» »

AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....

AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....

««
91 / 102
»»

galu ::

Dr_M je izjavil:

Sicer pa, ce hoces dokaj kvalitetno, potem se izogibaj gigabyte plat :)

Govoriš splošno, ali AM3 plate?
Tako to gre.

Dr_M ::

Splosno.

Ker imajo slabši layout, nimajo 8-pinskega priključka, slabši hladilniki, itd.

Layout? Se hecas? Po tvoje zanalasc "zajebejo" layout?
Slabsi hladilnik zato, ker se chipset bistveno manj greje od drazjih? Meni se to zdi logicno.
8 pin prikljucka nimajo zato, ker te plate niso namenjene extremnemu navijanju?
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Dr_M je izjavil:

Splosno.

Predvidevam da trdiš iz svoje statistike 2 njihovih plat?

Gigabyte dela zelo dobre matične, tu ni dvoma. Probal pa sem že ASUS, MSI, Gigabyte. Velike razlike ni, ampak GIgabyte ponuja več 'cukrčkov' za ceno.
Tako to gre.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: galu ()

PrimozR ::

Dr_M je izjavil:

Splosno.

Ker imajo slabši layout, nimajo 8-pinskega priključka, slabši hladilniki, itd.

Layout? Se hecas? Po tvoje zanalasc "zajebejo" layout?
Slabsi hladilnik zato, ker se chipset bistveno manj greje od drazjih? Meni se to zdi logicno.
8 pin prikljucka nimajo zato, ker te plate niso namenjene extremnemu navijanju?

Kdaj sem rekel, da so namenoma zajebali layout? Kdaj sem rekel, da hočem boljši hladilnik zaradi pregrevanja? Nikoli. Pri layoutu pač sklepajo kompromise, pri dražjih platah lahko nekaj več vložijo v razvoj in ga zoptimizirajo. S hladilniki sme pa ciljal predvsem na napajalna vezja in podobno. Dobro vem, da so AMDjevi čipseti varčni. Pa spet ne vem kaj ima veze ekstremno anvijanje pa 8-pinski priključek, če ga imajo tudi mid range Intel plate, ki prav tako niso namenjene ekstremnemu navijanju. Oz. tako bi rekel, AMD plate bodo kvečjemu bolj obremenjene kot Intelove.

Whatever makes you happy.

ri layoutu pač sklepajo kompromise, pri dražjih platah lahko nekaj več vložijo v razvoj in ga zoptimizirajo.

Heh. Priporocam ogled slik plat, da vidis katera ti ustreza.

Pa spet ne vem kaj ima veze ekstremno anvijanje pa 8-pinski priključek, če ga imajo tudi mid range Intel plate, ki prav tako niso namenjene ekstremnemu navijanju. Oz. tako bi rekel, AMD plate bodo kvečjemu bolj obremenjene kot Intelove.

Ocitno AMDjeve plate le niso tako obremenjene, da bi potrebovale 8 pin konektor.:) Drugace pa so mid range za intela bistveno drazje (ampak ne, ne bom se pregovarjal okoli tega).

gruntfürmich ::

ej dr_m! kako ti zagotoviš da ti ventilator na procesorju ne tuli preveč? z green power? ali kako drugače? ker jst imam priložen hladilnik pa mi tuli kot zmešan, na tiho pri green power pa je zadeva obupno počasna kar se tiče vsakdanjih opravil...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Mam vodno hlajenje. :) Drugace si pa lahko nastimas max temp, pri kateri ti zacne dela ventilator z visjimi obrati.
Das vent na 25% ali 37% in temp 60°C.

Dr_M je izjavil:

Drugace si pa lahko nastimas max temp, pri kateri ti zacne dela ventilator z visjimi obrati.
Das vent na 25% ali 37% in temp 60°C.

u biosu?

Dr_M je izjavil:

Whatever makes you happy.

ri layoutu pač sklepajo kompromise, pri dražjih platah lahko nekaj več vložijo v razvoj in ga zoptimizirajo.

