» »

Katero MIDI ali BIG ohisje?

Katero MIDI ali BIG ohisje?

Pat_MaGroin ::

Svoj midi tower z 250w napajalnikom sm prodal za 5k, zdej me pa zanima kje najbolje kupit big ali pa midi tower. Vidu sem pri comtronu big tower s 300w za 13. Neki v akciji, ne vem.Hvala!
lp

footprint ::

Prvo moraš vedeti ali povedati čemu bo računalnik namenjen in kaj vse bo notr.
Predvideti moraš kapicateto, pretok zraka, število enot 5.25 paličnih in ta mejhnih, itd. Sam sem imel Hyundai MIDI tower ohišje ki se mi precej dopade. Edino kar mi ni všeč je to da je potrebno odviti tri vijake da snameš pokrov (ni stranskega pokrova).

Najbolje da si v trgovini ogledaš ohišja in se tako odločiš.

OldSkul ::

Jat mam od Calibra ohišje in se mi zdi tudi kar cool!!
Kupljen je bil pri megahitu!

msmiha ::

jaz bi ti priporočal, da kupiš BIG Tower, če maš velik placa okol mize;)
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

gorenc ::

PIC, tistega big towerja v comtronu ni vec. Ga je zmanjkalo danes ob 1700h, pa samo 12.000 sit sem dal zanj, ker sem dobil popust na gotovino:D
sej je vseeno, tut ce je napajalc zanic (300W), ohisje je sicer na pogled za nekoga grdo, ampak sem iskal enega cisto klasicnega brez tistih modnih dodatkov v obliki plavih crt in raznih krivulj, narejeno je za moje pojme kvalitetno, notranjost je popolnoma enaka ohisju AOpen HQ08, tako da bo potrebno se malce predelati potem pa bo popolno:)

bom jutri porocal kako se obnese

Pat_MaGroin ::

Gorenc: sej kul. js sm ga narocil, da mi ga v torek v celje dostavijo. Pravis da je kul? je kvaliteten? kak se ti zdi napajalnik?
lp

evo sem ze preselil vse skupaj v mojo BIG HISO in celo zagnal sem masino v prvo brez tistega dolgega zoprnega piska, kar se mi ze dolgo ni zgodilo:D Kaj pa vem kaksen je napajalnik, ga bom preizkusal v nedeljo, zaenkrat dela:D

je pa ohisje precej v redu skup dano, dobis tudi kolesa (zame neuporabna), zanimivo je to da je zraven prilozenih precej sraufov, pri katerih sicer vsi sparajo. V notranjosti ni niti enega ventilatorja, je pa prostor; spredaj spodaj - klasika, zadaj na vrhu so izvrtane lukne za 3 ventilatorje, skupaj je prostih 6 mest za cdrome. Slabo je pa to, da je skupaj prostora za 2 trda diska - prostor brez "tracnic"(lahko 3 ampak potem mora floppy ven) Pa nosilec mat. plosce je fixiran v ohisje (meni je tako se bolje). Stranice gredo ven vsaka posebej,
No meni vse skupaj zadostuje.

bolj ko gledam zunanjost vecji se mi zdi grem zmer ohisje,...

...,visina.....65cm (!)
sirina.....20cm
globina...42cm

rasta ::

če maš le dost place, se ti splača kupt big tower!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero ohišje mi priporočate? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
534139 (3370) no-limits
»

Chieftec DX-01SL-D-U

161425 (1261) ddeben
»

katero ohisje

251651 (1276) viper
»

Kero ohisje naj kupim: CHIEFTEC ali MACASE