Forum » Zvok in slika » 5.1 sistem - čudno po naloženih kodekih
5.1 sistem - čudno po naloženih kodekih
dekislo1 ::
imam zvočnike logitech x-530, sem ji priklopil na PC in na original CD so špilali vsi super.
potem sem probal na dvd film..pa je bilo tak tak
sem prebrskal malo po forumu in sem naložil vse potrebne kodeke za audio in video...zdaj je zvok glasnješi in naj bi bil boljši - ampak nekaj me zelo moti...npr. pri filmu ko se pogovarjajo se govorenje oseb sliši iz prednjih dveh zvočnikov in centra, pri zadnjih dveh pa se sliši samo background...isto je pri original CD - petje oz. glas pevca se sliši samo iz prednjih, zadnja dva pa spet samo background zvok (brez besed-petja pevca).
zdaj ne vem če to mora biti tako? ker prej mi je bilo boljše ko se je iz vseh slišalo petje, ne pa sedaj samo melodija (pri zadnjih dveh)...isto pri filmu mi je malo smešno
kaj bi to bilo?nisem jaz kaj prav nastavil?
hvala za pomoč
potem sem probal na dvd film..pa je bilo tak tak
sem prebrskal malo po forumu in sem naložil vse potrebne kodeke za audio in video...zdaj je zvok glasnješi in naj bi bil boljši - ampak nekaj me zelo moti...npr. pri filmu ko se pogovarjajo se govorenje oseb sliši iz prednjih dveh zvočnikov in centra, pri zadnjih dveh pa se sliši samo background...isto je pri original CD - petje oz. glas pevca se sliši samo iz prednjih, zadnja dva pa spet samo background zvok (brez besed-petja pevca).
zdaj ne vem če to mora biti tako? ker prej mi je bilo boljše ko se je iz vseh slišalo petje, ne pa sedaj samo melodija (pri zadnjih dveh)...isto pri filmu mi je malo smešno
kaj bi to bilo?nisem jaz kaj prav nastavil?
hvala za pomoč
- spremenil: dekislo1 ()
ender ::
Če deluje tako, kot si opisal, je to pravilno. Pri filmih je večina govora samo na centru, ostali zvočniki so za efekte (pri čemer je večina zvoka seveda na sprednjih zvočnikih). Pri glasbi se iz zadnjih zvočnikov ponavadi sliši samo glasbila in kakšne spremljevalne vokale (praktično vsi CDji imajo Dolby Surround kodiranje za zadnje zvočnike).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Povezava 5.1 zvočnikovOddelek: Zvok in slika | 5954 (5008) | Medo |
» | AC3filter for dummies - nedelujoči center zvočnikOddelek: Zvok in slika | 11344 (5152) | Sarimner |
» | Pomoč pri izbiri sorrund sitema oz. mnenje o izbiri lokalnega hi-fi razturačaOddelek: Zvok in slika | 3498 (3100) | PeterII |
» | Tezave s Creative Live 5.1 in zvočniki Creative Inspire 5.1 5300Oddelek: Zvok in slika | 1910 (1529) | igorjan |
» | 5.1 zvočna in zvočnikiOddelek: Strojna oprema | 838 (741) | bmandelj |