Forum » Strojna oprema » AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....
AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....
vinkl25 ::
Samo kopira Intel.
Asus Crosshair V Formula |Phenom II 1090T @4200|TeamGroup Elite 8GB@1600Mhz|
2x500GB SSD|2x1070
2x500GB SSD|2x1070
Dr_M ::
Izjemno "privlacna" maticna od MSI
http://www.fudzilla.com/content/view/18...
http://www.fudzilla.com/content/view/18...
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
To pa je kar poštena plata ni kaj.
2x500GB SSD|2x1070
2x500GB SSD|2x1070
klinker ::
Pa, glede na to, da je AMD očitno začel delati profit in da celo Apple razmišlja o njih, so najbrž bili njihovi napadi uspešni zadnje čase...
Uhh...upam da res ne misli Apple,AMDjev not metat sej cipki so vredu,ma kaj ki njihovi nabori smrdijo do nebes,ko je treba kaj "ekzoticnega" na USB al FW priklopit
Tarzan ::
Če vklopiš mango ali papajo na USB, potem na AMD sistemih res ne deluje. Kaj manj eksotičnega pa dela brez težav. ;)
Mitja358 ::
Pa, glede na to, da je AMD očitno začel delati profit in da celo Apple razmišlja o njih, so najbrž bili njihovi napadi uspešni zadnje čase...
Uhh...upam da res ne misli Apple,AMDjev not metat sej cipki so vredu,ma kaj ki njihovi nabori smrdijo do nebes,ko je treba kaj "ekzoticnega" na USB al FW priklopit
Kaj pa manjka AMD-jevim naborom? Edino nVidia nabori za AMD procesorje so bili slabi za navijanje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mitja358 ()
gruntfürmich ::
čigava stran je fudzilla???
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Meni tudi vse lepo laufa na AMD-jevim naborom.Eni pač imajo na računalniku voče in povrče.
2x500GB SSD|2x1070
2x500GB SSD|2x1070
PrimozR ::
gruntfürmich je izjavil:
Fuad Abazidović ali nekaj podobnega. Pred časom je bil pri The Inquirerju.
gruntfürmich ::
gruntfürmich je izjavil:
pa to so dečki iz amerike?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
klinker ::
Kaj pa manjka AMD-jevim naborom? Edino nVidia nabori za AMD procesorje so bili slabi za navijanje.
Nisem nikjer omenu navijanja,ipd...za tako igrackanje so plosce vredu...sem pa mel probleme z nekaterimi malo bolj pro zvocnimi karticami...nabijalo cpu load v nedogled,kar je bil tudi znacilen problem za njihove nabore pri audio editingu. Sej ne da so problemi z vsem zunanjim hardwarjem,je pa dejstvo da so in se od zadnje kiste dalje zato raje drzim Intela ki dela ko urca
gruntfürmich je izjavil:
gruntfürmich je izjavil:
pa to so dečki iz amerike?
Fuad vem da je Hrvat. Kje živi pa nimam pojma.
Po testih sodec, je Thuban prava mala zverinica.
Za tak denar je to prava stvar. Tudi OCja se zelo dobro, 4GHz bp.
Edino skoda, da se nihce ni spravil na 1055.
Za tak denar je to prava stvar. Tudi OCja se zelo dobro, 4GHz bp.
Edino skoda, da se nihce ni spravil na 1055.
Zaenkrat je še useless... Trenutno je best buy še vedno navit dual core, v nekaterih primerih lahko tudi quad.
D3m ::
Zaenkrat je še useless... Trenutno je best buy še vedno navit dual core, v nekaterih primerih lahko tudi quad.
se ne strinjam.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Pšenični ::
"Zaenkrat je še useless... Trenutno je best buy še vedno navit dual core, v nekaterih primerih lahko tudi quad."
To pa ne drži več. Thuban je zdej "največ za svojo ceno".
To pa ne drži več. Thuban je zdej "največ za svojo ceno".
v nekaterih primerih lahko tudi quad.
Odvisno kje kupujes. V AT je 955BE C3 130€
Ob taki ceni pozabis na dual core.
TOP ::
Se strinjam Dr M.Dvojedrniki so res za večino uporabnikov,čist dovolj sam ob takih cenah 4jedrnikov,se je za uprašat.
