Forum » Programska oprema » IIS in host headers
IIS in host headers
alesrosina ::
Tole me zanima:
Kako spravit neko stran, ki laufa na IIS, pod nestandardnim portom (recimo 71) v bolj prijazno obliko ....
Torej, primer:
inmam poddomeno obmocje51.krneki.org in bi rad naredil nekaj.obmocje51.krneki.org, ki bi kazal na obmocje51.krneki.org:71 . Zdej pa se pokaze problem: ko skonfiguriram Host Headerje (torej vse lepo vpisem) mi pri tej strani na portu 71 napise "Homepage has not been set up yet." (al nki podobnega) Pozanimam se pri kolegu, ki raztura Microsoftove zadeve, neki drma, pa nch ne zgruntava .... pa se on pozanima u sluzbi, da je to se neki z DNS .... in zdej men nch jasn.
Se za info: v DNSju, v katerem je vpisan moj IP kot obmocje51.krneki.org je tudi vpisano, da *.obmocje51.krneki.org kaze na moj ip .... torej men nch jasn.
Pomoc zazeljena!
LP, ASPmaster.
Kako spravit neko stran, ki laufa na IIS, pod nestandardnim portom (recimo 71) v bolj prijazno obliko ....
Torej, primer:
inmam poddomeno obmocje51.krneki.org in bi rad naredil nekaj.obmocje51.krneki.org, ki bi kazal na obmocje51.krneki.org:71 . Zdej pa se pokaze problem: ko skonfiguriram Host Headerje (torej vse lepo vpisem) mi pri tej strani na portu 71 napise "Homepage has not been set up yet." (al nki podobnega) Pozanimam se pri kolegu, ki raztura Microsoftove zadeve, neki drma, pa nch ne zgruntava .... pa se on pozanima u sluzbi, da je to se neki z DNS .... in zdej men nch jasn.
Se za info: v DNSju, v katerem je vpisan moj IP kot obmocje51.krneki.org je tudi vpisano, da *.obmocje51.krneki.org kaze na moj ip .... torej men nch jasn.
Pomoc zazeljena!
LP, ASPmaster.
- spremenil: alesrosina ()
b ::
Gremo en schnelkurs DNS-a...
Ti moras najprej na DNS strezniku za obmocje51.krneki.org nastavit, da
nekaj.obmocje51... kaze na IP naslov, na katerem je web server.
Najprej moras torej: postavit DNS streznik(raje 2) za obmocje51.krneki.org.
Tega v tem momentu ni. Potem tam notri naredis entry nekaj, ki naj kaze na
en IP naslov.
Ampak to ti nc ne pomaga. Ko bo web browser dobil IP naslov od nekaj.obmocje51...
se bo povezal na port 80. Zato ker je ena organizacija imenovana IANA rekla, da
za web serverje je pa rezerviran port 80.
Ce hoces ti posiljat obiskovalce na port 71, potem jim moras podat tak URL:
http://nekaj.obmocje51.krneki.org:71/
Druga moznost je, da postavis web server tudi na port 80 in jih tam preusmeris
na port 71 (se pravi jim web server na portu 80 vrne page s sledecim headerjem:
In to je to. Kako bos to uredil na IIS-ju ne vem (I'm more of a Unix guy).
lp,
Borut.
Ti moras najprej na DNS strezniku za obmocje51.krneki.org nastavit, da
nekaj.obmocje51... kaze na IP naslov, na katerem je web server.
Najprej moras torej: postavit DNS streznik(raje 2) za obmocje51.krneki.org.
Tega v tem momentu ni. Potem tam notri naredis entry nekaj, ki naj kaze na
en IP naslov.
Ampak to ti nc ne pomaga. Ko bo web browser dobil IP naslov od nekaj.obmocje51...
se bo povezal na port 80. Zato ker je ena organizacija imenovana IANA rekla, da
za web serverje je pa rezerviran port 80.
Ce hoces ti posiljat obiskovalce na port 71, potem jim moras podat tak URL:
http://nekaj.obmocje51.krneki.org:71/
Druga moznost je, da postavis web server tudi na port 80 in jih tam preusmeris
na port 71 (se pravi jim web server na portu 80 vrne page s sledecim headerjem:
In to je to. Kako bos to uredil na IIS-ju ne vem (I'm more of a Unix guy).
lp,
Borut.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: b ()
andrej ::
hm, zakaj pa bi rad kazaj na tvoj:71? to ni kar tak.
