Forum » Pomoč in nasveti » trifazni elektromotor
trifazni elektromotor
iggy64 ::
Seveda se da.Namesto druge faze vežeš kondenzator, problem je pri zagonu in izgubi moči.
Bi lahko bolj natancno povedal glede te vezave kondenzatorjev?
lp
Klik!
Pa lepo bi bilo, če bi naslov odražal vprašanje in bi bila tema v pravem oddelku.
pomoč in nasveti se mi zdi kar prava tema. hvala
Kaj pa obratno? Da bi iz trifaznega sistema potegnil eno fazo in priključil enofazni elektromotor?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: iggy64 ()
Azrael ::
>pomoč in nasveti se mi zdi kar prava tema.
Ta site ima tudi oddelek elektrotehnika.
>Kaj pa obratno? Da bi iz trifaznega sistema potegnil eno fazo in priključil enofazni elektromotor?
Da. Med fazo in nulo, če je motor za fazno napetost, če pa je za medfazno, pa na dve fazi.
>Kaj pa obratno? Da bi iz trifaznega sistema potegnil eno fazo in priključil enofazni elektromotor?
Da. Med fazo in nulo, če je motor za fazno napetost, če pa je za medfazno, pa na dve fazi.
Nekoč je bil Slo-tech.
>pomoč in nasveti se mi zdi kar prava tema.
ok hvala bom pogledal pod oddelek elektrotehnika.
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nova idukcijska plošča crkuje - Beko (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 25776 (7034) | hafnerurban |
» | Priklop vtičnice ??Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 16643 (5862) | starfotr |
» | Kaj je naloga kondenzatorjaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 15825 (14902) | steev |
» | Ena faza v tri faze (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 32230 (27527) | int47 |
» | Trofazni tok v dvofazni tokOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 21441 (20777) | A. Smith |