Forum » Šola » vprašanje za fiziko
vprašanje za fiziko
zrezek ::
L.p.
Maksimalna sila ki vrača harmonično nihajoče telo v ravnovesno lego je 4*10^-3N celotna energija nihanja pa je 8*10^-5J kolikšna je amplituda nihanja tega vzmetnega nihala?
Ta naloga me muči že kar precej časa in vedno bolj se mi dozdeva da manjka en podatek tako da če kdo pozna odgovor prosim za rešitev
Hvala
Maksimalna sila ki vrača harmonično nihajoče telo v ravnovesno lego je 4*10^-3N celotna energija nihanja pa je 8*10^-5J kolikšna je amplituda nihanja tega vzmetnega nihala?
Ta naloga me muči že kar precej časa in vedno bolj se mi dozdeva da manjka en podatek tako da če kdo pozna odgovor prosim za rešitev
Hvala
anja27 ::
Mislim, da ne manjka noben od podatkov.
Energija nihanja se porablja za delo sile, ki vrača telo v ravnovesno lego: W=A=F*s, pri čemer je s seveda amplituda (pot med skrajno in ravnovesno lego), po kateri te sprašuje naloga. Torej amplituda amplituda=W/F=0,02 m.
Upam, da rešitev ni prišla prepozno.
Energija nihanja se porablja za delo sile, ki vrača telo v ravnovesno lego: W=A=F*s, pri čemer je s seveda amplituda (pot med skrajno in ravnovesno lego), po kateri te sprašuje naloga. Torej amplituda amplituda=W/F=0,02 m.
Upam, da rešitev ni prišla prepozno.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: anja27 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | fizika nalogaOddelek: Šola | 1691 (1473) | onitam |
» | valovanjeOddelek: Šola | 874 (672) | Flea |
» | nitno nihaloOddelek: Šola | 1610 (1373) | amacar |
» | naloga za fizikoOddelek: Šola | 1763 (1491) | tx-z |
» | fizikaOddelek: Šola | 1928 (1585) | sidd |