» »

HP Softpaq Download manager problem

HP Softpaq Download manager problem

tntn3000 ::

Se komu mogoče sanja, zakaj se mi noče omenjeni program povezati s strežnikom (napiše: Application could not access HP FTP site)?
Verzija 2.1.0.0. v winxp x64, proxyja ne uporabljam (nastavitev direct connection to the internet), sprobal tudi diseblat Nod32/Win firewala, še enkrat ročno nastaviti oba firewala,...
Prav tako ne morem downloadat driverjev s support strani - ko kliknem na kak dl link, se ne zgodi nič (v FF in IE). Zadevo sem rešil tako, da sem namesto ftp://ftp.hp.com/... ročno popravljal naslov na http://ftp.hp.com/..., kar je preveč zamudno in sem zato dl Softpaq DL manager, ki pa se iz očitno istega razloga ne poveže.
Vnaprej hvala za pomoč!

McMallar ::

Meni se normalno poveže in deluje s privzetimi nasztavitvami. Mi pa prejšnja verzija v službi ni delovala ker ni znala delati s proxy avtentikacijo.
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25

Mr.B ::

NAT, nekaj..
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

@mr.B : NAT - WHAT?

Če si vse preveril, potem ti lahko edino mrežni problem serje. NEtwork address translation, NAT, ki ponavadi dela problem pri povezavah na FTP.

sem sprobal, tudi z virtual dmz (na asus wl500g deluxe routerju)- ne vem, če je to sploh lahko problem, glede na to, da lahko brskam po ftp.hp.com v firefoxu brez problema
čisto bom popizdil, mi manjkajo driverji za winxp x64 na hp 8710w(par stvari v HM z rumenim križcem po inštalaciji default driverjev + ne zbuja se mi ekran iz standby (oz. se zbudi in potem "crkne"), če zaprem ekran, kar je najbrž problem grafičnega driverja / acpija (?)...
kaj ima kdo mogoče na tem prenosniku inštalirano visto biznis x64? če ne bo druge, bom prešaltal na drug OS, samo ne bi rad zopet nabasal na kilave driverje

Tistih pet driverjev iz hp-ja, boš pa lahko ročno dl-jal.
PRi 8710w prenosniku sem imel problem, da je sredi delovanja postal neodziven profil, kar naenkrat so zginile barve ikonic, nisem mogel več pisati na disk, razen kot run-us admin. Če sem naredil logoff ter nato logon je delalo naprej. Imel pa sem nekaj inštalacij Viste 64,... tako da dela

imaš prav, kaj pa čem... edino ni mi jasno, kako ugotoviti kateri unknown device manjka v HM, če so zlistani že vsi, ki bi morali biti tam glede na hardware... nič, bo treba sprobavat, v xp x32 je blo to simpl ko pasulj
glede ikon - se je tudi na mojem nekajkrat zgodilo podobno, ni pa friznil (vsaj kolikor se spomnim)
je pa znal far cry 2 po parih urah špila tak segreti quadro, da se je izklopila mašina...

HP 3D DriveGuard for Microsoft Windows Vista
Intel Chipset Installation Utility for ICH8
Authentec Fingerprint Driver
High-Definition Audio (HDA) Modem Installer and Driver for Microsoft Windows Vista
Ricoh Media Card Driver
Ricoh R5C853 Media Driver for Microsoft Windows Vista 64-bit
HP Quick Launch Buttons
HP Bluetooth PC Card Mouse Driver
Synaptics Touchpad Driver
NVIDIA Video/Graphics Driver for Microsoft Windows Vista
ADI SoundMAX HD Audio Driver for Microsoft Vista
HPQFlash for HP Notebook System BIOS (68MAD) - Microsoft Windows/Vista-Based

Drugače pa v device manager, pa pogledaš kateri device id-je, ponavadi začne ACPIxxx/xxx, in daš to v google search.

misek ::

tntn3000, še enkrat poženi chipset install pa ti bo morda našlo manjkajoči device.
BTW: kateri model prenosnika imaš? Morda ti lahko nekdo naredi screenshot delujočega sistema...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: misek ()

Hvala za predloge. Sprobam ko pridem s šihte...
@misek: HP 8710w (quadro fx1600), win xp x64 (škoda, da se tega nisem spomnil, ko sem imel inštalirane x32)

eno zadevo uspel inštalirati, še zmeraj ostaja:
1. pci serial port
2. pci simple communications controller
(s chipset installom ne rešim nič)
3. unknown device - ta je baje hp 3d driveguard, samo ni driverja za winxp x64
jutri se še špilam s tem, potem pa prešaltam na visto x64, če ne rešim težav

ok, po parih dneh brskanja po forumih in zezanja z različnimi driverji:
1/2: pci serial port in pci simple communications controller z driverji iAMT Intel... za 32-bitne winxp. Dela BP.
3: HP 3D DriveGuard z driverji za 64-bitno Visto. Dela, vendar ne moreš vklapljati/izklapljati.
Link: http://www.volny.cz/honza007/hp_8510p/3...

Edino, s čim imam še težave, je ekran. Sem probal tudi starejše driverje za nvidio (whql, 167.58), pa se ekran še vedno ne prižge (ko odprem pokrov oz. se kompjutor zbudi iz standby). Je možno, da je problem, ker pri monitorju kaže poleg PNP monitorja še enih par default monitorjev?
Zakaj se sploh to zgodi?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tntn3000 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ne zazna grafične kartice v prenosniku

Oddelek: Pomoč in nasveti
141379 (1190) SkRjO
»

Lexmark tiskalnik nastavitve

Oddelek: Kaj kupiti
10818 (776) Ninzel
»

HP ProBook 4710s ( nx631ea ) (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5411965 (7231) stumf
»

hp 6715b free dos – vrstni red inštaliranja driverjev

Oddelek: Pomoč in nasveti
63636 (3317) Constantine
»

Ali se mi splača nadgradit laptop?

Oddelek: Strojna oprema
152103 (1797) Tim Burton

Več podobnih tem