Forum » Loža » lokacija?
lokacija?
bigbug ::
Zivjo,
Mene pa zanima ce se da kako ugotoviti lokacijo mobitela.npr:da je ukraden in prizgan,baje da se da.
hvala za odgovore
Mene pa zanima ce se da kako ugotoviti lokacijo mobitela.npr:da je ukraden in prizgan,baje da se da.
hvala za odgovore
IceIceBaby ::
V življenje in tehnika sem enkrat bral članek o tem. Baje se da na par metrov natančno določit tvoj položaj če imaš pri sebi prižgan mobitel. Samo fora je da če ti ga je kdo ukradel je verjetno sim kartico zamenjal, mislim pa da je to glavni podatek ki ga rabiš da boš sploh lahko trejsal nekoga. Pa še vprašanje če se dobi kar tako naprava za sledenje :)
rc-car ::
Ne, ukraden mobitel se najde s pomočjo številke mobitela in ni odvisen od sim kartice.
Drugače pa se lokacijo določi z oddaljenostjo od najmenj treh baznih postaj. Računa se čas signala, ki je potreben, da pride od postaje do mobitela in nazaj. Nato, ko je oddaljenost od treh postaj znana se lokacijo izračuna na podlagi geometrije.
Mobitel to tudi trži. Nekam pošljete SMS z neko vsebino in nazaj boste dobili SMS z bolj ali manj natančno lokacijo kjer se trenutno nahajate.
Drugače pa se lokacijo določi z oddaljenostjo od najmenj treh baznih postaj. Računa se čas signala, ki je potreben, da pride od postaje do mobitela in nazaj. Nato, ko je oddaljenost od treh postaj znana se lokacijo izračuna na podlagi geometrije.
Mobitel to tudi trži. Nekam pošljete SMS z neko vsebino in nazaj boste dobili SMS z bolj ali manj natančno lokacijo kjer se trenutno nahajate.
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed
.:joco:. ::
Na 1919 pošlješ "lokacija", pa ti pove kje si, samo da bi zvedel kje je nekdo drug pa ne vem
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.
sketch ::
Temu se rece triangulacija... v bistvu rabis vezo na mobitelu, ki ti pove tri najblizje repetitorje in pa moc signala ali packet loss rate / potem pa imas ali program ali pa na roke zracunas. Samo Mobitel tega se ne omogoca. Bodo, ko jim bo slo za nohte s konkurenco.
lp
s.
lp
s.
Adapt and overcome.
TESKAn ::
Sej za približno lokacijo niti ne rabiš nevem kakega računanja - enostavno pogledaš, na kero bazno postajo je trenutno mobitel priklopljen. Lokacijo postaje pa ja poznaš.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
bigbug ::
kako pa zves na katero je priklopljen?
jaz sem slisal da se baje da samo z klicom samo nevem pa kaj je potrebno se narediti?
jaz sem slisal da se baje da samo z klicom samo nevem pa kaj je potrebno se narediti?
TESKAn ::
Sej to je to, da na 1919 pošlješ 'LOKACIJA'. Vsaj po moje, ker čene bi bl natančno povedalo. Pač si Mobitel zmislu nekaj, kar je poceni in za kar lahko služi.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
||_^_|| ::
Pri VIPnetu na hrvaškem majo to zastonj! Sam vklopiš Cell info display (pri nokiah, za ostale nevem) in pol ti pod logom skos piše lokacija, v mestih do ulice natančno.
DrSergioDJ ::
Pokličeš svojo cifro, v upanju, da ti tisti, ki ga je ukradel, dvigne. Nato ga z lepim, a odločnim glasom prosiš, da pošlje "lokacija" na 1919 in mu ob tem še razložiš, da gredo stroški itak na tvojo kartico/račun. Potem je pa vse skupi pis of kejk
...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kakšna je šansa, da dobim svoj telefon nazaj? (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 28318 (11722) | Mare2 |
» | GSM LocationOddelek: Mobilne tehnologije | 5223 (5085) | reber |
» | Storitev sledenja mobilnim telefonom v BritanijiOddelek: Novice / Zasebnost | 6063 (5197) | Infinity |
» | Ukraden telefonOddelek: Loža | 6528 (5643) | Tody |
» | Kaj je res, da ...Oddelek: Mobilne tehnologije | 4812 (4212) | BBB |