1. naprej moras naredit v DNS poddomeno obmocje51. potem moras v tej podpomeni narediti en host record. recimo www.obmocje51.krneki.org.
2. potem bi take www lahko kazal na www.nekaj.obmocje51.krneki.org. drugace ne mores. ti ne mores narest, da ena domeno kaze na drugo. samo en host na drugega.
3. ko mas to se malo zakomplira zaradi porta 71. pri DNS-u porti nisi pomembni in ti ne mores narediti, da vse kar pride not na www.obmocje.... na gre na www.nakaj.obmocje...:71. to bi lahko edino naredil s kaksnim proxyem, z dns-jem pa ne.
Pri proxyu lahko nastavis, da vse kar pride not na portu 80 da gre nekaj drugam na port 71.
1. naprej moras naredit v DNS poddomeno obmocje51. potem moras v tej podpomeni narediti en host record. recimo www.obmocje51.krneki.org.
2. potem bi take www lahko kazal na www.nekaj.obmocje51.krneki.org. drugace ne mores. ti ne mores narest, da ena domeno kaze na drugo. samo en host na drugega.
3. ko mas to se malo zakomplira zaradi porta 71. pri DNS-u porti nisi pomembni in ti ne mores narediti, da vse kar pride not na www.obmocje.... na gre na www.nakaj.obmocje...:71. to bi lahko edino naredil s kaksnim proxyem, z dns-jem pa ne.
Pri proxyu lahko nastavis, da vse kar pride not na portu 80 da gre nekaj drugam na port 71.
ajaj .... vse kar razlagate je ze narejeno.
U DNSju je vpisan nekaj.obocje51..... na moj IP. Torej ce vpisem karkoli.obmocje51.krneki.org me vrze na moj IP.
Laufam pa vec sajtov na IISju (en na portu 80-default, drug na portu 71) in en sajt, k ni na default bi rad, da ima ime nekaj.obmocje51.krneki.org ..... sej ze ime teme pove da imam tezave z Host Headers in ne z DNSjem. Namrec, host headers je funkcija IISja, da naredi prijazna imena sajtom, k niso na default portu .... Se enkrat si preberte moj originalni post, prosim ;)
In na deafault port ne morem dat redirekcije na port 71, ker na default portu laufam svoj sajt.
Upam da zdej razumete.
U DNSju je vpisan nekaj.obocje51..... na moj IP. Torej ce vpisem karkoli.obmocje51.krneki.org me vrze na moj IP.
Laufam pa vec sajtov na IISju (en na portu 80-default, drug na portu 71) in en sajt, k ni na default bi rad, da ima ime nekaj.obmocje51.krneki.org ..... sej ze ime teme pove da imam tezave z Host Headers in ne z DNSjem. Namrec, host headers je funkcija IISja, da naredi prijazna imena sajtom, k niso na default portu .... Se enkrat si preberte moj originalni post, prosim ;)
In na deafault port ne morem dat redirekcije na port 71, ker na default portu laufam svoj sajt.
Upam da zdej razumete.
sasox ::
Namrec, host headers je funkcija IISja, da naredi prijazna imena sajtom, k niso na default portu ....
Tole ne bo držalo...
Hoste headersi so namenjeni da več sajtov, domen laufa na istem portu. Npr. www.prva_domena.com, www.druga_domena.com, krneki.druga_domena.com, blablabla.prva_domena.com vse laufa na ISTEM IP-ju in PORTU
Tole ne bo držalo...
Hoste headersi so namenjeni da več sajtov, domen laufa na istem portu. Npr. www.prva_domena.com, www.druga_domena.com, krneki.druga_domena.com, blablabla.prva_domena.com vse laufa na ISTEM IP-ju in PORTU
b ::
> ajaj .... vse kar razlagate je ze narejeno.
Ne ni narejeno:
to pomeni, da ne obstaja NS record za obmocje51.krneki.org. Cetudi ti to vpises
ti nic ne pomaga. Daj si preberi kaksno knjigo o DNS-u ce se s tem igras, O'Reillyjeva
je dobra (DNS and Bind)
>U DNSju je vpisan nekaj.obocje51..... na moj IP. Torej ce vpisem
> karkoli.obmocje51.krneki.org me vrze na moj IP.
Ni glih tko. obmocje51.krneki.org kaze na tvoj IP, ampak to je A record.
ti moras admina od krneki.org prosit, da nastavi NS recorde za obmocje51.krneki.org
na tvoje DNS serverje, nato ti v tvoje DNS serverje vpises poddomene.
