Forum » Pomoč in nasveti » Export podatkov iz excelovih polj v word
Export podatkov iz excelovih polj v word
Rotty ::
Kot že naslov pove, bi rad iz obsežne excelove datoteke vnašal določene podatke v wordov dokument. Torej iz npr. podatke iz polja b3, b4... vnesel v wordov dokument pod ime in priimek, podatke iz polja c3, c4,.. pod ocenjevalec...itd. Ker gre za preko 130 uslužbencev, bi rad kar se da avtomatiziral zadevo...Upam, da sem bil dovolj jasen.
Hvala za pomoč...
Hvala za pomoč...
darkolord ::
Če želiš ročno, daš v Excelu "Copy", potem pa v Wordu "Paste Special" in izbereš "Paste Link" in "Unformatted text".
Če želiš to avtomatizirat, dodaš polja (fielde) v naslednji obliki:
V obeh primerih ostane seveda Wordov dokument povezan z Excelovim.
Če želiš to avtomatizirat, dodaš polja (fielde) v naslednji obliki:
{ LINK Excel.Sheet.8 C:\\imefajla.xls Sheet1!R1C1 \a \t }R označuje vrstico (npr 10. vrstica je R10), C pa stolpec.V obeh primerih ostane seveda Wordov dokument povezan z Excelovim.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
Rotty ::
Darklord hvala točno to sem rabil za začetek. Zanima me še, kako bi lahko to naredil za vse uslužbence...tako da bi lahko naredil 130 različnih dopisov. Seveda s kar najmanjšim trudom...
tejka ::
>tako da bi lahko naredil 130 različnih dopisov. Seveda s kar najmanjšim trudom...
Uporabi funkcijo Spajanje dokumentov (Merge) ... sestaviš dopis, povežeš z xls datoteko, pregledaš, vse skupaj spojiš v nov dokument ali pa direkt pošlješ na tiskalnik.
Čarovnik za tole ti zna pomagat :)
Uporabi funkcijo Spajanje dokumentov (Merge) ... sestaviš dopis, povežeš z xls datoteko, pregledaš, vse skupaj spojiš v nov dokument ali pa direkt pošlješ na tiskalnik.
Čarovnik za tole ti zna pomagat :)
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Prosim za pomoč - ExcelOddelek: Pomoč in nasveti | 1620 (1095) | Twixz |
| » | Sinhronizacija podatkov iz Excela v WordOddelek: Programska oprema | 4127 (3666) | jukoz |
| » | Excel obfuscationOddelek: Programska oprema | 2488 (2183) | SeMiNeSanja |
| » | Poskodovana word datotekaOddelek: Pomoč in nasveti | 2397 (2070) | fosil |
| » | Vnos podatkov v Excell in uporaba le teh v WorduOddelek: Programska oprema | 1835 (1755) | Go-ahead |