Forum » Pomoč in nasveti » Boot iz KrmilnikaI/O
Boot iz KrmilnikaI/O
jishiri ::
Zdravo...
odlocil sem se nadraditi svoj mlnicek z SATA diskom... ker pa moja maticna plosca ne podpera SATA priklopa bom mogel vgraditi krmilnik za okoli 30-40 evrov...
zanimalo bi me ali krmilniki podperajo boot loader (GRUB) za ubuntu-ja in kako bios obravnava diske preko krmilnika... in kako se prikazujejo v biosu da bom lahko kasneje nastavil boot iz dolocenega diska... SATA disk bo samo eden in ne bo nastopal v RAID nacinu...
prehod na SATA me vlece prav iz razloga po tisini in pretoku podatkov...
Hvala lepa za odgovore.
LP, JM
odlocil sem se nadraditi svoj mlnicek z SATA diskom... ker pa moja maticna plosca ne podpera SATA priklopa bom mogel vgraditi krmilnik za okoli 30-40 evrov...
zanimalo bi me ali krmilniki podperajo boot loader (GRUB) za ubuntu-ja in kako bios obravnava diske preko krmilnika... in kako se prikazujejo v biosu da bom lahko kasneje nastavil boot iz dolocenega diska... SATA disk bo samo eden in ne bo nastopal v RAID nacinu...
prehod na SATA me vlece prav iz razloga po tisini in pretoku podatkov...
Hvala lepa za odgovore.
LP, JM
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | preklapljanje med dvema diskoma v biosuOddelek: Programska oprema | 1066 (929) | R33D3M33R |
» | Kako formatirati računalnik??Oddelek: Pomoč in nasveti | 21896 (21634) | Quikee |
» | Sestavljanje kišteOddelek: Kaj kupiti | 2158 (1692) | sequAn |
» | Kateri disk 200 gbOddelek: Kaj kupiti | 1412 (1083) | ganzi |
» | SATA DiskOddelek: Strojna oprema | 1361 (1179) | Ch4N93 |