Heh. Priporocam ogled slik plat, da vidis katera ti ustreza.

Pa spet ne vem kaj ima veze ekstremno anvijanje pa 8-pinski priključek, če ga imajo tudi mid range Intel plate, ki prav tako niso namenjene ekstremnemu navijanju. Oz. tako bi rekel, AMD plate bodo kvečjemu bolj obremenjene kot Intelove.

Ocitno AMDjeve plate le niso tako obremenjene, da bi potrebovale 8 pin konektor.:) Drugace pa so mid range za intela bistveno drazje (ampak ne, ne bom se pregovarjal okoli tega).

Ja saj to, skoraj vsaka ima f00 layout, mislim ni ene take, ki bi imela vse okej. Cene so pa z Intelom pri platah zelo tam-tam.Jebiga, pač je low-range P55 plat, ampak vseeno padejo v mid range :P O obrmenejenosti pa tudi ne bi. Oz. ja, če naviješ Intelov proc je plata verjetno res bolj obremenjena, kot pri navitem AMDju, pa še tu je komaj kaj razlike ^^

DR_M!!
zakaj MSI teži naj dam ram na 1 slot???
a je kaj slabše delovanje (razen možnosti nebootanja kot piše v text-spec) če dam ram na zadnja dva, da bo imel CPU hladilnik več placa??

Vsi proizvajalci v navodila pisejo, da das rame vedno cim blizje procesorju. In ne, nic slabse ne bo.

TOP ::

Dr M tukaj se mal motiš.Ti lahko daš rame bliže procu sam uprašanje če bo delal.

TOP je izjavil:

Dr M tukaj se mal motiš.Ti lahko daš rame bliže procu sam uprašanje če bo delal.

dj malo obrazloži pls.

Ce ne bodo v slotih, verjetno res ne bodo delal >:D

TOP je izjavil:

Lol?

jest10 ::

In vendar se premika z neuradno podporo na AM2 ASUS platah.
klik

Res da je še polno hroščev(pri M2N SLI-Deluxe najpogosteje le 128MB zaznanega rama, problemi z 955/965 Phenomi,...), vendar počasi se le napreduje

Aja, stran še ne deluje dobro

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jest10 ()

kihc ::

A je mogoče kdo kje zasledil kakšen test (7/8)xxGX integrirane grafike v primerjavi z geforce 7/8 serijo? Konkretno me zanima ali je zadeva primerljiva gf8600 ali ne?
x

TOP ima prav, vsaka matična ima svoj štos pri RAM-ih. Pri AMD-ju je vseeno malo več tega da je ram bližje procu, pri intelu pa je zelo zelo različno.
Tako to gre.

Slamparija proizvajalca potem. Nic drugega.

Dr M točno kar je napisal DaChampR sem hotel povedat.Pri AMD nisem zasledu teh težav,zaenkrat.Medtem ko pri Intelu pa ja.Recimo mam Gigabytko UD4 (1156) in sem moral rame dat v 2 in 4 slot,drugače se PC ni hotel zagnati.Ta problem sem opazu z rami Gskill rami in z Corser,medtem ko Kingston rami so pa delal v vseh postavitvah.Tako da sem mnenja da tukaj ne gre za šlamparijo kot opisuje Dr M ampak bolj kompaktibilnost med rami in platami,nevem lahko da se motim.Vem da to ne spada v to temo sam ampak,ker si že napisal da vsi proizvajalci tako pišejo v navodilih,sem sam hotel pokomentirat.PIPI in drugič ne piši nekaj kar očitno,velja zate,ker ne počakaš na utemeljitev.Vem da je tema o AMD ampak sem sam hotel mal povedat kako je lahk različno.Komaj čakam pa na teste teh 6 jedrnikov,ker cene so rez zelo zanimive.

Tako da sem mnenja da tukaj ne gre za šlamparijo kot opisuje Dr M ampak bolj kompaktibilnost med rami in platami,nevem lahko da se motim.

