Forum » Operacijski sistemi » 486, 8gb diska, prepozna samo 2.1
486, 8gb diska, prepozna samo 2.1
CaqKa ::
Torej imam eno 486ko in 8gb diska. plata bi naj prepoznala 8gb velike diske vendar ima pri mojem neke motnje očitno najde namreč samo 2.1 gb... Linux rh7.3 se mi lepo zalaufa.. fdisk mi pa napiše da je fat32 particija unknown (čeprav ji dodeli črko c:, ki pa jo dobi tudi cdrom!? kak lahko sistem dodeli isto črko disku in cdromu hkrati?) v glavnem ko dam noter sistemsko disketo in če dam c:\dir začne šarit po cdromu ne pa po disku. vse skupaj špila ko dam disk na pci preko hotrod366 kontrolerja, ki ga pa sumim da mi celo mašino resetirava (ne glede al so to winsi ali pa linux, v GUI malo delaš po menijih z miško in nenapovedano resetira).
help
help
zdravc ::
Meni se je to zgodil, ko sem na nov disk 40GB instaliral WIN98SE in nisem izbral podporo za velike diske.
kdor zna pa žih
zdravc ::
Tudi jaz imam fat32, win98 pa brez te podpore ni zaznal celega diska. Moral sem na novo formatirati disk in na novo naloziti Winse.
kdor zna pa žih
CaqKa ::
zdaj sem naredo samo 1,2 gb particijo pa gor ghostal prejšno win inštalacijo pa nekak dela.. morem še edino ugotovit če se resetirava.. ima kdo kakšen clue zakaj bi se resetiravalo?... zdaj sem dal vun hotrod66 tak da ta več ne more bit vzrok.. pa rami tudi niso . noter mam pa še eno soundblaster karto pa eno combo rtl8029. morem porihtat to zadevo
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | prilagajanje rad hat 9.0 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5951 (4546) | TICKO |
» | dodal se en disk, instalacija xp spodletela kaj storiti?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1608 (1370) | amater |
» | Inštalacija WinXP ->100 prvičOddelek: Pomoč in nasveti | 1767 (1547) | recoil |
» | Težave z WINxp formatiranje diska!!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1465 (1246) | TESKAn |
» | Win98 & Win NT dual bootOddelek: Pomoč in nasveti | 1130 (1096) | su37 |