Ja dobr, cena res. Ampak glede na način uporabe je pa dual core še vedno the way to go. AMD in Intel se pač s svojo ponudbo ne strinjata. Ne me razumet narobe, zdaj bi najverjetneje že vzel quada :D
telbanc mooče price/performance, ampak ti ta performance v večini situacijah običajnih uporabnikov ne koristi popolnoma nič, ker ga aplikacije ne znajo izkoristiti.
telbanc mooče price/performance, ampak ti ta performance v večini situacijah običajnih uporabnikov ne koristi popolnoma nič, ker ga aplikacije ne znajo izkoristiti.
Odvisno od aplikacije in števila sočasno zagnanih programov. Če recimo kodiram film, ki ga prenašam s kamere in ga po možnosti celo urejam in montiram, potem bi mi prav prišlo še dodatnih 20 jeder. :)
Če sam ne znaš ali ne moreš ponucati vseh jeder še ne pomeni, da jih tudi nihče drug ne more.;)
Če sam ne znaš ali ne moreš ponucati vseh jeder še ne pomeni, da jih tudi nihče drug ne more.;)
TOP ::
Evo naši sosedje Hrvati so testirali X6 1090T in moram reč po testih sodeč je dober.
http://www.pcekspert.com/articles/757.h...
http://www.pcekspert.com/articles/757.h...
Ampak glede na način uporabe je pa dual core še vedno the way to go.
Tudi za take ima AMD dobro ponudbo. Athlon II za malo denarja.
Dualcore phenom je pa... Precej drazji.
ampak ti ta performance v večini situacijah običajnih uporabnikov ne koristi popolnoma nič, ker ga aplikacije ne znajo izkoristiti.
Se enkrat, aplikacija nima podpore za 2,3,5,78 jeder, ampak izvaja lahko samo eno ali pa vec niti. Ce se vidi pospesek ze na DC napram SC, potem bo tudi na 6 jedrih delalo hitreje.
Sicer pa, a ti poganjas samo eno aplikacijo na1x?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dr_M ()
Kaj pa če aplikacija hkrati izvaja 3 enonitne niti? Torej ne vem fiziko, ter še dve drugi reči? V tem primeru 6-core ne bo prinesel pohitritev.
Ne, ne uporabljam le ene aplikacije naenkrat, zakaj bi? Ne poganjam jih pa 250, da bi potreboval šestjedrnika.
In ne, ne kodiram filmov. Ti jih, super. Ampak če bi ti izkoristil 26 jeder, še ne pomeni da bi jih vsi. Res ne vem, kje sem rekel da nihče ne potrebuje quada oz. 6-core proca. Ti za razliko od mene očitno si.
Ne, ne uporabljam le ene aplikacije naenkrat, zakaj bi? Ne poganjam jih pa 250, da bi potreboval šestjedrnika.
In ne, ne kodiram filmov. Ti jih, super. Ampak če bi ti izkoristil 26 jeder, še ne pomeni da bi jih vsi. Res ne vem, kje sem rekel da nihče ne potrebuje quada oz. 6-core proca. Ti za razliko od mene očitno si.
Kodiranje filmov je samo ena stvar, kjer prav pride vsako jedro, ki ga imaš na voljo. Če bo šlo vse po sreči, bo takih aplikacij več, je pa res, da se nekaterih pač ne da paralelizirati, tu smo obsojeni na eno nitko in je to to. V tem trenutku je kar precej programov, ki odlično izkoriščajo več jeder, če drugega ne, prav pride ko kompajlaš kak software po vsakem popravku. :D
O poglej, z video encodinga smo šli na kompajlanje. In procent folka, ki to počne, je kar naenkrat skokovito narastel. Oh, wait...
Ja, več jeder je iz 'dneva v dan' bolj uporabnih. Ampak zaenkrat 6-core pač še ni smiseln, za večino, počasi uporabni postajajo quadi. Moja starša povsem lepo funkcionirata na single core celeronu z 2 GB RAMa na Visti. Meni se je na istem PCju zmešalo.
Ja, več jeder je iz 'dneva v dan' bolj uporabnih. Ampak zaenkrat 6-core pač še ni smiseln, za večino, počasi uporabni postajajo quadi. Moja starša povsem lepo funkcionirata na single core celeronu z 2 GB RAMa na Visti. Meni se je na istem PCju zmešalo.
PIPI: ti si tudi pavsalno rekel, da je 6 jeder useless. Kaj se zdej pizdis?!
Škoda, da AMD že zdaj ni povečal HT speed iz 2.0 GHz na 2.4 Ghz. Pomojem so naredili taktiko, ker buldožerja še en čas ne bo in bodo tja jeseni predstavili novo družino CPU-jev s 2.4 Ghz HT-jem in tako imeli spet konkurenčni izdelek.
