Forum » Programska oprema » Izdelava aplikacije-obrazca za pisanje računov (faktur)
Izdelava aplikacije-obrazca za pisanje računov (faktur)

Satelit ::
Živjo!
Zanima me, s katerim programom bi najlažje izdelal aplikacijo (v bistvu obrazec) s katerim bi lahko pisal fakture.
Obrazec bi izgledal takole:
- na vrhu bi bila glava z logotipom mojega podjetja ter kontaktnimi podatki
- pod glavo bi s pomočjo ListBox-a izbral stranko
- spodaj v jedru računa pa bi bile navedene storitve (opravljene ure, prodani artikli,..) katere bi prav tako izbiral z gradnikom ListBox.
- čisto na dnu računa bi bilo še nekaj teksta, ki spada k vsakem računu (birokratske zadeve)
Moj cilj je, da bi računi izgledali čimbolj profesionalno in lično.
Mislite, da je najbolje, da aplikacijo izdelam v Accessu, glede na to, da imam le osnovno znanje iz programiranja in sem v njem že nekaj malega delal?
Mogoče obstaja kakšen program, s katerim bi si lahko pomagal?
Kakšni so vaši predlogi?
Zanima me, s katerim programom bi najlažje izdelal aplikacijo (v bistvu obrazec) s katerim bi lahko pisal fakture.
Obrazec bi izgledal takole:
- na vrhu bi bila glava z logotipom mojega podjetja ter kontaktnimi podatki
- pod glavo bi s pomočjo ListBox-a izbral stranko
- spodaj v jedru računa pa bi bile navedene storitve (opravljene ure, prodani artikli,..) katere bi prav tako izbiral z gradnikom ListBox.
- čisto na dnu računa bi bilo še nekaj teksta, ki spada k vsakem računu (birokratske zadeve)
Moj cilj je, da bi računi izgledali čimbolj profesionalno in lično.
Mislite, da je najbolje, da aplikacijo izdelam v Accessu, glede na to, da imam le osnovno znanje iz programiranja in sem v njem že nekaj malega delal?
Mogoče obstaja kakšen program, s katerim bi si lahko pomagal?
Kakšni so vaši predlogi?
Lep pozdrav

black ice ::
Kaj pa če bi enostavno naredil template računa oz. fakture v Excelu?
Mogoče kdo pozna boljši način izstavljanja faktur (z možnostjo dodajanja in ustvarjanja lastnih templateov) - po možnosti brezplačno?
Mogoče kdo pozna boljši način izstavljanja faktur (z možnostjo dodajanja in ustvarjanja lastnih templateov) - po možnosti brezplačno?

Duhec ::
Ali pa modificiraj že kakšnega obstoječega iz predlog na MS strani.
MS Office predloge računov

Najlepša hvala za nasvete.
Sem se odločil, da bo najbolje, da pripravim prelogo v Excelu, ker je najbolj enostavno in učinkovito.
Sem se odločil, da bo najbolje, da pripravim prelogo v Excelu, ker je najbolj enostavno in učinkovito.
Lep pozdrav

newuser ::
Na e-računih lahko uploadaš Word template, potem pa vse kar izstavljaš izpisuješ preko svojega templata. Glej www.e-racuni.com
Žal zaenkrat pri nas samo fakturiranje še ni zastonj, razen če imaš vodenje računovodstva pri enem od servisov, ki delajo preko e-računov, ker potem dobiš program zastonj preko servisa.

preem ::
E-racuni.com so zakon!! uporabljam za svoje podjetje in priporočam vsakemur!
@newuser: :o pri vas? a ti si iz teama od e-racunov?

dba ::
Tud js priporočam e-račune ;)
Ko bi imeli še samo fakturiranje zastonj, bi blo pa sploh zakon :DDD
Ko bi imeli še samo fakturiranje zastonj, bi blo pa sploh zakon :DDD

newuser ::
E-racuni.com so zakon!! uporabljam za svoje podjetje in priporočam vsakemur!

Mislil sem pri nas v Sloveniji. Ker če pogledaš Hrvaško stran imajo tam zastonj fakturiranje. Samo to za nas (v Slo) ni uporabno, ker ti avtomatsko gor prišteva hrvaški DDV...

Ali pa modificiraj že kakšnega obstoječega iz predlog na MS strani.
Kako je pa z pravnimi pravicami, če si modificiram eno izmed zgornjih predlog in iz nje izstavljam račune? Je to zakonito?
Lep pozdrav

Mr.B ::
Da, saj si plačal licenco. Zakaj bi pa potem kupil licenčne Office, morda za to da boš kej nazaj dobil.
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis

Da, saj si plačal licenco. Zakaj bi pa potem kupil licenčne Office, morda za to da boš kej nazaj dobil.
Hvala.
Lep pozdrav
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zastonj program za računovodstvo ?Oddelek: Programska oprema | 21968 (2945) | Blum |
» | Program za izdelavo računa, fakture (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 33684 (15261) | krneki0001 |
» | Program za izdelavo koledarjaOddelek: Pomoč in nasveti | 10245 (5320) | mis0m |
» | Kako napisati dober...odličen CV?Oddelek: Loža | 15690 (10825) | tony1 |
» | Program za izdelavo računov in vodenje evidenceOddelek: Programska oprema | 6955 (4422) | Sklemen |