Forum » Strojna oprema » Bios setup ne dela
Bios setup ne dela
deanozavr ::
Pozdravljeni
Imam zanimivi problem. Namreč imam 4 leta stari PC. Ta dela na obroke. In sicer, ko PC vklopim se ne zgodi nič, na monitorju je tema, resetiram par krat potem se prikaže Bios setup, ki pa obstoji, sledi Xkrat resetiranje z moje strani, nakar sledi uspešno bootanje in delovanje OS windows XP. Ko PC dela par ur, ni problema ko resetiraš PC,PC zalaufa vse gladko. Problem pa je ponovno isti ko PC prižgeš že po morda pol ure. Probal sem že z drugim napajalnikom, naložo sem tudi na novo OS, druga pa nisem probal, da bi zamenjal (nimam ostalih komponent). Morda kakšen nasvet glede tega kaj je fuč?
Imam zanimivi problem. Namreč imam 4 leta stari PC. Ta dela na obroke. In sicer, ko PC vklopim se ne zgodi nič, na monitorju je tema, resetiram par krat potem se prikaže Bios setup, ki pa obstoji, sledi Xkrat resetiranje z moje strani, nakar sledi uspešno bootanje in delovanje OS windows XP. Ko PC dela par ur, ni problema ko resetiraš PC,PC zalaufa vse gladko. Problem pa je ponovno isti ko PC prižgeš že po morda pol ure. Probal sem že z drugim napajalnikom, naložo sem tudi na novo OS, druga pa nisem probal, da bi zamenjal (nimam ostalih komponent). Morda kakšen nasvet glede tega kaj je fuč?
deanozavr ::
Nevem kak naj testiram RAMe? Nekaj sem zasledil o memtestu, samo nimam pojma kak to gre? Mi lahko kdo opiše postopek, kje to najdem oziroma kak drugi način za testiranje Ramov.
reeves ::
Downloadaj Memtest tukaj, za zapeci na cd kot sliko in bootaj comp z tega cd-ja. Pusti laufat par ur in to je to.
dzinks63 ::
Če ni napajalnik, potem ga najbrž biksa matična, še prej pa poskusno menjaj samo baterijo na matični.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik naključno zmrzneOddelek: Pomoč in nasveti | 1945 (1661) | tone 45 |
» | nenadni reset/crash/blue screenOddelek: Pomoč in nasveti | 1725 (1404) | Red_Mamba |
» | Napaka računalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 3762 (3032) | 333333 |
» | samougasnitevOddelek: Strojna oprema | 2480 (2073) | jozerus |
» | Ugašanje računalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 879 (763) | s1m0n |