So pa pri naših severnih sosedih precej ugodne cene novih 6-corev.
AMD PHENOM II X6 1055T - 185EUR
AMD PHENOM II X6 1090T - 269EUR
P.S. Me je pa navijanje precej presenetilo. Se veliko boljše navijajo od X4 modelov. Verjetno na račun nove revizije proizvodnega procesa.
So pa pri naših severnih sosedih precej ugodne cene novih 6-corev.
AMD PHENOM II X6 1055T - 185EUR
AMD PHENOM II X6 1090T - 269EUR
P.S. Me je pa navijanje precej presenetilo. Se veliko boljše navijajo od X4 modelov. Verjetno na račun nove revizije proizvodnega procesa.
Zgodovina sprememb…
Za večino je.
I see. Ko je intel izdal 6 jedrnika, ni bil useless, ko ga je AMD, pa je.
Kdo pravi da COre i7-980X ni useless? Poleg tega ima še popolnoma nenormalno ceno. Ampak tukaj je že bolj tako, da kdor res potrebuje toliko moči, verjetno lahko plača. Če rabiš 6-core je pa verjetno boljša izbira Phenom.
Danes ob 7 popoldan bo v živo streaming iz navijanja Phenom II X6 procesorjev, ki ga je organiziral sam AMD. V živo si lahko ogledate na tem linku.
Zgodovina sprememb…
tiborrr ::
Malce sem se že igral s subzero (~ -100°C), ta teden pride še pravih full-pull -196°C.
Klik do rezultatov!
Klik do rezultatov!
Don't test the captain's validity or his vulnerability!
Odlicno
Kok pa kaj gre na dobrem zracnem oz vodnem za 24/7?
Kok pa kaj gre na dobrem zracnem oz vodnem za 24/7?
Hehe, hvala :D. Ej, pognal sem ga le s stock kulerjem, priloženim čipu X4 955BE (tisti bakreni, z dvema heatpipeoma in 60mm ventom), pa je bil popolnoma stabilen na 4GHz (1.425V), NB na ~ 2750MHz (1.2V). Potem sem postal preveč neučakan in sem zalaufal 'pravo' hlajenje :D
Noro.
Sem pa videl, da gredo 1055 tudi zelo visoko, podobno kot 1090.
Ram tudi dobro gre, za razliko od starejsih denebov.
Sem pa videl, da gredo 1055 tudi zelo visoko, podobno kot 1090.
Ram tudi dobro gre, za razliko od starejsih denebov.
Smešno je sploh govoriti o hitrosti 890FX - namreč, NB čip je tako ali tako je PCI-express kretnica, ki je enaka kot na 790FX (isti čip, 55nm node), novost pa je le SB850. Pomnilniški krmilnik je tako ali tako vgrajen v procesor, tako da ta hitrost/počasnost izvira samo od tovarniško nastavljenih delta zakasnitev rama oz. pomnilniškega krmilnika - se pravi od samega BIOS-a in dejstva, ali je 200MHz HTT res 200MHz ali pa plošča sama nastavi na npr. 201.5MHz.
Zgoraj omenjeni članek tako nima osnove za tak sklep, da je 790FX hitrejši od 890FX.
Zgoraj omenjeni članek tako nima osnove za tak sklep, da je 790FX hitrejši od 890FX.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tiborrr ()
(isti čip, 55nm node)
A ni 65nm, IGP verzije pa 55nm?
Pa res, 890FX 65nm node, enako kot 790FX: http://www.tomshardware.com/reviews/amd... . Po drugi strani pa so 790-, 785- in 890GX 55nm, torej grafični čipi 55nm, non-GPU 65nm.
galu ::
Super tiborr, zdaj pa še samo pod LN2 spraviš, pa ni vrag da nebi vse zlatkoje pobral na hwbotu.
Tako to gre.
Brane2 ::
Kar se novih plati tiče- opazil sem,d a nimajo vse enak mrežni čiperaj.
Ene Asrock in Asus plate imajo Realtekov RTL-8111E namesto "C" modela. Čipi od "D" naprej imajo Jumbo Frameje, "E" pa še nekaj drugih izboljšav. Za tiste, ki se gredo local networking bi to znalo pomeniti večji efektivni throughput...
Ene Asrock in Asus plate imajo Realtekov RTL-8111E namesto "C" modela. Čipi od "D" naprej imajo Jumbo Frameje, "E" pa še nekaj drugih izboljšav. Za tiste, ki se gredo local networking bi to znalo pomeniti večji efektivni throughput...
On the journey of life, I chose the psycho path.