» »

registracija domene in gostovanje na strežniku

registracija domene in gostovanje na strežniku

Cwetto ::

OK, a lahko kdo razloži popoln postopek, če hočeš registrirati domeno .si in gostovati na enem strežniku stran, ki si jo sam naredil?
.si domeno registriraš na Arnesu, vendar pa me zanima, a moraš najprej stran uploadat na gostujoči strežnik in dobit vse podatke (dns, ip, še kaj...), da potem lahko zaprosiš za domeno, a je obratno, da najprej registriraš domeno in potem daš stran na gostujoči strežnik?

Potem pa druga stvar. Recimo da imaš doma statični ip in imaš stran kar pri sebi, pa bi rad zdej na ta ip pokazal pač eno domeno .si. Kaj napišeš v prijavnici za primary in secundary dns? A jest nekako narobe razumem vse skupaj?

Aja, to govorim pač primer za eno firmo, zato govorim o domeni .si. Navadni ljudje vem, da nam ni namenjena domena nekej.si.

PaJo ::

Ok...

Prvo rabis pisat Arnesu tisti obrazec za pridobitev domene, se pravi izponis njihov obrzec na spletni strani in prilozis vso dokumentacijo in zadevo posles na Arnes. Oni ti domeno odobrijo, torej mas prvo tisto .si domeno, sel nato se odpravis delat naprej. No ko imas domeno pa lahko gres iskat kje bos mel web server. Ce bos tega imel sam na svojem serverju, kar je tudi mozno rabis le staticen ip in web server program, rabis se dva dns strznika. Ta dva pa si moras nekej poiskat, enega naceloma lahko imas ti na svojem web serverju, drugega pa moras najdit nekje drugje, kje pa je tvoj problem:( No ce bos pa z web hostingom sel kam drugam, h komu ki ponuja spletno gostovanje pa ne rabis skrbet za server in za dns streznike, ti bodo oni vse porihtali, le en obrazec bos moral izpolnit da njih pooblascas za delo z stvojo .si domeno in to je to:D

Upam da sem bil dovolj tocen:\
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Trdi ::

Ja, sam, sej ti arnes ne bo dal domene .si? Moraš bit eno društvo al kaj?
Trdota d.o.o.

City ::

Arnes da domeno .si vsakemu, samo če nimaš podjetja ali ne vem še kaj moraš zanjo plačati tako kot za .com in vse ostale

MUC ::

swašta :)

mh8759a ::

City: Aja ? Od kdaj pa to velja ? Na Arnesovi strani nisem nič zasledil o tem in kolikor je meni znano lahko .si domeno še vedno registrirajo le društva in podjetja oz. pravne osebe, poleg tega pa so domene .si lahko enake še blagovnim znamkam.

Torej, če veš kaj, česar drugi ne vemo, prosim razloži.

Lp,
Marko

SLOWWWeb.net ::

Arnes še vedno dodeluje domene samo podjetjam, ki so do tega upravičeni. Sicer pa tudi mene zanima, kdaj bo to navoljo, saj se to vleče že zelo dolgo ( od kar je prišla prva vest o tem) .
__________________________________________________
WEBhosting / WEBdesign / WEBdomain / Security solutions
BREZPLAČNI marketinški nasveti za podjetja in www strani

Zgodovina sprememb…

Trdi ::

Se pravi, da le nisem tak bebec, kar se tice teh stvari. :)
Trdota d.o.o.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Domena kupljena, kako naprej?

Oddelek: Omrežja in internet
214778 (3878) Rokic
»

Postavitev web serverja na domači mašini z WinXP

Oddelek: Omrežja in internet
142997 (2662) Gwanaroth
»

Registrarji so v nemilost prepustili skoraj 5-tisoč domen .SI

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
304770 (3513) AtaStrumf
»

Registracija domen .si

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
394713 (2261) Brane2
»

Spletni srežnik za gostovanje javnih domen

Oddelek: Omrežja in internet
51517 (1404) SLOWWWeb.net

Več podobnih tem