» »

Problem laptop, artefekti, noče v visto...

Problem laptop, artefekti, noče v visto...

M@73Y ::

Pozdrav.
Včeraj ko sem prižgal laptop iz stand-by-ja sem ga par minut uporabljal nato pa se mi je pokazal samo bel ekran, s sivimi in črnimi predlogami, nato se mi je prenosnik resetiru sam. Počakam da se spet prižge, nato pa vidm, spet bel zaslon, potem se prikaže slika pentium mobile centrino,samo že tukaj je slika kot malo zamaknjena za dve tri vrstice, pa še čudne barve se pojavljajo. Prav tako izgleda kot da bi grafično navil pa da bi začela nagajati...samo navijal nisem nikoli...no potem pa mi napiše tisti tekst "start windows normaly" in ostalo, in že tu je tudi malo zamika med vrsticami. Pritisnem "start windows normaly" pa se pojavi črn ekran, pa reset. Potem se zgodba ponovi.
Pomoje bi bil vzrok pregretje, samo kako naj sedaj ugotovim kaj je narobe, saj če bi bla grafična bi se mi vseeno zbootu. Je pa prenosnik star 3 leta, tronote m85-cxd, 128MB ati x700, 1.73GHz centrino, 1.5GB 533MHz dual rama.
Hvala že vnaprej.
..jump into psytrance tunnel..

sbandur84 ::

Očisti prah iz prenosnika, saj je najvrjetneje krivec za pregrevanje. V 3-h letih se ga nabere v hladilnih rebrih in ventilatorju.

M@73Y ::

bom očistil, samo ali se da še kaj rešiti iz te situacije. Ker računalnik mi sploh več ne pride v visto. Kaj pa glede artefektov, pa zamikom vrstic....
..jump into psytrance tunnel..

sbandur84 ::

Poizkusi Live UBUNTU cd, če tam dela potem poizkusi ponovno namestit windows.

Če pa ne, pa se da ta grafična zamenjat(zelo veliko jih je odpovedalo), samo mislim da se ti nebo splačalo, pa še zelo težko jo je dobit.

Poizkusi ComTron servis.

M@73Y ::

Problem je ker mi dela enako ali je disk prisoten ali ga ni. Torej ko prižgem se mi na ekranu pojavljajo čudni barvni odtenki (kot matrica oz zgoraj navzdol potujejo barvne črtice). Potem ko prtisnem F2 da bi prišel v bios se mi pokaže please wait, nato pa se mi takoj polovica ekrana začne obarvat belo, druga polovica pa takoj zatem. Kako bi ugotovil kateri del je zanič. Možno da je grafična, zaradi obarvanosti zaslona, samo potem bi se mi moral normalno bootat v visto, če bi gledal delovanje diska. Mislim da je šla matična plošča, ker tudi v bios ne morem priti. Sem pa poskusil priključit zunanji zaslon, pa se sploh ne pokaže nobena slika. Kako bi ugotovil katera stvar je zanič?
Lp.
..jump into psytrance tunnel..

sbandur84 ::

Grafika je fuč! Se pa da ta grafična zamenjat(zelo veliko jih je odpovedalo, najvrjetneje kar polovica:)).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Resen problem

Oddelek: Strojna oprema
212210 (1682) Tr0n
»

Windows Broken ?!

Oddelek: Pomoč in nasveti
71085 (858) stroy
»

ponovni zagon računalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
232297 (1961) solatko
»

Zagon računalnika, ekran se ne prižge

Oddelek: Pomoč in nasveti
4312067 (11454) k0lar
»

Zmrzovanje računalnika po neuspešnem navijanju

Oddelek: Pomoč in nasveti
6772 (679) Karaya 52

Več podobnih tem