Forum » Pomoč in nasveti » Zunanji disk - FAT32 v NTFS?
Zunanji disk - FAT32 v NTFS?
Nextor ::
Pozz!
Nabavil sem zunanji disk FSC STORAGEBIRD 35EV821 1TB USB 2.0 7200RPM in me zanima s katerim orodjem ga lahko pretvorim iz FAT32 v NTFS? A je to sploh dobro za zunanji disk, da ga pretvorim v NTFS? Vpliva pretvorba datotečnega sistema na garancijo? Namreč zelo me moti, da ne morem na njega spravit datoteke, ki je večja od 4GB
Hvala!
Nabavil sem zunanji disk FSC STORAGEBIRD 35EV821 1TB USB 2.0 7200RPM in me zanima s katerim orodjem ga lahko pretvorim iz FAT32 v NTFS? A je to sploh dobro za zunanji disk, da ga pretvorim v NTFS? Vpliva pretvorba datotečnega sistema na garancijo? Namreč zelo me moti, da ne morem na njega spravit datoteke, ki je večja od 4GB
Hvala!
PacificBlue ::
Nextor
Ce uporabljas visto kr desni gumb na my computer-manage in kliknes na disk management.
Lahko pa tudi pod Run zazenes discmgmnt.msc
Na garancijo to nic ne vpliva, prav tako nic ne skodi disku:)
Ce uporabljas visto kr desni gumb na my computer-manage in kliknes na disk management.
Lahko pa tudi pod Run zazenes discmgmnt.msc
Na garancijo to nic ne vpliva, prav tako nic ne skodi disku:)
I’m out.
:3
:3
bluefish ::
Če je disk še brez podatkov, potem enostavno naredi format s pomočjo orodja v Win (desni klik na disk > Format). V nasprotnem primeru pa obstaja ukaz v cmd, ki omogoči le konverzijo (convert x: /FS:NTFS /X - mali x je črka diska).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | usb & tvOddelek: Pomoč in nasveti | 2003 (1577) | tinkatonka |
» | NTFSOddelek: Programska oprema | 5374 (4961) | 5er--> |
» | Zunanji diskOddelek: Strojna oprema | 1171 (934) | bigbug |
» | Priklop zunanjega diskaOddelek: Strojna oprema | 3843 (3096) | Stoyc |
» | Zunanji disk težavaOddelek: Strojna oprema | 4043 (4043) | diative |