» »

Prenosnik TOSHIBA Satellite P300-1CD

Prenosnik TOSHIBA Satellite P300-1CD

r3spect ::

LP,
Najprej bi rad povedal, da kopujem vsestranskega prenosnika, kar pomeni, da bi ga uporabljal v vse namene. Na njem bi delal za šolo, gledal filme in igral igre. Zanima me kaj si mislite o sledečem prenosniku. Rad bi vedel kakšne slabosti oz. kvalitete ima, če je za 1040€ to dober prenosnik ali bi lahko za prb enako vsoto (največ 1000€) dobil boljšega itd. Skratka o prenosniku bi rad izvedel čim več,in to predvsem od tistih, ki ga tudi sami uporabljajo oz. tisih, ki se na prenosnike dobro spoznajo.
Link Prenosnika: http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
Hvala, dzoshy
  • spremenilo: r3spect ()

kranjskijože ::

ja jaz imam Toshibo Satellite P300D-10V in sicer je zelo vredu računalnik, res sem z njim zelo zadovoljen in če bi imel izbiro danes, bi kupil isto znamko vendar prenosnik z malo boljšim procesorjem! Tvoj prenosnik ima boljši procesor kot moj tako da ni panike igrau boš lahko tudi igre Gta 4 ti bi morala delat. Meni gta 4 dela vndar malo šteka! Crysis mi dela normalno tudi farcry2 in call of duty 4. Aja pa če misliš veliko igrat igrice si kupi hladilni podstavek tako kot jaz, saj se mi je prenosnik velikokrat restartau zaradi previsoke temperature na procesorju. RAZLOG = prenosniki niso ravno namenjeni igranju iger in to se tudi zavedam. Grafična kartica je oky, zelo uporaben pa je tudi hdmi izhod saj če imate doma lcd tv je primerno za gledanje filmov:D.
Zadovoljen boš z nakupom če boš kupil. Z moje strani ni nobenih slabih stvari, aja pa še zvočniki na tem prenosniku in stayl celega prenosnika je dober.

P.S. Toshiba je zadnje čase najboljša firma glede preformance & cena & vzdržljivost.

kranjskijože ::

Glede baterije je edina slabost saj le ta zdrži pri full preformance komaj 50min :S. Pri power saver pa kako uro in 20min. Jaz imam prenosnik vedno priklopljen v vtičnico in še takrat izklopim baterijo, saj se ji z stalnim polnjenjem zmanjša prostornina in ni več sposobna tistega kot na začetku ko si kupil prenosnika. Glede baterije se mi zdi da so najbolj vzdržljivi HP-ji , ker imajo slabše grafične, ki pa porabijo manj energije za svoje delovanje. Boljše komponente porabijo več elektrike logično mar ne?

moowy123 ::

To ni normalno da se ti računalnik restarta zaradi previsoke temperature... Tudi če igraš igre ni. Meni se tudi 13" laptop ( prav tako tudi 15" in 17" ) ni nikoli resetiral če sem kdaj nažigal kako igro več ur, tako da očitno bi bilo fajn razmisliti o kakem drugem prenosniku z boljšim hlajenjem :)).

kranjskijože ::

ja kakšne igre si pa igral ? meni se pri minolovcu in kakšni zelo stari igri tudi ne restarta pa če igram cel teden! Restartau se mi je "večkrat" ( natanko 3 krat) pri igranju crysisa z resolucijo 1440x900 na 2x antianalising ter vse na medium

res da sem pretiravu z tem večkrat priznam :D pač napaka. Zgleda je za mene že 3 krat velikokrat:D

Zgodovina sprememb…

moowy123 ::

3x je velikokrat in to ne samo zate. Vsekakor se gre za vroč prenosnik, ki očitno ni sposoben odvajati toploto. Igral sem na večih laptopih.

HP 8710P GC102EA tudi po večurno igranje Command and Conquer: kane in pa rome total war pa Prince ( ki je bil aktualen prejšnje leto ).... je šlo v redu
Toshiba P100-10P -> tudi je šlo večurno igranje skozi brez problema ( je pa res da je bil ta bolj vroč -> resetiral se pa ni nikoli! ).

