Forum » Kaj kupiti » Dimenzije ohišja?
Dimenzije ohišja?
zvitorepec ::
Pozdravljeni!
Imam namen kupiti novo plato (epox 8k3a) in je precej velika 30,5 x 24,5 cm. Zanima me, kako veliko ohisje naj vzamem, da ne bom imel tezav z montazo - v mislih imam globino ohisja.
Kupiti nameravam midi tower (4 x 5,25). Ta imajo zelo razlicne dimenzije od nekje 42 - 47 cm globine. Ogledano mam Modecomovo Fine II (44 cm globine) (ce ma kdo tako ohisje, bi prosil za komentar) oz. Feel V (47 cm) in me zanima, ce bo sla plata vanj brez tezav.
Imam namen kupiti novo plato (epox 8k3a) in je precej velika 30,5 x 24,5 cm. Zanima me, kako veliko ohisje naj vzamem, da ne bom imel tezav z montazo - v mislih imam globino ohisja.
Kupiti nameravam midi tower (4 x 5,25). Ta imajo zelo razlicne dimenzije od nekje 42 - 47 cm globine. Ogledano mam Modecomovo Fine II (44 cm globine) (ce ma kdo tako ohisje, bi prosil za komentar) oz. Feel V (47 cm) in me zanima, ce bo sla plata vanj brez tezav.
HOWGH!
zigadr ::
Torej ... trenutno imam en big tower, k je globok 43 cm. Diske mam v rackih (2x), k so oddaljeni 6 cm od napajalnika kr še ni tolk hudo, ker je itak to vse nad osnovno ploščo, sam je že kr mal dren s kabli, k grejo pol še viši do pečice in dvdja. Če bi mel diske v unih 3,5 okvirih, bi blo tm vse natlačen s kabli, kr bi omejevalo pretok zraka...
No, point pa je, da definitivno ne kupim več ohišja globokega manj kot 50 cm.
Ful je sevede odvisno tudi od tega, koliko stvari boš natlačil noter in če hočeš imeti dober pretok zraka (če boš navijal).
Sej za plato skoraj nikoli ni problem, lahko se pa zgodi, da recimo ne boš mogel v spodnji dve 5,25 reži spravt kakšnega cd-roma, ker se ti bo zadel v plato.
(še se spominjam časov, ko sem v midi tower tlačil 2 racka za diske in moral odrezati okvir, da sem ga spravil noter)
No, point pa je, da definitivno ne kupim več ohišja globokega manj kot 50 cm.
Ful je sevede odvisno tudi od tega, koliko stvari boš natlačil noter in če hočeš imeti dober pretok zraka (če boš navijal).
Sej za plato skoraj nikoli ni problem, lahko se pa zgodi, da recimo ne boš mogel v spodnji dve 5,25 reži spravt kakšnega cd-roma, ker se ti bo zadel v plato.
(še se spominjam časov, ko sem v midi tower tlačil 2 racka za diske in moral odrezati okvir, da sem ga spravil noter)
zvitorepec ::
Hvala za odgovor.
Ravno to me skrbi, da ne bi kaksna 5,25 enota ovirala npr. IDE kablov al pa, da ne bi zadela ob rob plate. Pri big t. ni noben problem, ker je plata v spodnjem delu ohisja. Zanima me, ce ma kdo kaksno veliko plato (epox 8k3a, asus a7v333, msi kt3, abit...) v majhnem ohisju
Ravno to me skrbi, da ne bi kaksna 5,25 enota ovirala npr. IDE kablov al pa, da ne bi zadela ob rob plate. Pri big t. ni noben problem, ker je plata v spodnjem delu ohisja. Zanima me, ce ma kdo kaksno veliko plato (epox 8k3a, asus a7v333, msi kt3, abit...) v majhnem ohisju
HOWGH!
VASkO ::
eni midi towerji so zelo ozki in zato 5.25" enote zadevajo v plato, ce najdes dovolj sirokega z kletkami na levi strani, potem bo plata prisla za kletke not in ne bo tezav
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katero ohišje mi priporočate? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 4141 (3372) | no-limits |
» | Kam postaviti radiator za vodnoOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1759 (1360) | njok |
» | ohišje+PSU do cca 30kOddelek: Kaj kupiti | 2015 (1594) | hlodek |
» | Ohišja na kupu.Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1337 (930) | segi |
» | Katero MIDI ali BIG ohisje?Oddelek: Kaj kupiti | 847 (754) | rasta |