» »

redukcija sobne temperature

redukcija sobne temperature

blue96 ::

daje me en hud problem, ki je problem v skoraj vsaki majhni sobi z računalnikom: soba ima veliko okno in jugovzhodno stran (več kot pol dneva sonce), v sobi sta 2 kompjutra, 2 monitorja pržgana po 7 ura na dan, in še nekaj krame, ampak so to glavni heaterji.
v sobi je vroce kot v peklu. ko ni sonca je obicajno kaksn ventilator przgan in okno odprto, ampak ce vas zanima natancno, mi digitalni termometer kaze od 23-27 stopinj celzija, v kratkih rokavih mi je vroče...
in ko kdo stopi sem, ga najprej kap ko vidi ogromno ene elektronike in knjig pa to, potem pa se začne topiti na stolu (ki je mimogrede s črno podlago, plastično in je fajn vroč...).

kot že omenjeno, je ventilator prižgan veliko časa sence, ampak ali naj ga usmerim, da bo izpihaval iz sobe vroč zrak, ali naj bi v sobo vpihaval hladen zrak iz zunaj (v senci je kar hladen proti veceru)?

pa še to: za klimo ne dam 150 jurjev kolkr je najcenejsa ce se mi zdi, sicer bi vsak prodajalc reku klimo, ampak za ta dnar se da kej bolj pametnga obit (ce se sploh dnar da dobit')...
.

tigrr ::

kup si bambusovo zaveso za cez okno, dela senco in lufta. oblec kopalke pa zrihtej vodno hlajenje za masine:)

aja, se pivo za grlo pa en ajmar vode za noge hladit:)

lp 8-)

MadMax ::

Kaj pa une prenosne klime (na kolesckih), ki jih dobis za cca 50kSIT?
Sicer delajo na principu izparevanja vode, kar ti vlazi prostor, ampak hladi pa vseeno.

Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

madmitch ::

Sestavi nekaj na ta način - klimo na peltier, rabiš 4 - 8 peltierčkov, domišlijo in nekaj spretnosti, pa bo. Dela preverjeno, v podobnih razmerah kot so tvoje.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

|Luka| ::

Jaz sem imel enak problem.
Pa sem se spomnil in obesil pazi ČRNO>:D zaveso bombažno na okno.

Pomaga:D

LP Lix

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Koliko stopinj imate trenutno?... (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
44463746 (43695) Riff
»

Kako ohladiti sobo? (strani: 1 2 3 4 )

15747183 (39231) energetik
»

Navadna klima v avtu

Oddelek: Na cesti
335593 (4724) s6c-gEL
»

Sedim v podstrešnem stanovanju , temperatura cca 28 C. (strani: 1 2 )

7519139 (16527) Wasted
»

Vročina! (strani: 1 2 3 4 )

16215359 (11191) nekdo_02

Več podobnih tem