» »

Pomagajte mi kupiti prenosnik

Pomagajte mi kupiti prenosnik

imallears ::

Kupujem prenosni računalnik. Sem študent, ki rad zaigra tudi kakšno igro. Svoj PC bom podaril sestri, sedaj pa kupujem en prenosnik, ki bo moj primarni računalnik in mora biti dovolj zmogljiv ampak obenem tudi nežen do denarnice.

Obvezno mora imeti ločeno grafično kartico in pa vsaj 2gb RAM-a ter disk večji od 200gb. Naj bi pa bil 15,4". Cena pa naj bi bila MAX 600€.

Zelo ugodni se mi zdijo prenosniki z AMD tehnologijo, ampak so baje dost slabši od Core 2 Duo, kolk so pa boljš/slabš od navadnih intel dual core pa ne vem. Core 2 Duo prenosnika pa ne dobim za tako ceno z mojimi zahtevami.

Glede grafičnih kartic sem gledal prenosnike z ATI HD3200 (ta je še najslabša), HD34xx in pa Nvidia 9300M.

No gledal sem tole:

a)Prvi
b)Drugi
c)Tretji
d)Četrti

Če še kdo ve mogoče za kakšno primerno konfiguracijo, naj sporoči.

Zanima me še, če poznate kakšno dobro tujo e-trgovino, kjer imajo ugodne prenosnike, pa kolk prbližn pride poštnina v EU. Pa če se mi sploh splača iz tujine naročat.

Pol pa še, kolk stane nadgradnja rama, če bi slučajn kupu kišto z 2gb, pa bi hotu met 4gb.

Že vnaprej hvala.
  • spremenilo: imallears ()

Aja, pa vem, da za ta dnar ne morm prčakvat ne vem kakšnga monstruma, sam vseen bi rad neki optimalnega za ta dnar. :D

Wox ::

Jaz sem si pred nekaj tedni omislil tegale: Lenovo 3000 N500. Je robusten, za ta cenovni rang precej zmogljiv, baterija pa mi zdrži nekaj več kot dve uri ob poganjanju office programja in brskalnika.
Commodore 64

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Wox ()

Sem ga glih najdu ja, v bigbangu celo z 4gb rama.

Sam še vedno me mika, da bi iz tujine naročil.

legice ::

druga ali pa četrta izbira
drugi zato,ker procesor kot prvi se mi zdi in celo isto grafično,drugače pa če boš naročil iz tujime,je pa še najboljša izbira...tudi če bo poštnina do 40eu(glej da z poštnino pride manj ali približno kot tvoja druga izbira in bo definitivna zmaga):)
Prekopu vrt in našu Bin Ladna

Zgodovina sprememb…

• spremenil: legice ()

mtosev ::

st 3. naredi si vslugo pa ne kupi z amd cpujem, ker niso dobri in se pregrevajo. lp
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

mtosev ::

http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

tu mas enega. ce uporabis kodo za 2% popost je tocno 595,50eur :))
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

Okapi ::

Pa moj nasvet je, da ne iz tujine naročat, ker prenosniki so precej pokvarljiva roba. Po mojem jih kar konkreten odstotek v času garancije pristane na servisu.

O.

Revenant ::

Heh rad bi zaigral kakšno igro. Half-life 1 bo letel, vse novejše na grafah ranga HD 3430, 3470 bo muka. Najnovejše povsem odpadejo. Sicer so ločene in v primerjavi z integriranimi je nekakšen gain, to je pa tudi vse. V vednost
Bolje golob v roki kot kurac na strehi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Revenant ()

Sej vem to ja, itak sm pa bolj na strategije, tko de mi ne bo panike, važn de je neki vmes.

mtosev jap, se mi zdi da bom kr tega vzel, oz. mogoče TOLE z 4gb rama V enem tednu do nakupa menda ne bo kake hude nove ponudbe. :))

A pol tut Turion ni nevem kaj?

Hvala vsem za nasvete.

bate ::

Poglej tole, mogoče bi bilo primerno.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izziv za poznavalce budget prenosnikov 250€-300€ (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
15632477 (26550) sameone
»

Prenosnik do 550€

402238 (1461) ;-)
»

Low budget prenosnik (strani: 1 2 )

819648 (5634) Blinder
»

Kateri prenosnik do 599€? (strani: 1 2 )

9411702 (9826) trek@s

Več podobnih tem