» »

Težava- nov prenosnik hp

Težava- nov prenosnik hp

Ic3PrIncZ ::

Danes sem od enaa dobil prenosnik in hotel instalirati windows xp, pri tem pa se je pojavil problem. Racunalnik je javil error, blue screen, pisalo je da je problem z windowsi in se bodo zaradi varnosti izklopili, da ne bi prišlo do okvare diska.
A je to problem zaradi računalnika (okvara med prevozom) ali zaradi windowsov. Racunalnik pa je ta: http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

Prosim za nasvet.

Hvala.

blackbfm ::

Težko je točno reči, ampak takole na pamet mislm da je problem v ramu, mogoče si ploščice niso kompatibilne med sabo.

Ramu?
Čudno je to, da je računalnik brand new in ni možno naložiti Windowsov. Poskusil sem že dvojne različne, sedaj pa čakam še na Visto. Če ne ne vem kaj naj.

mrTwelveTrees ::

hehe...

samo win vista, xp no go :D
tako pač je

so izjeme, ki z menjavo biosa omogočiš da spraviš gor xpje, ampak tega je zmeraj manj, pa se da kej zmutit, sam pol bos mel probleme iskat prave gonilnike, stvar se bo sesuvala itd...

visto naloži

Zgodovina sprememb…

Fatboyslim ::

V BIOS nastavi IDE disk

mrTwelveTrees ::

V BIOS nastavi IDE disk

misliš IDE controller : AHCI -> na IDE ? ja če ma to fukcijo bios,...

Priloženi gonilniki so tako za visto kot za xp, ravno to mi je čudno. Sodeč po tem bi morali telati tako Win XP kot Vista ne?

Fatboyslim ::

Ja
Ravno danes je prijatelj dobil HPja in imel isto težavo, dokler ni tako nastavil

kako pa se to nastavi v BIOS-u?

blackbfm ::

Malo preleti nastavitve pa boš že našel. Če boš stalno delal točno nekaj po navodilih, potem nikdar ne boš znal sam popravit kakšne zadeve:P

Evo sem zrihtal, iz AHCI sem spremenil na IDE in uspel naložiti XP (še nalaga). Najlepša hvala zaenkrat, če bo pa še kak problem se pa spet oglasim :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Instalacija windows 7 na IDE disk

Oddelek: Operacijski sistemi
101121 (934) solatko
»

Ne gre namestiti Windowsa + ne zažene trenutnega (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
514362 (3528) MasterKiD
»

nalaganje xp

Oddelek: Pomoč in nasveti
212087 (1652) fosil
»

Bootmgr is missing - zagon računalnika

Oddelek: Operacijski sistemi
101438 (1282) drejc87
»

Notebook kupljen v italiji