Tako kot ti to pocnes do tvojih poddomen ne more prit nihce drug razen tebe.
> Laufam pa vec sajtov na IISju (en na portu 80-default, drug na portu 71) in en sajt,
> k ni na default bi rad, da ima ime nekaj.obmocje51.krneki.org ..... sej ze ime teme
> pove da imam tezave z Host Headers in ne z DNSjem. Namrec, host headers je
> funkcija IISja, da naredi prijazna imena sajtom, k niso na default portu .... Se enkrat
> si preberte moj originalni post, prosim ;)
> In na deafault port ne morem dat redirekcije na port 71, ker na default portu laufam
> svoj sajt.
To nima nobene veze. Jaz o IIS ne vem nic, ampak vem da lahko na istem portu laufas
vec sajtov, to se da s HTTP/1.1 protokolom. Kako mislis da majo ISP-ji narejen hosting,
za vsak site drug IP al pa na drugem portu webserver?
Ti lahko na istem IP-ju na enem portu laufas razlicne web sajte. Ne komplicirat z nekimi
levimi porti ker ti ni treba. Ce pa hoces je pa tvoja stvar.
lp,
Borut.
Ne ni narejeno:
$ ns obmocje51.krneki.org
obmocje51.krneki.org has no NS record (Authoritative answer)
$
to pomeni, da ne obstaja NS record za obmocje51.krneki.org. Cetudi ti to vpises
ti nic ne pomaga. Daj si preberi kaksno knjigo o DNS-u ce se s tem igras, O'Reillyjeva
je dobra (DNS and Bind)
>U DNSju je vpisan nekaj.obocje51..... na moj IP. Torej ce vpisem
> karkoli.obmocje51.krneki.org me vrze na moj IP.
Ni glih tko. obmocje51.krneki.org kaze na tvoj IP, ampak to je A record.
ti moras admina od krneki.org prosit, da nastavi NS recorde za obmocje51.krneki.org
na tvoje DNS serverje, nato ti v tvoje DNS serverje vpises poddomene.
Tako kot ti to pocnes do tvojih poddomen ne more prit nihce drug razen tebe.
> Laufam pa vec sajtov na IISju (en na portu 80-default, drug na portu 71) in en sajt,
> k ni na default bi rad, da ima ime nekaj.obmocje51.krneki.org ..... sej ze ime teme
> pove da imam tezave z Host Headers in ne z DNSjem. Namrec, host headers je
> funkcija IISja, da naredi prijazna imena sajtom, k niso na default portu .... Se enkrat
> si preberte moj originalni post, prosim ;)
> In na deafault port ne morem dat redirekcije na port 71, ker na default portu laufam
> svoj sajt.
To nima nobene veze. Jaz o IIS ne vem nic, ampak vem da lahko na istem portu laufas
vec sajtov, to se da s HTTP/1.1 protokolom. Kako mislis da majo ISP-ji narejen hosting,
za vsak site drug IP al pa na drugem portu webserver?
Ti lahko na istem IP-ju na enem portu laufas razlicne web sajte. Ne komplicirat z nekimi
levimi porti ker ti ni treba. Ce pa hoces je pa tvoja stvar.
lp,
Borut.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: b ()
Kostko ::
ASPmaster: sej dash lahko dve strani na isti port. samo host header mora bit drugačen. enostavno napiš pod port: 80 in host header nastavi na neki.obmocje51.krneki.org pa bo!
Human stupidity is not convergent, it has no limit!
aaaaa ... tko je to! pol sem pa zadevo narobe skapiral! In hvala, ze deluje!
PS: a se da to resit tud ce laufam web mail (od mail serverja), da nastimam na port 80 pa pol nekak ustelam te host headrese ... ?
anyway, hvala za pomoc.
PS: a se da to resit tud ce laufam web mail (od mail serverja), da nastimam na port 80 pa pol nekak ustelam te host headrese ... ?
anyway, hvala za pomoc.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pa ne ze spet ena modifikacija! ;)Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1352 (897) | alien-w |
» | vprašanje v zvezi z IIS (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 3648 (3379) | andrej |
» | Iščem spletnega mojstra...Oddelek: Izdelava spletišč | 1323 (1003) | Ales |
» | Šola je nora!Oddelek: Loža | 1640 (1314) | BaRtMaN |
» | Visual Basic Developer Site & ForumOddelek: Programiranje | 1898 (1489) | webblod |