» »

Kater mobitel naj kupim kot sedanji lastnik Nokio 6310i ?

Kater mobitel naj kupim kot sedanji lastnik Nokio 6310i ?

bastadu ::

Ker sem ponosen lastnik Nokie 6310i že ne vem kako dolgo (7 ali 8 let) in ga ne morem prehvalit (že neštetokrat padel dol in se razletel, bil že pod vodo, razen kozmetičnih napakic še vedno deluje kot urca, prva baterija še vedno zdrži slab teden), vendar roko na srce je zadevica že malce zastarela, sem se odločil, da pričnem z iskanjem mojega naslednjega GSM-a. Vprašanje pa je, katerega? Pomembni so mi zanesljivost in hitrost delovanja, kvaliteta izdelave, čim več res uporabnih funkcij in čim manj brezveznih, fotoaparat ni nujen oz. raje brez kot z njim, kakšen takšnega, ki bo aktualen še vsaj pol toliko kot sedanji telefon ... Torej kaj priporočate?

djordjevic ::

Nokia E71.
No grave is deep enough to keep us in chains.

BigFoot ::

Tudi sam sem imel včasih 6310i, ki mi je še danes najbolj carski telefon ever. ;) Trenutno si pa lastim E51 s katerim sem tudi zelo zadovoljen.
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

innerspace ::

Koliko pa traja baterija pri E51 ob uporabi 30min klicev na dan?

To ti pa jaz težko rečem ker nisem človek, ki bi prav veliko telefoniral. Meni baterija ponavadi drži 6 do 7 dni, s tem da govorim po kakšnih pet minut na dan (grem pa kdaj tudi na net s telefonom).

Whisky ::

Super vprašanje,

tudi sam sem pred popolnoma identično dilemo. Mislim, da takega telefona (kvaliteta, vzdržljivost, preprostost uporabe, ...) ni več v nobeni novejši obliki.
BAje pa se da še vedno dobiti novo 6310i (sem slišal da kot rezervni del za mercedese v katere so ga vgradili (dodali) kar v avto).

luky ::

Imam namen tudi vzeti Nokio E51, pa sem pred časom prebral tu na forumu, da se zelo rade pokvarijo in to takoj nove, sedaj pa ne vem je res ali ne. Povejti fantje, ki jo imate če je vredu. Nisem pa tudi neki telefonist, ampak kakših 5 min. dnevno, včasih več pa rabim, ker drugače se mi zelo dopada, pa še na net lahko greš....
luky!

Ja jaz imam svojo E51 trenutno en mesec in pol pa mi dela 100%. Za druge pa ne morem govorit. ;)

krho ::

Sam imam E51 in to prvo serijo, praktično od takrat, ko so bile na voljo in tudi jaz sem zamenjal 6310i :). Če bi jemal sedajle bi najbrž vzel E66.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

bobby ::

E51 (MOGOČE E55 ko izide ampak E51 je preverjena)
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Adrijan0 ::

E51, se ful rada kvari. Lahko potrdim. Trenutno mam e63 za sedaj dela ok.

BigWhale ::

Jaz po 6310i se nisem nasel primernega telefona. Sem imel po tem 6630 (groza), N70 (mal manjsa groza), N95 (ze kar spodoben) in sedaj E71. Slednji je primerljiv z 6310i po robustnosti. Battery life je pa samo nekaj o cemer lahko sanjas.

No, meni QWERT tipkovnica kar prav pride.

krho ::

Jaz z E51 dosegam 6 dni. Ravno toliko kolega s E66.....
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Ciklamen ::

Bi rekel E66, ima GPS, Wlan ter koliko toliko solidno kamero, brez nekih dodatnih über super pwn dodatkov.
- End of the Post ->

luky ::

Kje pa imajo v prodaji E66....???
luky!

DamijanD ::

Sam sem se trenutno naveličal čakat Mobitel, da bo začel prodajat SonyEr. telefone (ciljal sem na g705). Sedaj pa se odločam med nokio e66 in nokio 5800 ExpressMusic.

