Forum » Pomoč in nasveti » Omrežja!
Omrežja!
janez_janez ::
Živjo,
mam dve vprašanji, če mi lahk kdo pomaga.
Ne vem kako naj preverim velikost lokalnega omrežja, ne vem kater ukaz naj upišem v cmd. Če bi mi lahk kdo kak nasvet podal?
Hvala.
mam dve vprašanji, če mi lahk kdo pomaga.
Ne vem kako naj preverim velikost lokalnega omrežja, ne vem kater ukaz naj upišem v cmd. Če bi mi lahk kdo kak nasvet podal?
Hvala.
c00L3r ::
Kako to misliš velikost? Rad bi vedel koliko PC-ev je trenutno priklopljenih? IP scaner programi ti lahko pomagajo pri takšnem početju. Če pa ima omrežje DHCP strežnik, pa lahko na njem preveriš status dodeljenih IP naslovov.
gokky ::
No ja. Na switchani mreži ARP sploh ne pokaže vseh računalnikov, ampak samo tiste, ki so imeli kakršnokoli komunikacijo s tvojim računalnikom.
Izjema so seveda switchi/routerji, kjer si prikjučen na monitor port.
Izjema so seveda switchi/routerji, kjer si prikjučen na monitor port.
D_u_H_e_C ::
Zdravo. da ne bom odpiral nove teme si bom kr tole sposodil.
torej imam en stacionarni računalnik prikloplen na ruter preko kabla, imam pa en prenosni računalnik.
rad bi si vspostavil domače omrežje za igranje iger in prenos podatkov...
ker v win 7 tega še nisem počel, na googlu pa nisem najdel nič konkretnega se obračam na vas.
Bi mi prosim kdo opisal postopek kako si naj naredim omrežje? na katerem računalniku ga naj začnem delat?
prosim za vse kroistne informacije....
LP
torej imam en stacionarni računalnik prikloplen na ruter preko kabla, imam pa en prenosni računalnik.
rad bi si vspostavil domače omrežje za igranje iger in prenos podatkov...
ker v win 7 tega še nisem počel, na googlu pa nisem najdel nič konkretnega se obračam na vas.
Bi mi prosim kdo opisal postopek kako si naj naredim omrežje? na katerem računalniku ga naj začnem delat?
prosim za vse kroistne informacije....
LP
čuhalev ::
Kje začneš, ni pomembno, če ti na obeh deluje internet, potem ti deluje tudi omrežje. Namreč, če ti omrežje ne bi delovalo, ti ne bi deloval niti internet.
čuhalev ::
To pa je legendarni Windows problem. 1. morata biti v enaki delovni skupini. 2. poskusi ročno vpisati imena računalnikov.
D_u_H_e_C ::
hmm. bom jutri kaj probal grem zdaj spat. drgač pa sta oba v domačem omrežju, tak da to ni problem pomoje... hm kam pa vpišem imena?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Čuden problem z internetno povezavo (rabim pomoč)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1460 (1162) | Invictus |
» | IP WIFI kamera - spremenjen ip - ne delaOddelek: Pomoč in nasveti | 3604 (3138) | refosk |
» | DNS ne more prepoznati nalova IPOddelek: Omrežja in internet | 2394 (2059) | andrej02 |
» | MAC adresaOddelek: Omrežja in internet | 2644 (2274) | Self-Defence |
» | MAC - IPOddelek: Omrežja in internet | 5050 (4765) | korenje_ver2 |