» »

Kiberpipina ponudba

Kiberpipina ponudba

IBM 3390

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Teden je okrog in spet vas vabimo v svoje prostore. Od danes dalje je na ogled Zgodovina trdih diskov v režiji Kiberpipinega računalniškega muzeja, v torek bo Urban Škudink na POT predstavil testiranje Django spletnih aplikacij, na SU pa bo Željko Filipin predstavil Watir, Ruby orodje za testiranje spletnih aplikacij. Še vedno velja, da lahko zamujena predavanja pogledate, ko jih objavimo v našem video arhivu, če pa v času predavanja samo nimate časa priti v Kiberpipo, imate pa dostop do interneta, nas lahko spremljate v živo.

Kiberpipin računalniški muzej se ukvarja z zbiranjem ter predstavljanjem hitro razvijajoče in še hitreje minljive računalniške zgodovine. V okviru muzeja lahko vsak dan izkušate delo z zgodnjimi osebnimi računalniki, vse od Spectruma ZX do IBM PS1, ali celo spoznate eksote, kot je NeXT. Poleg redne razstave pa vam nudimo tudi začasne in od ponedeljka, 2.3.2009 si lahko ogledate v razstavnem prostoru računalniškega muzeja v caffe Metropolu kako so sploh izgledali diski pred dvajsetimi ali tridesetimi leti? Med drugim bo prvič razstavljen IBM 3390 (Direct Access Storage Device) iz leta 1989, ki nam ga je skupaj s kontrolno enoto podarilo Ministrstvo za javno upravo - nekoč je mlelo naše davkoplačevalske podatke in še marsikaj. Razstavo so pripravili Dunja Rosina, Martin Hribar ter Oskar Koščak.

Dogajanje v Kiberpipi bo ta teden močno obarvano z testiranji spletnih aplikacij - tako nam bo na Pipinih Odprtih Terminih v torek Urban Škudnik, tudi aktivni razvijalec dela spletne strani Kiberpipe, predstavil kaj in zakaj je dobro testirati ter kako nam Django pomaga in olajša pisanje testov za naše spletne aplikacije. Ogrodje Django že od samega začetka gradi svojo filozofijo razvoja na osnovi testov in testiranja vsakega popravka, ki ga sprejmejo v svojo kodo.

Na Spletnih Uricah pa bo ta teden govoril Željko Filipin, osrednji član razvijalske ekipe Watir-ja, ki bo prikazal kako lahko avtomatiziramo testiranje svojih spletnih aplikacij z uporabo zbirke knjižnic Watir. Zaradi odprto-kodne zasnove je Watir bolj dostopen ter lažje prenosljiv in deluje na vseh priljubljenih operacijskih sistemih. Med testiranjem pa se poskuša vesti kot človek, klika na povezave, izpolnjuje vnosne obrazce, pritiska na gumbe in preverja ali je dobil pričakovan rezultat.

Napovedi dogodkov v Kiberpipi lahko spremljate tudi na Twittru, na naslovu www.twitter.com/kiberpipa, seveda pa nam na isti naslov lahko pošljete komentarje, pohvale in graje.

Vabljeni v Kiberpipo!

All our code are belong to you

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kiberpipa vabi na...

Oddelek: Novice / Kiberpipa
93937 (2942) Mare2
»

O dinozavrskem robotu Pleo, tipografiji in JRuby v Kiberpipi

Oddelek: Novice / Kiberpipa
53031 (2665) Bistri007
»

Kiberpipin repertoar

Oddelek: Novice / Kiberpipa
53206 (2743) BaRtMaN
»

Kiberpipa vabi

Oddelek: Novice / Kiberpipa
53189 (2530) frenk
»

Predavanji na temo superračunalnikov

Oddelek: Novice / Kiberpipa
53957 (3403) Matevžk

Več podobnih tem