Forum » Programska oprema » Excel 2007 pomoč
Excel 2007 pomoč
RobbyRS ::
Nism najbolj vešč v Excelu, zato bi prosil če mi lahko kdo razloži, kako bi ob vnosu x vrstice (2. oz 3 stolpec) v isti vrsti v stolpcu (5 oz. 6) izpisalo datum (današnji oz. tisti, ko bi izpolnil na začetku)...še 1x....Stolpec 'datum' mi mora vračati datum, ko bi izpolnil celico Ime in Priimek..upam, da vsaj približno razumete....
Kakšna ideja?
Lp
Kakšna ideja?
Lp
karafeka ::
Razloži nekaj stvari:
1. kateri datum želiš, današnji (trenutni) ali tisti, ki bi ga vpisal ti v eno referenčno celino.
2. ali je za izpis datuma pogoj, da sta vpisana tako ime (2. stolpec) in priimek (3.stolpec), ali samo samo eden izmed njih.
1. kateri datum želiš, današnji (trenutni) ali tisti, ki bi ga vpisal ti v eno referenčno celino.
2. ali je za izpis datuma pogoj, da sta vpisana tako ime (2. stolpec) in priimek (3.stolpec), ali samo samo eden izmed njih.
Želim trenutni (realni) datum
Ime in priimek sta skupaj v stolpcu, tako da je pogoj samo eden....
Ime in priimek sta skupaj v stolpcu, tako da je pogoj samo eden....
tole daj v celico, kjer hočeš datum. (Pod pogojem, da je v a1 ime in priimek).
=IF(A1>0;TODAY();"")
=IF(A1>0;TODAY();"")
Spet bi potreboval pomoč v zvezi z datumom...sestavljam tabelo pri kateri bi se ob vsaki spremembi napisal datum, vendar da bi imela celotna tabela le enega v kotu, ne tako kot v prejšnjem primeru vsaka vrstica...
Karafeka?:)
Lp
Karafeka?:)
Lp
TODAY() v formuli, zamenji s celico, kjer je datum.Recimo, da je v C1, potem je:
=IF(A1>0;$C$1;"")
Ta formula drugače pomeni (tako, da boš lahko drugič sam malo razmislil ;):
1. Če je celica A1 večja od nič (oz. da je v njej napisano nekaj, verjetno se da to bolj elegantno rešit kot pa s tem, ampak če dela, potem dela).
2. potem zapiši $C$1, $$ pomeni, da bo vedno vzelo C1, tudi če boš potegnil formulo dol po stolpcu.
3. drugače zapiši "", kar pomeni prazno polje (če pe A1 manjše on 0).
=IF(A1>0;$C$1;"")
Ta formula drugače pomeni (tako, da boš lahko drugič sam malo razmislil ;):
1. Če je celica A1 večja od nič (oz. da je v njej napisano nekaj, verjetno se da to bolj elegantno rešit kot pa s tem, ampak če dela, potem dela).
2. potem zapiši $C$1, $$ pomeni, da bo vedno vzelo C1, tudi če boš potegnil formulo dol po stolpcu.
3. drugače zapiši "", kar pomeni prazno polje (če pe A1 manjše on 0).
Nikakor mi ne uspe urediti zadeve (ob veliko razmišljanja in poskusov) Rad bi, da ob vsaki spremembi v celicah B6,B7,B10,B11,B13,B15,E6,E7,E10,E11,E13,E14 in E15 spremeni datum v B3.....
Ne razumem najboljše. A ti bi rad, da če se kaj vpisuje v te celice, spremeni datum v b3 ? Kako to misliš? Na kaj se mora spremeniti ? Na današnji datum ? Probi napisat en praktičen primer, za lažjo predstavo, kaj imaš in kaj bi rad dobil.
Vem, da je težko razumeti. Upam, da mi bo uspelo razložiti: če v prej navedenih celicah spremenim vpis (količina materialov), da se datum spremeni na današnjega. Da je sam datum kot nekakšen zadnji vnos/popravek. To bi potreboval zato, da vem kdaj sem zadnjič popravljal/vnašal novo stanje (npr..stanje z dne XXX.) Upam, da vsaj približno razumeš...:)
Še 1x hvala za trud.....
Še 1x hvala za trud.....
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Microsoft Excel in funkcija za datum - starejše mlajšeOddelek: Programiranje | 1054 (933) | mgermo |
» | excelOddelek: Programska oprema | 4765 (3374) | xtrat |
» | Excel-pomoč s časi in datumiOddelek: Programiranje | 3282 (2944) | prtenjam |
» | Pomoč za excellOddelek: Programska oprema | 1324 (1230) | Silikon |
» | [Excel]Vrednost celice = ime dokumentaOddelek: Programska oprema | 4744 (4166) | veteran |