» »

Termalni trakovi originalno

Termalni trakovi originalno

mnlh ::

Sem pred kratkim prvič kupil nov procesor, dvojedrnik AMD 5050e.
Sem navajen namazat tanko plast termalne paste na procesor in sem bil začuden, ko sem videl na originalnem hladilniku termalni trak.
Pa sem ga pustil gor. Pa ga dejmo sprobat, če je za kej in kok "hladi"!

Kljub temu da ima procesor samo 45W, se zdaj segreje na 30 stopinj pri idle. Mislim, da tak trak ni vredu. Da ne govorim, kok se segreje, če zaženem kakšno igro!!! Celih 50 stopinj!

Mogoče bo kdo rekel, da sam originalni hladilnik z ventilatorjem ni ne vem kaj. Seveda so boljši v trgovinah in tudi ventilatorji tišji in hitrejši, vendar je procesor varčen in bi zato hladilnik zaenkrat kar obdržal in ga izkoristil kar se da bolje. Vent se vrti ves čas max pri 1780 rpm.

Daste vi dol ta originalen trak? Jaz bi ga dal. Sigurno je pasta velik boljša (Akasa 455).

Prosim za izkušnje, kako se odstrani trak. Sigurno je bilo že veliko rečeno in napisano, ker AMD-jevi dvojedrniki so med nami že kar nekaj časa.
Se pasta nanese na celo površino, ker stari Athlon XP je imel zelo majhen stik s hladilnikom?

Hvala

___ ::

amd imaš in ko se ti segreje imaš 50 stopinj..kaj bi še rad??amd se ponavadi grejejo čez 70 stopinj, moj stari amd x2 4200+ je v IDLE imel minimalno 45 stopinj...tako da razmisli če se morš res sekirat zarad tvojih pekočih temperatur

ni se treba sekirat zarad vsake reči ki je videti čudna! ti lepo uporabljaj računalnik in če se ti segreje na okoli 80 stopinj zaženi paniko..dokler bodo temerature do 60 stopinj pri obremenitvi je vse okej
lp

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ___ ()

Vi ne bi zamenal za pasto?

logout ::

Škode ne bo, posebne koristi tudi ne. Odločitev je tvoja. Tudi moj nasvet, ne kompliciraj, pusti kot je.

L.p., Kloko

Prav, zaenkrat bom pustil.
Hvala

Sem zamenjal in namazal Akasa 455 termalno pasto.
Nič bolj ne hladi. Ne priporočam, razen če imate izredno kvalitetno pasto.

Preden zamenjate, priporočam da segrejete trak tako, da pustite računalnik nekaj minut prižganega!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Termalna pasta

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
285506 (925) fujtajksel
»

Pregrevanje laptopa

Oddelek: Pomoč in nasveti
404735 (3504) solatko
»

Hlajenje na matični plošči

403027 (2615) klinker
»

Težava z matično ploščo

Oddelek: Pomoč in nasveti
277018 (6450) lucky13
»

koliko naj bi bila temperatura CPUja ... ?

222242 (1556) xenon74

Več podobnih tem