Goldee ::

Tudi jaz glasujem za E66!
Razen, če ti bolj paše qwertz tipkovnica, potem vzemi e71. Ta telefona sta identična po zmogljivostih in featurjih. Edino e71 ima močnejšo baterijo in seveda drugačno tipkovnico.
Vendar za moje pojme je qwertz tipkovnica na katero lahko pritiskaš samo z dvemi prsti naenkrat čisto brezveze, ker na tak telefon ne moreš tipkat hitreje. Ajde, mogoče 5% hitreje, ker ti ni treba ene tipke po 3x pritisnit.
Je pa 6310 bil poslovni telefon, prav tako je tudi e66/e71, tako da kar vzemi enega od teh dveh, garantirano ne boš razočaran. Edini minusek pri e66 je, da je baterija malce podhranjena.
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

BigWhale ::

Na E71 tipkas precej hitreje kot na numericne tipkovnice. :)

nejcek74 ::

evo sam še vedno uporabljam 6310, pa vsakič ko gledam nove telefone ostanem se odločim da še ne bom menjal:
- telefon rabim za telefoniranje in čisto nič drugega, vse ostalo me moti
- želim si vzdržljiv telefon (ta poceni torej odpadejo) z vzdržljivo baterijo
- pa razmak med tipkami in povratno informacijo da si nekaj pritisnil
- ostalih znamk si ne upam več preizkušat, ker sem jih hitro zavrgel, zaradi glupih vmesnikov

tako da,
e71 odpade (preveč tipk)
n95 odpade (nima tipk)
e61, e63 preveč tipk
slide odpadejo

ne vem mogoče N79 ali E51, moram pogledat če mi prsti padejo gor :)

ma v bistvu mi grejo na živce, zakaj že rabiš velik barven zaslon?

MadMax ::

Sem že skoraj pomislil da sem jaz pisal prejšnji post :)
Tudi sam iščem zamenjavo za staro N6230i, pa je nekako ne najdem...
Na srečo obstoječi dela b.p. (knock-knock)

Ultravzdržljiva baterija mi ni pogoj (še vsak, ki se je hvalil kako mu fon drži po 7+ dni, mi je večkrat mijavkal "daj hitro, baterijo imam prazno..."), ampak 3 dni pri 20' pogovorov in par SMSjih dnevno bi pa le lahko držala.

Raznih tovarniško polomljenih igrač (drsni, preklop) ne maram, velikost čimmanjša, tipkovnica pa naj vseeno zasede več kot polovico površine (le kaj bom z 80% zaslona in ultraminiaturnimi tipkami, ko niti z eno roko ne moreš tipkat....)

No, še kakšna zahteva bi se našla, a v glavnem iščem nekaj vsaj takega kot imam. Nič abstraktne umetnosti in mjuzikekspres fensi bedastoč.

Redna prodaja (torej "solidna" cena) ni ovira (akcijske ponudbe so itak meni nekako neprimerne).
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Ciklamen ::

Za takšne zahteve kot jih vi tu predlagate, je bolje, da si telefona novejšega sploh ne ogledujete, saj imate vsi nekakšne ultrazahtevne zahteve, da ni tega, ni onega, ni tretjega, ampak dejstvo pač je, da danes so telefoni že "multipraktik" in nimaš telefona, novejšega, ki ne bi imel dokaj spodobnih funkcij. Drugače pa priporočam malo ogled Bolha.com ali tukaj, Mali oglasi, pa si poglejte kaj ljudje prodajajo, pa se na podlagi tistega odločite, kako in kaj.
- End of the Post ->

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Poslovni telefon

Oddelek: Mobilne tehnologije
478483 (5985) cuxoh
»

kateri telefon imate? (strani: 1 2 3 4 )

19233838 (23511) LuGi
»

Nokia E66/E71 (strani: 1 2 )

8011119 (5302) MrAs
»

Nakup telefona z daljšo avtonomijo baterije (3+dni)

395016 (4028) innerspace
»

Mobitel vs. Simobil in Nokia E50 vs. Nokia 6300

333214 (2637) glinik

Več podobnih tem