Ce je nekompatibilno, kaj pa je to drugega, kot slamparija?!

pri asrock in asus platah (AMD) nisem zasledil, da bi priporočali kam ustavit rame. zdaj na MSI-jevki to prvič vidim, in sem se malce bal.
ampak sem že prestavil in ni nič drugače. glede hitrosti pa ne vem, ker ne bom testiral...

Pri Asusu sigurno pise (imam M3A78-EM).

TOP je izjavil:

Dr M točno kar je napisal DaChampR sem hotel povedat.Pri AMD nisem zasledu teh težav,zaenkrat.Medtem ko pri Intelu pa ja.Recimo mam Gigabytko UD4 (1156) in sem moral rame dat v 2 in 4 slot,drugače se PC ni hotel zagnati.Ta problem sem opazu z rami Gskill rami in z Corser,medtem ko Kingston rami so pa delal v vseh postavitvah.Tako da sem mnenja da tukaj ne gre za šlamparijo kot opisuje Dr M ampak bolj kompaktibilnost med rami in platami,nevem lahko da se motim.Vem da to ne spada v to temo sam ampak,ker si že napisal da vsi proizvajalci tako pišejo v navodilih,sem sam hotel pokomentirat.PIPI in drugič ne piši nekaj kar očitno,velja zate,ker ne počakaš na utemeljitev.Vem da je tema o AMD ampak sem sam hotel mal povedat kako je lahk različno.Komaj čakam pa na teste teh 6 jedrnikov,ker cene so rez zelo zanimive.

Tisti LOL je letel bolj na popolnoma nejasen stavek.

Aha okej PIPI.Jaz sem pač razumel mal narobe.

Dr_M je izjavil:

Pri Asusu sigurno pise (imam M3A78-EM).

pri m2n-sli-dlx pa ne piše točno, nekako nejasno je vseskupaj. tko da predvidevam da je bolj kot ne vseeno.

Zgodovina sprememb…

Phenom II X6 1090T
Spodaj je test z dvemi izkljucenimi jedri (se pravi kot 960T), navit na 4.2GHz 1.4V, kar je odlicen OC :)

Dr_M je izjavil:

Phenom II X6 1090T
Spodaj je test z dvemi izkljucenimi jedri (se pravi kot 960T), navit na 4.2GHz 1.4V, kar je odlicen OC :)

3dmark06 - cpu je malo slabi. jst imam 4470, pa pričakujem z 6 jeder 1,5× več. ampak rezultat je takšen kot če bi bilo 5 jeder gor...

Se bo zgodil čudež in bo ASUS izdal BIOS z uradno podporo nekaterim AM3 procesorjem na M2N-SLI Deluxe?

Žal pa še nikjer nič ne piše, kateri procesorji naj bi bili podprti in kdaj bo zunaj končna verzija BIOSa

jest10 je izjavil:

Se bo zgodil čudež in bo ASUS izdal BIOS z uradno podporo nekaterim AM3 procesorjem na M2N-SLI Deluxe?

Žal pa še nikjer nič ne piše, kateri procesorji naj bi bili podprti in kdaj bo zunaj končna verzija BIOSa

Potrjeno pa je že, da BE različice AM3 procesorjev ne delujejo pravilno-množilnik obstane na 4x

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?i...
Dober OC za AMD Phenom II X6 T1090 BE. :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dr_M ()

vinkl25 ::

Samo voltaža pa je kar visoka.
Asus Crosshair V Formula |Phenom II 1090T @4200|TeamGroup Elite 8GB@1600Mhz|
2x500GB SSD|2x1070

Zorro ::

jest10 je izjavil:

jest10 je izjavil:

Potrjeno pa je že, da BE različice AM3 procesorjev ne delujejo pravilno-množilnik obstane na 4x

No, meni je pri X4 940BE odpravil težavo s "hladnim" zagonom in sedaj lahko imam ram na svojih deklariranih 800 MHz. Lepo, da se je Asus spomnil tudi na nas :).

dzinks63 ::

Govori se o odklepanju jeder Phenoma II X4 960T v X6.