Dell Inspiron 6400 -> ta se sploh ni segreval nad 75stopinj ne glede na obremenitev ( zakon hlajenje ), kaj šele da bi se kaj resetiral :D.
Trenutni Dell XPS M1330 z geforce 8400 grafično tudi brez problema prebavlja večurno nažiganje command and conquer ( kane, red alert 3 ), prince ,... Pač kar mi zapaše v tistem trenutku. Glede na to da gre za 13" laptop in da nima nobenih problemov z odvajanjem toplote je to toliko bolj zaskrbljujoče da gre pri 17" prenosniku za dejansko resetiranje...

Aja, minolovec tudi dobro laufa ( prav tako tudi pasjanja in šah... morda bi pri mahjongu se pregrel >:D ).

r3spect ::

Pa drugače je prenosnik dokaj tih al se dobesedno "dere"?

kranjskijože ::

je res ja mogoče... samo igre ki si jih igrau niso grafično ter procesorsko zelo zahtevne pri teh igrah se tudi meni nikoli ne restarta garantiram:D Sory ampak tako je

kranjskijože ::

Prenosnik je tih in se ne dere! Razno ko ga obremeniš kar pa je normalno vndar za brskanje po spletu pa razni odprti programi ni panike :D Drgač ti bo pa več znau povedat kako je kaj moowy123 saj ima očitno izkušnje z kar nekaj prenosniki

r3spect ::

In ni tvoj procesor bolšji od mojega, le da ima moj 3MB tvoj pa 1MB.

Moj: Intel Core 2 Duo P8400 2.26Ghz, 1066MHz, 3MB

Tvoj: AMD Turion 64 X2 Dual-Core TL-64 (2,2 GHz, 1 MB L2 predpomnilnika, 1600 MHZ FSB)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: r3spect ()

kranjskijože ::

nep

r3spect ::

Lahko pojasniš v čem?

kranjskijože ::

KLIK vse procesorje imaš tle razvrščene od najboljšega do najslabšega seveda procesorje za prenosnike.

kranjskijože ::

Moj procesor je na 72. mestu tvoj pa na 34. podrobnosti is pogledaš tako da klikneš na vsak procesor ;)

Zgodovina sprememb…

neweb ::

Sam si ogledujem istega prenosnika, in sem se že odločil za nakup. Bolj me skrbi dejstvo, da na enaa.com ni več dobavljiv... :( Kaj to pomeni, da samo kar imajo še trgovine zaloge se jih bo dalo dobit? Ali samo na enaa.com? Ker še nekaj trgovin ga pa še vedno ponuja. Ali pa imajo stare zaloge? Dzzosh, kdor prej pride prej mejle. :P ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: neweb ()

r3spect ::

mah..si lolek. Kolko si odštel za prenosnika mi povej?

r3spect ::

Sem sem navedel simbolično stran ravno iz tega razloga, da me ne bi kdo prehitel, preden se posvetujem oz. dokončno odločim. Ker ga na xy strani dobim za 70€ manj. In btw ta je še vedno NA ZALOGI :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: r3spect ()

neweb ::

Nisem še kupil. Saj zato pravim. Tudi jaz poznam "to stran" kjer je 70€ manj.. :) Sem se pozanimal danes in ga nimajo na zalogi, ampak ga zrihtajo v enem dnevu. Če misliva isto trgovino ja, pa saj ni važno. Sicer pa sem povprašal tudi na enaa, kjer so mi odgovorili da dobavitelj tega izdelka nima več, in so ga zato umaknili iz prodaje. Tako, da je mogoče res dobro pohiteti. :)

r3spect ::

ok =), sicer pa bom tak še malo počakal z nakupom kakšen mesec mogoče.., nato pa si bom kupil podoben računalnik, le z boljšo grafiko in enako ceno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: r3spect ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Asus eeepc 1000h (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
928713 (6671) MKC00
»

Nakup prenosnika

Oddelek: Kaj kupiti
193478 (2952) Slavko86
»

Test MSI GX720X - prenosnik najvišjega razreda by M-XXXX

Oddelek: Strojna oprema
333844 (3241) IVo
»

NEC versa M350

Oddelek: Pomoč in nasveti
61208 (1103) zee
»

kaksn laptop?

Oddelek: Kaj kupiti
382075 (1460) Simon123

Več podobnih tem