» »

Težava z zunanjim diskom

Težava z zunanjim diskom

mrcina ::

Pozdravljeni,
prijatelju tačunalnik ne prepozna več zunanjega diska - (Mybook studio ed. 1Tb).
Priklapljal ga je na usb. Moj računalnik (xp sp3) disk sicer prepozna in mu dodeli črko, ampak šele po dolgem mletju, eksplorer pa vmes zmrzuje. Ne pokaže pa velikosti, zasedenosti in file-sistema. Ob ponovnem priklopu na isti usb se zasliši dvojni zvok za priklop-izklop, eksplorer diska ne prepozna več, je pa če vedno viden v disk managerju. Pri naslednjem usb vhodu se zgodba ponovi...
Getdataback javlja 'error accesing sector...' ali nekaj podobnega, kar mi je vzbudilo skrb, da je z diskom mogoče kaj fizično narobe. Posodobil sem tudi (menda uspešno, ampak brez rezultata) firmware po navodilih WD-jeve spletne strani.
Naj še omenim, da je prijatelj že prej imel probleme z prepoznavanjem diska, kar je reševal (po mojem nasvetu na daljavo) tako, da je priklopil disk šele po zagonu računalnika.
Ima pa na disku 80Gb glasbe, filme in pa zlasti dragocene družinske fotke :'(
Hvaležen bi vam bil za vsak nasvet.

ModriN96 ::

Probi ga dat vn iz ohišja in prklopt direkt v komp oz ga dej v drug zunanje ohišje če maš možnost. Glede na to da pr tep in pr njemu ne zaznava kot more je brezvese še kje drugje sprobavat.

Če ti ne bo delu ob direktnem priklopu v komp je možno da se je delno particija "sesula" in boš moral podatke reševat prek programa in to je Get Data Back. Omenjen program je delan za FAT in NTFS particije.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zunanji trdi disk odpovedal - pomoč

Oddelek: Pomoč in nasveti
111241 (1043) šajtrga
»

Windows ne prepozna (več) USB drive

Oddelek: Pomoč in nasveti
121316 (1148) Seishiro
»