Jaz sem malo skepticen o polno funkcionalnem odklepanju.. 4 jedrni procesorji so na voljo, zato ni potrebe po "kastriranju" 6 jedrnih.
Verjetno bo ogromno 5 jedrnih 960T, za 6 pa ne verjamem (vsaj delujoci ne..)

x45 ::

Dr_M je izjavil:

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?i...
Dober OC za AMD Phenom II X6 T1090 BE. :)

ja res dobro.... Intel se bo moral še potrudit da z 32 nm prileze tako visoko na 6 jedrih.

dzinks63 je izjavil:

Govori se o odklepanju jeder Phenoma II X4 960T v X6.

to pomeni da AMD štanca 6 jedrnike manj pa več ne, in nekaterim izklapljajo jedra...

Treba je najt samo prvi steping za unlock jeder... PH E0 - sem zasledil...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: x45 ()

x45 je izjavil:

to pomeni da AMD štanca 6 jedrnike manj pa več ne, in nekaterim izklapljajo jedra...

Kaj spet blodiš?

Aja, x45, Intel se bo moral potruditi, da bo i7-980X ODVIL za 600 MHz? :) Klik!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

M-XXXX ::

Hello x45, you have been just powned by PIPI. :D Please check facts before you write and other dumb posts...

počakajte še malo na 32 nm pri amd ju in kak boljši oc, saj je komaj zunaj...:D

Vanadium ::

eh preden paradiraš 32nm si preberi že nevem kdaj objavljeno novico LINK

Brane2 ::

Fajn, stvari bojo pač zunaj 6 mesecev pozneje, bodo pa zato verjetno vsaj octal-corei, če ne 12 ali celo 16-corei.

In to verjetno v Bulldozer izvedbi...
On the journey of life, I chose the psycho path.

VPrašanje je, če bo to dovolj zgodaj. Po triumfu z A64 od predstavitve Core 2 AMD nekako ne uspe poflikati luknje... Oz. jo poflika, a Intel kmalu naredi novo.

Brane2 ::

Pa, glede na to, da je AMD očitno začel delati profit in da celo Apple razmišlja o njih, so najbrž bili njihovi napadi uspešni zadnje čase...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Če jim uspe priti v iMace, super, ampak da se le ne bo ponovila zgodba izpred nekaj let, ko čipov potem ni bilo. No, z GlobalFoundries se IMO tega ni za bati. A luknje sme ciljal predvsem s performančnega vidika. Sej price/performance je za običajen že zelo tam-tam, edino (idle) poraba daje AMD. Pa top of the line, kjer je LGA-1366 pač praktično v svoji ligi.

Ko bi jim le uspel veliki met Radeonov oz. ponovitev A64 :)

Kaj pa je narobe z Idle porabo?
70W za komplet (- monitor) racunalnik z 955BE je prevec?:)

28 nm direktno je dobra novica... sam da bo čimprej zunaj.

Brane2 amd že ima 12 jeder v enem čipu in 4 taki gredo tud na eno plato... ( 48 jeder )

In vsi imamo doma server farme, kajne?

x45 je izjavil:

Brane2 amd že ima 12 jeder v enem čipu in 4 taki gredo tud na eno plato... ( 48 jeder )

Ammmm... 6 jeder v enem čipu

glistovje ::

jest10 je izjavil:

x45 je izjavil:

mislim da so že 12 jedrniki v enem čipu...

in to kar vi kle pišete je prdenje v temo...

Zgodovina sprememb…

glistovje je izjavil:

jest10 je izjavil:

x45 je izjavil:

mislim da so že 12 jedrniki v enem čipu...

in to kar vi kle pišete je prdenje v temo...

Narobe misliš... Imaš 2 6-jederna čipa. In ne 1 12-jederni.
««
91 / 102
»»