Forum » Programiranje » Pošiljanje na com z Visual C++
Pošiljanje na com z Visual C++
strobos ::
Pozdravljeni.
Imam probleme pri pošiljanju podatkov na com port z Visual C++.V helpu sem našel funkcijo: _outp(port,podatek); , ki pa ne dela .Hitrost prenosa mora biti 1200baudov,8 podatkovnih bitov,en start,en stop bit in brez paritete.
Zdi se mi,da ima com1 številko 14.Pa sem probal,pa ni šlo.
Mi lahko kdo pove,kako naj to izvedem.
Hvala.
Lp
Boštjan
Imam probleme pri pošiljanju podatkov na com port z Visual C++.V helpu sem našel funkcijo: _outp(port,podatek); , ki pa ne dela .Hitrost prenosa mora biti 1200baudov,8 podatkovnih bitov,en start,en stop bit in brez paritete.
Zdi se mi,da ima com1 številko 14.Pa sem probal,pa ni šlo.
Mi lahko kdo pove,kako naj to izvedem.
Hvala.
Lp
Boštjan
zdravcc ::
on misli stevilko interupta za com, ce je com ena, dva, ..., pa se doloci v al registru.
Sicer pa mislim, da isce on neko uporabno funkcijo, ki bi bla bolj zanesljiva od nekaterih nacinov.
Sicer pa mislim, da isce on neko uporabno funkcijo, ki bi bla bolj zanesljiva od nekaterih nacinov.
OwcA ::
funkcije za neposredni dostop do hardware-a so nestandardne, zato je odvisno od operacijskega sistema, ali jih podpira ali ne. Če pogledaš v dokumentacijo za VC++, boš vidu, da piše da je stavr kompatibilna le z win9x, medtem ko NT in novejši dopuščajo take neposredne načine le iz strani gonilnikov. Tako ti ostaneta 2 možnosti, ali napišeš svoj gonilnik, ali pa si kakšnega dobiš. V vsakem primeru pa koda ne bo prenosljiva.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | POS tiskalniki in v DOS okoljuOddelek: Pomoč in nasveti | 2641 (2025) | Duhec |
» | COM in Visual BasicOddelek: Programiranje | 2171 (1632) | pexo |
» | Pomoč pri zvočni in čitalcih karticeOddelek: Programska oprema | 2447 (2351) | jan01 |
» | 56 K MODEM-dostop do interneta na potovanjuOddelek: Omrežja in internet | 1685 (1424) | harvey |
» | Modemi - Windowsi jih ne zaznajo!(podarim DivX Film, RES!)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1814 (1621) | miranpozar |