Forum » Šola » Uporaba Kirchoffovih zakonov na primeru vezave nadomestne kapacitativnosti
Uporaba Kirchoffovih zakonov na primeru vezave nadomestne kapacitativnosti
Surfar ::
Ali mi lahko kdo pomaga pri tem in mi razloži primer uporabe Kirchoffovih zakonov na primeru vezave nadomestne kapacitativnosti. Torej gre se o 1 in 2 krichoffovem zakonu, ampak mi ni najbolj jasno kaj sploh povedat pri tem vprašanju? Kako bi vi razložili, če bi dobili to vprašanje, da je pravilno?
Pegaz ::
1. Kirchhoffov zakon (mislim, da sta dva H-ja in dva F-ja) pravi, da v vsakem tokovnom vozlišču toliko toka kolikor pride, tudi odide. To je nekako tako, kot cev z vodo, ki se razdeli na dve cevi. Kolikor vode pride do točke vmes, je tudi odide.
2. Kirchhoffov zakon pravi, da je v vsaki napetostni zanki skupna napetost 0. Npr. imaš nek generator U, upor 1 z napetostjo U1 in upor 2 z napetostjo U2, ki sta vezana zaporedno. V tem primeru 2. Kirchhoffov zakon pravi: U + U1 + U2 = 0.
2. Kirchhoffov zakon velja v kateri koli zanki, ki si jo izbereš v vezju. Moraš pa priti nazaj na isto mesto, kjer si začel.
2. Kirchhoffov zakon pravi, da je v vsaki napetostni zanki skupna napetost 0. Npr. imaš nek generator U, upor 1 z napetostjo U1 in upor 2 z napetostjo U2, ki sta vezana zaporedno. V tem primeru 2. Kirchhoffov zakon pravi: U + U1 + U2 = 0.
2. Kirchhoffov zakon velja v kateri koli zanki, ki si jo izbereš v vezju. Moraš pa priti nazaj na isto mesto, kjer si začel.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Pegaz ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Elektricna napetost nalogaOddelek: Šola | 2429 (1736) | Unilseptij |
» | Napetostni vir in Tokovni virOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5150 (4716) | A. Smith |
» | Napetostni sledilnikOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1951 (1709) | rezator |
» | FID stikalo odklopi po določenem časuOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 13113 (10895) | int47 |
» | Za vse ki jih elektrika privlači!Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4762 (3934) | T0RN4D0 |