIceBaby ::

Pri enoprostorcu maš se cel kup opreme poleg airbagov in podobnega. Razne zložljive sedeže, pa mizice pa take fore. V espacu je kul da maš daljinca za radio pa lahko iz zadnjih sedežev upravljaš :)

Uglavnem, probat je treba pa pol povedat. Ker klimo pa airbage pa el. šipe majo zdej že vsi avtomobili.
Drugače pa zadnje čase tako renault (novi clio, laguna II) kot VW močno šepata kar se kvalitete in zanesljivosti tiče.

Za mašino pa premisli. TDI v sharanu ima samo 115 konjev. To je pomoje premalo za tako težek avto. 2.2 dci jih ima sicer 130 ampak še vseeno je to malo, sploh če se več ljudi pelje not.

Zgodovina sprememb…

||_^_|| ::

kst: motiš se. Ti konji niso premalo (vem iz lastnih izkušenj). Ti motorji imajo zelo visok navor, tko da pri pospeševanju ni težav. Seveda nesmeš pričakovati ene hude športnosti:) Končna hitrost je pa itak pri vseh spodobna.

Kako je s tanovim šaranom nevem, stric ma prejšnji model in je notranjost hudo grda&neprostorna.

Priporočam da si bolj ogledate Renault (Grand) Espace 2.2 dci.
Sicer pa, oba avta na testno vožnjo in se bo takoj pokazal kateri je boljši.

p.s. Kaj pa Chrysler (grand) Voyager 2,5 TD (145KM)?

Heisenberg ::

glede saran ti lahko povem da je to zelo mocan konj
ze kar nekaj let vozim obcasno sharan - tudi na dolge ture do svedske in ti povem da mu nikoli ne zmanjka moci - masina je 1.9TDI|

Ce kupujes, kupi dizla, se posebej ce se vozis na daljse ture.

imel sem priloznost tudi voziti renaulta pa mi ni vsec, tako zunaj kot znotraj in pa seveda voznja...v njem se bolj pocutis kot da si v kombiju kot pa v sharanu



itka pa velja pravilo da najprej oba pelji na testno voznjo


lp

R0K ::

Če bi že moral izbirati med tema dvema bi izbral nemca. In to kar z motorjem 1.9 TDI. Čist dovojl za tak avto, ki sploh nima prevelike teže za enoprostorca. Pa še 1.9 so dost pocen, tko da si še lohk omisliš pol 'pičkarij' in raznih dodatkov v avtu, pa bo koštal tko kt 'čist obran' Espace.

Sicer pa imaš še malo morje telih enoprostorcev. Po moji izbiri Chrysler ni dobra izbira, ker že servisi in deli niso poceni, splho pa je okol 2min dražji do vseh drugih konkurečnih 'evropski' enosprostorcih. Men se zlo dopade Opel Zafira, ki je trenutno tut najhitreši enoprostorec na svetu. Lohk pa pogledaš tut za Mercedes Vitoja, če se ti le ne zdi preveč podoben kombiju. Ampak vedi, da se v njem pelješ kt gospod. Mu noben enprostorec ne pride niti blizu. Cena je pa taka, kt se za Mercedesa spodobi.

IceIceBaby ::

ROK, mal si falil. 1.9 tdi sharan stane dost več kot 1.8 turbo. Espace pa ima že v osnovi boljšo opremo od VW. Zafira je premajhna, tisto je primerljivo s scenicom itd.

Drugače se pa strinjam s tabo glede mercedesa. Cena je celo nižja kot pri sharanu, motor je močnejši, avto pa je zelo uredu. Čeprav zgleda kot kombi je to zelo udoben enoprostorec. Pa še registriraš ga lahko kot kombi, če mate firmo se to ful pozna.

Drugače pa zdaj pride na trg nov rod enoprostorcev ki bojo zakon. To je skupen produkt koncerna FIAT in PSA. Zdej enkrat bojo začel prodajat Lancio Phedro in Citroen C8. Avtomobila bosta skor ista, razlike bodo le v detajlih. Bosta pa oba zelo vredu, čisto na novo zasnovana, možnost do 8 sedežev, možna bo luxuzna oprema kot je recimo DVD in podobno. Če se ti ne mudi se ti splača počakat.

R0K ::

Kst : po 1 letu alpa še prej prideš na isto, ker ti bo turbič pač tolko več pokuro. Itak pa tut sam veš, da nad 150KM, pa že pokuri okol 10l.

Če gledamo tkole dobiš zraven Sharana za 7mio 4xairbag, 4x el. stekla, klima, in še tiste razne male dodatke (nastavke za roke, vrtljive sedeže) v avtomobilu z motorjem 1.9 TDI (115KM).

Pri Espace-u pa dobiš sam 2x el. stekla in nima tako prilagodljivih sedežev ima pa avtomatsko klimo. Motor je 2.0 in isto pride 7mio.

Pri Opel Zafiri (ki je po velikosti čist primerljiva z Sharanom), ki pa je skor 2min po osnovni ceni cenejša od zgoraj naštetih si lohk pa omisliš še malo morje dodatkov. Z motorjem 2.2 DTI, ki doseže 147KM, bo šlo vse tja do 200km/h, kar ne zmore noben drug (vsj tko je blo v Avtomagazinu. Če je pa že zdaj kaj drugače, pol je pač drugače.). Seveda ima 4 airbage, 4 el. šipe, bord computer, el. sončna streha, seveda tut cd player (isto kot zgornja dva), itd...Cena? Neki več kot 6mio. Je pa res, da ti bota Espace in Zafira požrla nekje 8-9l, Sharan pa okol 7l.

Mercedes Vito. Mogoče res izgleda 'kombijast', ampak k daš gor mal bl zatemnjene šipe, mu nalimaš alu felge zgleda pa prou fancy. Pa še pri varnosti mu skor ni para. Cena ti je pa tut tu nekje okol 7-8mio.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: R0K ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Renault Espace je kanta (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
15234077 (24313) Stari maček
»

Nakup avta za 5+ oseb.

Oddelek: Na cesti
386939 (5751) 111111111111
»

avto za vožnjo treh otrok (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
5514226 (12415) marsovcek
»

Izpit za kategorijo B in prvi avto (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
12920749 (18514) Unknown_001
»

Nakup novega enoprostorca

Oddelek: Na cesti
307603 (6487) Malajlo

Več podobnih tem