Forum » Elektrotehnika in elektronika » Polnjenje baterji (akumolatorjev)
Polnjenje baterji (akumolatorjev)
Rajhnburg ::
Zadeva je taka:
Js mam 2 baterije za filat(akumolatorja) 1.4V. zanima me če lahk js te dve baterje polnim zvezane zaporedno kar skupaj da mi jih ni treba dati narazen in vsako po sebaj filati.
Mislte da lahk to dam
Hvala za odgovore.
Js mam 2 baterije za filat(akumolatorja) 1.4V. zanima me če lahk js te dve baterje polnim zvezane zaporedno kar skupaj da mi jih ni treba dati narazen in vsako po sebaj filati.
Mislte da lahk to dam
Hvala za odgovore.
Mel bom AAA baterije(akumolator) polnilni tok pa je 140mA. js bom mel te baterije v škatlci zato me zanima zr se mi jih ne bo dal skus ven s škatlce devat. Mislim sam 2 žice ven spelat od baterij da bom prek teh 2 zic polnu baterije.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Rajhnburg ()
Azrael ::
Ena možnost je, da zgradiš svoj polnilec. Uporabiš 7805 in ga vezeš kot tokov generator.
Lahko tudi predelaš tovarniški polnilec, ki so pogosti v kompletih z akumulatorji.
Pogoj je, da je polnilec grajen za polnjenje najmanj dveh akumulatorjev naenkrat - to pomeni, da z njim enega samega akumulatorja ne moreš polniti. Lahko samo 2 ali 4.
Izvedba pa naj bo solidna. Torej s konektorji in narejeno tako, da ne moreš po pomoti zamenjati polaritete ali kar tako mimogrede narediti kratek stik.
Lahko tudi predelaš tovarniški polnilec, ki so pogosti v kompletih z akumulatorji.
Pogoj je, da je polnilec grajen za polnjenje najmanj dveh akumulatorjev naenkrat - to pomeni, da z njim enega samega akumulatorja ne moreš polniti. Lahko samo 2 ali 4.
Izvedba pa naj bo solidna. Torej s konektorji in narejeno tako, da ne moreš po pomoti zamenjati polaritete ali kar tako mimogrede narediti kratek stik.
Nekoč je bil Slo-tech.
Azrael ::
Prvi Google zadetek.
Glej Current Regulator (slika 14). Tokov generator je najbolj enostaven tip polnilca za Ni-Cd in Ni-Mh akkuje.
Glej Current Regulator (slika 14). Tokov generator je najbolj enostaven tip polnilca za Ni-Cd in Ni-Mh akkuje.
Nekoč je bil Slo-tech.
Js sm gledu na www.conrad.si regulatorje napetosti sm pa študiru k js mam da mi iz 230V pretvor v 12 voltu enosmirne napetosti zanima me kir ta regulator bi bil taprav da bi dubu Izhodno napetost 1.4V sam če bom js s tem filu baterije pol ko bojo povne ka pol se bojo še kr napej filale pa bojo za v kanto al se bo nehal filat.
Ja pa sej je usejen sam ste pa natančn za mene je to isto...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Rajhnburg ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zamenjava baterije na UPS-u (močnejše baterije)Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3254 (2849) | int47 |
» | pretvorba 6V AC v 6V DCOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3742 (3146) | lovro535v2 |
» | Prenosni USB polnilec (izdelava)Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3106 (2698) | einstein :P |
» | Postavitev AP ki bi se napajal na solarno energijoOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2631 (1961) | svizec75 |
» | AkumulatorOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4840 (4483) | Kleto |