Forum » Operacijski sistemi » NTFS ali FAT32
NTFS ali FAT32
rap3r ::
Kaj je bl priporočljivo za win xp kere so prednosti in slabosti?!
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)
- odklenil: Tomi ()
JLP ::
AnandTech: FAT32 vs NTFS
Windows & .NET Magazine: NTFS5 vs. FAT32
Jest ti priporočam kr NTFS razn če iz kakih posebnih razlogov ne morš tega.
Windows & .NET Magazine: NTFS5 vs. FAT32
Jest ti priporočam kr NTFS razn če iz kakih posebnih razlogov ne morš tega.
Live long and prosper!
Zakaj mi pa ntfs priporočaš?Kaj je bolš?
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)
andrej ::
pri NTFS je vse boljse. od varnosti, zanesljivosti, izkoristka prostora, itd. V bistvu NI razloga, da bi uporabljal FAT/32. Edini razlog za uporabo FAT-a je, ce imas dual boot in mora bit ta particija dostopna tudi iz win9x sistemov na tem sistemu.
Ce pa tega ni, potem je NTFS prva izbira.
V bistvu bi mogo vsak naprej pomislit na NTFS. Tukaj zacnes. Potem pa isces razloge za FAT...
Ce pa tega ni, potem je NTFS prva izbira.
V bistvu bi mogo vsak naprej pomislit na NTFS. Tukaj zacnes. Potem pa isces razloge za FAT...
CaqKa ::
ker sem ravnokar prišel iz teme 'ZA VSE' sploh newem zakaj se je v tej temi pojavilo toliko odgovor.
pa btw zakaj moreš prašat če je ntfs boljši ko ti pa ljudje namečejo tolko linkov da ziher niti enega nisi prebral!!!!
poleg tega imaš iskanje na slotechu pa še na googlu pa še....
pa btw zakaj moreš prašat če je ntfs boljši ko ti pa ljudje namečejo tolko linkov da ziher niti enega nisi prebral!!!!
poleg tega imaš iskanje na slotechu pa še na googlu pa še....
Kwa se pa ti prtožuješ?Povej mi zakaj je forum?Zato da taki b... k ti morijo folku da nej gre na googla pogledat?Če ti nimaš nč za delat pa piš članke al pa kej pametnejšiga deli kukr da moriš pa polnš forum z bedarijami kot so, zakaj je nekdo temo odpru in še bl bedna zakaj mu je nekdo odgovoru na uprašanje!
ti pa izklop lublanščino!!!
zato ker nobenemu več ni všeč desetkrat ponavljat eno in isto ravno zato!!! ker je tem ntfs ali fat32 vsaj 5 na slotechu pa ker smo včeraj dobili search!!!
zato ker nobenemu več ni všeč desetkrat ponavljat eno in isto ravno zato!!! ker je tem ntfs ali fat32 vsaj 5 na slotechu pa ker smo včeraj dobili search!!!
AngelOfDeath ::
Osebno priporočam namestitev NTFS ker je dosti bolj zanesljivo
in varno :)
Američani pa pravijo:
Fat32 je za normalne uporabnike
NTFS pa za profesionalce
ker baje če uporabljaš FAT32 ne boš znal uporabljat NTFS
Če mi lahk en razloži kaj ta američan pmisli s tem sam naž
alost še nisem ugotovil :(
in varno :)
Američani pa pravijo:
Fat32 je za normalne uporabnike
NTFS pa za profesionalce
ker baje če uporabljaš FAT32 ne boš znal uporabljat NTFS
Če mi lahk en razloži kaj ta američan pmisli s tem sam naž
alost še nisem ugotovil :(
samo to ziher ni res. A obicni user ne potrebuje varnosti in zanesljivosti? NTFS IS THE WAY TO GO. PIKA.
v času par let nazaj to ni bilo tolko pomembno vendar se danes to spreminja vsaj v slo kjer je v vsakem gospodinjstvu vsaj en računalnik... če bi pa vsi strmeli k varnosti in zanesljivosti pa vemo izbiro.. (linux) kar se bo pa tudi zgodilo tekom časa. te pa mi povej kater od teh običnih userjev bo pa znal nastavit vse varnost pa encrypting pa te featurje od ntfs?
AngelOfDeath ::
andrej vprašanje za tebe (pa tud za druge ki vedo odgovor)
Na particijah ntfs se drugače dela kot na particijah fat32
(dobesedno je rekel da je uporabnik ki je navajen delat z eno od obeh (ntfs al fat32) nesposoben delat z drugo... ker jo takoj uniči)
Pa men ne gre v glavo kaj je mislil s tem ...
Na particijah ntfs se drugače dela kot na particijah fat32
(dobesedno je rekel da je uporabnik ki je navajen delat z eno od obeh (ntfs al fat32) nesposoben delat z drugo... ker jo takoj uniči)
Pa men ne gre v glavo kaj je mislil s tem ...
JLP ::
S tem je sam hotu rečt: "Jest sm en zlo butast Američan. Še bl butast k Bush."
Live long and prosper!
CaqKa: kdo je pa reko, da mora EFS in vse ostale featureje uporabit. Ze osnovne nastavitve ponujajo dolocen (bitveno boljsi kot FAT/32) nivo varnosti. tukaj sploh ni debata. NTFS je edina prava izbira. FAT je se samo za res posebne namene.
AngelOfDeath: razlike prakticno ni med delom. Kar je on mislo je verjetno varnostni model s kupom nastavitev, ki lahko navadnega uporabnika na prvi pogled zmedejo. Drugace pa se dela cisto isto. Programom je vseeno ali gre za FAT ali NTFS.
AngelOfDeath: razlike prakticno ni med delom. Kar je on mislo je verjetno varnostni model s kupom nastavitev, ki lahko navadnega uporabnika na prvi pogled zmedejo. Drugace pa se dela cisto isto. Programom je vseeno ali gre za FAT ali NTFS.
govno: da in ne. NTFS ima zaradi varnsti majhen overhead, ampak so njegove interne strukture bistveno bolj ucinkovite kote pri FAT-u. Tako je v dolocenih situacijah (predvsem pri males stevilu datotek) FAT hitrejsi, pri drugih pa je NTFS hitrejsi. Na splosno pa velja, da razlika ni velika in v vecini primerov ni opazna med delom. Zmeris jo lahko s kaksnim programom ampak med delom tega ne opazis.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SATA in WIN 2000Oddelek: Strojna oprema | 869 (807) | zee |
» | fat 32 in win xpOddelek: Pomoč in nasveti | 1119 (968) | ToniT |
» | FAT32 ali NTFS (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 7232 (5693) | Mavrik |
» | FAT32 ali NTFSOddelek: Programska oprema | 3351 (2945) | andrej |
» | Win2000 in Win98 na enem compuOddelek: Operacijski sistemi | 1202 (1042) | bastadu |